Ultimate Score Guide 10 pin keilaukseen | Keilailuopas (2023)

Ultimate Score Guide 10 pin keilaukseen | Keilailuopas (1)

Ten-Pin Bowling on suosituin keilailumuoto maailmanlaajuisesti, ja sitä pelataan radalla tunnetulla pinnalla. Kaistat ovat 60 jalkaa pitkiä ja 42 tuumaa leveitä. Varmista, että et kulje kaistaa leveästi, koska se kulkeutuu pois tapeista osumatta niihin.

Tämä peli vaatii kaksi laitetta, jotka sisältävät pallon ja kymmenen keilaa. Pelin perussääntö on, että pallolla täytyy lyödä keiloja. Pelin tavoitteena on kaataa enemmän keiloja kuin vastustajasi.

Peli koostuu 10 kierroksesta, jotka tunnetaan kehyksinä, ja jokaisessa kehyksessä saat kaksi mahdollisuutta kaataa kaikki nastat. Katsotaanpa siis nopeasti korkeimmat pisteet, jotka voit todella saada tässä pelissä ja mitä voit tehdä parantaaksesikymmenen keilan pisteet.

Sisällysluettelo Piilottaa

1 Mikä on korkein pistemäärä 10-keilailussa?

2Kuinka parantaa keilailupisteitäsi? (Vaihe vaiheelta ohje)

3 Score säännöt 10-pin keilailulle

3.1 Avaa kehys

3.2 lakko

3.3 Tupla

3.4 Kolminkertainen

3,5 pitkiä peräkkäisiä iskuja

3.6 Puhdas peli

4 Viimeisiä ajatuksia

Mikä on korkein pistemäärä 10-keilailussa?

Keilailupelissä voit saada enintään 300 pistettä. Tämä tehdään heittämällä 12 lyöntiä peräkkäin. Tämä johtuu siitä, että jos saat lyönnin viimeisessä ruudussa, kyseisen ruudun tulosta ei voida tallentaa ennen kuin heitetään vielä kaksi kertaa. Tämä tunnetaan nimellä "Täydellinen peli" tai 300.

Kuinka parantaa keilailupisteitäsi? (Vaihe vaiheelta ohje)

Keilailu on urheilulaji, jota voit harrastaa joka päivä virkistystarkoituksessa ja joka sopii kaikenikäisille nuorista vanhuksiin. Iästä tai taitotasosta riippumatta haluamme kuitenkin aina lisää olentoja. Olemme siis keksineet viisi perusvaihetta, jotka varmasti auttavat sinua parantamaan keilailupisteitäsi.

Vaihe 1

Ensimmäinen askel liittyy linjaukseen ja auttaa sinua kohdistamisessa; lattialla on seitsemän pistettä. Nämä pisteet korreloivat kaistalla olevien pisteiden ja nuolien kanssa.

Vaihe-2

Toinen vaihe liittyy lähestymistapaasi, ja lähestymistapasi sisällä, riippuen siitä, kuinka suuria askeleet ovat, haluat ottaa neljä tai viisi askelta viimeisten askelten kanssa varvaslinjassasi. Ihannetapauksessa haluat varvasi liukuvan viivalle samalla linjalla, jonka alunperin asetit lähestymistapaasi.

Vaihe-3

Kolmas askel on luultavasti tärkein osa, joka on swing. Swