UPS ja Teamsters sopivat, mikä estää 1. elokuuta lakon (2023)

Kuunnella

8 min

Kommentti

LahjaArtikla

UPS ja International Brotherhood of Teamsters voittivat molemmat tiistaina alustavan viisivuotisen sopimussopimuksen, joka välttäisi mahdollisesti tuhoisan valtakunnallisen lakon tarjoamalla korotuksia kaikille UPS:n työntekijöille ja asentamalla ilmastointiyksiköitä uusiin pakettiautoihin. Mutta ammattiliiton työntekijöiden reaktio oli selvästi ristiriitainen ennen 3. elokuuta pidettyä äänestystä.

WpSaat täyden kokemuksen.Valitse suunnitelmasi ArrowRight

Alustavan sopimuksen mukaan kaikki UPS:n ammattiliiton työntekijät saisivat tänä vuonna 2,75 dollarin tuntikorotuksen ja 7,50 dollarin tuntikorotuksen seuraavien viiden vuoden aikana. Palkka UPS:n osa-aikatyöntekijöille, jotka muodostavat noin puolet työvoimasta, alkaisi 21 dollarista tunnissa, mikä on huomattava lisäys nykyisestä 16,20 dollarin tuntipalkoista, vaikkakin vähemmän kuin 25 dollaria tunnissa, jonka lauluuudistusryhmä muodosti. Teamstersin jäsenet olivat vaatineet.

Ammattiliiton johtajat kannustivat sopimusta. "Vaadimme UPS:n historian parasta sopimusta, ja saimme sen", Teamstersin pääjohtaja Sean M. O'Brien sanoi lausunnossaan. "Tämä sopimus asettaa uuden standardin työväenliikkeelle ja nostaa rimaa kaikille työntekijöille."

Mainos

Carol Tomé, UPS:n toimitusjohtaja, kehui myös sopimusta lausunnossaan sanoen, että se "palkitsee edelleen UPS:n koko- ja osa-aikaisia ​​työntekijöitä alan johtavalla palkalla ja eduilla säilyttäen samalla joustavuuden, jota tarvitsemme pysyäksemme kilpailukykyisinä ja palvellaksemme asiakkaitamme. ja pitää liiketoimintamme vahvana."

Mutta kun rivityöntekijät alkoivat sulatella yksityiskohtia, jotkut ilmaisivat pettymyksensä osa-aikatyöntekijöiden palkankorotusten suuruuteen. Toiset valittivat, että vain uudet pakettiautot saisivat ilmastointiyksiköitä – ei vanhoja, jo käytössä olevia pakettiautoja – ja vasta vuonna 2024.

"Monet autolla ajavat kaverit eivät koskaan näe AC-yksikköä ennen kuin jäävät eläkkeelle", sanoi Damian Kungle, osa-aikainen UPS-työntekijä Cantonissa, Ohiossa ja ansaitsee 16,65 dollaria tunnissa. – Kerron heille jatkuvasti, että se, että saimme sen ollenkaan, on voitto. Menimme eteenpäin asioissa, vaikka ne eivät ole vielä täydellisiä."

Mainos

Teamsters-johtajien on nyt myytävä sopimus ammattiliiton jäsenille ennen äänestystä, jonka odotetaan jatkuvan 22. elokuuta asti. Mutta he voivat kohdata kuoppaisen tien. Ja jos äänestys epäonnistuu, johtajat sanoivat, liitto voi silti iskeä.

"Kuulun osa-aikatyöntekijöiden ryhmään, jonka mielestä 25 dollaria tunnissa [alkupalkka] on oikeudenmukainen", sanoi Peter Lyngso, Chicagon varastotyöntekijä, joka tienaa 18 dollaria tunnissa. "Tämä on fyysisesti julmaa työtä. Olemme uhraaneet niin paljon. Mutta tätä työtä tehdessä tuntuu, että elämän hyvät osat - kuten päivälliselle meneminen ja lomailu - eivät ole tarkoitettu meille. Olen valmis äänestämään ei."

UPS:n työntekijät ovat tehneet alustavan sopimuksen ilmastoinnin hankkimisesta uusiin kuorma-autoihin

UPS:n lakko - joka oli uhattuna keskiyöllä maanantaina, kun nykyinen sopimus päättyy - olisi merkittävin uhka Yhdysvaltain taloudelle kaikista työvoimatoimista vuosiin. Pitney Bowes Parcel Shipping Indexin mukaan UPS käsittelee noin neljänneksen noin 59 miljoonasta paketista, jotka lähetetään valtakunnallisesti päivittäin.

Mainos

Tänä kesänä on jo nähty useita korkean profiilin lakkoja, mukaan lukien historiallinen kaksoislakko, joka halvaansi Hollywoodin, 160 000 näyttelijän ja 15 000 kirjoittajan kanssa. Lisäksi tuhannet sairaanhoitajat, hotellityöntekijät ja yliopistotyöntekijät ovat aloittaneet lakon vuonna 2023 eri puolilla kansakuntaa hakeen usein korkeampia palkkoja, jotka eivät ole pysyneet inflaation tahdissa.

Yhteensä noin 322 000 työntekijää on aloittanut lakon tänä vuonna Bloombergin lain keräämien tietojen mukaan. Se on korkein luku sitten vuoden 2019, jolloin puoli miljoonaa työntekijää, mukaan lukien kymmeniätuhansia opettajia, meni lakkoon.

Yritykset leikkaavat työntekijöiden työtunteja varoituksena taloudelle

Työväenpuolueen johtajat ovat sanoneet, että UPS:n sopimussopimus on ratkaisevan tärkeä myös ammattiyhdistysliikkeelle, joka on kutistunut puoleen viimeisen neljän vuosikymmenen aikana, ja että vahva sopimus voisi vaikuttaa amerikkalaisten työntekijöiden tulevaan pääsyyn keskiluokan palkitseviin töihin. ja etuja.

Mainos

Tiistaina saavutettu sopimus sisältää Martin Luther King Jr. -päivän asettamisen palkalliseksi lomaksi kaikille työntekijöille ensimmäistä kertaa ja kiellon sekä kuljettajaa päin olevien kameroiden käyttö kuorma-auton ohjaamoissa että pakkoylityöt kuljettajien aikataulun mukaisina vapaapäivinä.

Sopimus perustaa myös 7 500 uutta kokoaikaista ammattiliittoa UPS:lle, mikä liiton mukaan tarjoaa osa-aikatyöntekijöille enemmän mahdollisuuksia siirtyä kokopäivätyöhön. Vertailun vuoksi, ammattiliitto sai 10 000 uutta kokopäiväistä työpaikkaa, kun työntekijät iskivät vuonna 1997, jolloin yritys oli paljon pienempi.

Sopimus merkitsee mahdollista voittoa Valkoiselle talolle. Lakko olisi voinut vaarantaa talouden kehityksen, jota hallinto on halunnut juhlia, mutta presidentti on myös yrittänyt tehostaa ponnisteluja ammatilliseen järjestäytymiseen ja on päättänyt näyttää työläismyönteiseltä.

Mainos

"Tämänpäiväinen ilmoitus vie meidät lähemmäksi parempaa sopimusta työntekijöille, mikä lisää myös taloudellista vauhtiamme", presidentti Biden sanoi lausunnossaan.

Hallintovirkailijat olivat usein yhteydessä ammattiliittojen ja yritysten ylimpien virkamiesten kanssa neuvottelujen edetessä. Celeste Drake, Valkoisen talon kansallisen talousneuvoston työvoima- ja talousosaston apulaisjohtaja, toimi hallinnon päähenkilönä UPS-kiistassa kahden asian tuntevan henkilön mukaan, jotka kertoivat hallinnon neuvotteluista nimettömänä. Valkoisen talon avustajat rohkaisivat molempia osapuolia pääsemään sopimukseen, ihmiset sanoivat.

Liiketoimintaryhmät olivat pyytäneet Valkoista taloa olemaan valmiita puuttumaan asiaan lakon sattuessa, kun kauppakamari ja muut johtavat toimialajärjestöt pyysivät Bideniä käyttämään "kokousvaltaansa" lakon ratkaisemiseksi. Jotkut liike-elämän virkamiehet olivat menneet pidemmälle keskustellessaan siitä, oliko hallinnolla hätävaltuuksia, jotka antavat presidentin pakottaa työntekijät lopettamaan lakon, sanoi kaksi muuta asiaa tuntevaa henkilöä, jotka halusivat olla nimettömänä kuvaillakseen yksityisiä keskusteluja. Silti jopa sen kannattajat pitivät tätä mahdollisuutta epätodennäköisenä, koska Biden ei halunnut heikentää ammattiliittojen ponnisteluja.

Mainos

"Biden olisi erittäin epätodennäköistä, että se käyttäisi mitään auktoriteettia puuttuakseen", sanoi Dean Baker, taloustieteilijä Center for Economic and Policy Research -keskuksesta, vasemmistolaisesta ajatushautomosta.

Luojien talous oli jo räjähdysmäisessä nousussa. Sitten Hollywood ryhtyi lakkoon.

Monet ammattiliiton jäsenet sanoivat odottavansa kopion sopimuksesta ja sen tarkemmista yksityiskohdista ennen kuin he ottavat kantaa.

"On todella vaikea arvioida merkitystä ennen kuin näemme sopimuksen", sanoi Danny Arlin, 23-vuotias UPS-traktorin kuljettaja lähellä Springfieldiä, Mass.

Neuvottelut olivat pysähdyksissä lähes kolme viikkoa heinäkuussa, kun osapuolet pääsivät umpikujaan yrityksen yli 150 000 osa-aikaisen työntekijän palkoissa ja etuissa, jotka lastaavat ja lajittelevat paketteja varastoissa. Neuvotteluja jatkettiin tiistaiaamuna, kun sopimukseen oli enää viikko aikaa.

Alan asiantuntijat, jotka ennustivat neuvottelujen venyvän määräaikaan asti, sanovat nyt, että molemmat osapuolet neuvottelivat viime päivinä epävirallisissa takakanavissa, mikä on tyypillistä neuvottelijoille, päästäkseen tähän sopimukseen.

Mainos

Osa-aikatyöntekijöiden aloituspalkka on tällä hetkellä 16,20 dollaria tunnissa, mikä ei ole pysynyt inflaation tahdissa ja on samanlainen kuin pikaruokateollisuuden palkat, ammattiliiton jäsenet sanovat.

UPS-virkailijat hylkäsivät toistuvasti ammattiliiton väitteet, joiden mukaan osa-aikatyöntekijät ovat alipalkattuja, ja huomauttivat, että UPS:n osa-aikaiset työntekijät tienaavat keskimäärin 20 dollaria tunnissa ensimmäisen 30 työpäivän jälkeen. He saavat myös vuosikorotuksia, samat terveysedut kuin kokopäivätyöläiset ja eläkkeet, jotka ovat erittäin harvinaisia ​​yksityisen sektorin työntekijöille, UPS on sanonut.

Konsulttiyritys AEG arvioi, että 10 päivän lakko olisi aiheuttanut UPS:lle yli 810 miljoonan dollarin tappiot.

Kun UPS viimeksi lakkoi vuonna 1997, yhtiö menetti pysyvästi asiakkaita ja markkinaosuutta, ja niin pienet kuin suuretkin yritykset kärsivät.

Nykyään paljon useammat yritykset ja isompi osa amerikkalaisten menoista luottavat toimitusinfrastruktuuriin kuljettaakseen paketteja eri puolilla maata muutamassa päivässä ostohetkestä.

Mainos

Jos UPS-kuljettajat äänestävät sopimuksen ja päättävät silti lakkoa, se on suurin yksittäisen työnantajan kannalta vuosikymmeniin.

Vahvan UPS-sopimuksen voittaminen oli osa Teamstersin presidentti O'Brienin strategiaa innostaa ammattiliiton ulkopuolisia työntekijöitä, kuten Amazonin työntekijöitä, järjestäytymään Teamsterin kanssa.

Mutta McGill Universityn sosiologi Barry Eidlin sanoi, että ilman lakkoa Teamstersin on vaikeampi saada yleisö ja muut työntekijät näkemään sopimus voittona.

"Keskivertoihminen ei tiedä, että UPS Teamsters sai loistavan sopimuksen tavalla, jonka keskivertoihminen tietäisi, jos heillä on lakko", Eidlin sanoi. "Se tarkoittaa, että et saa samoja heijastusvaikutuksia järjestäytymisessä Amazonin kaltaisissa yrityksissä."

Jeff Stein osallistui tähän raporttiin.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 25/08/2023

Views: 6377

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.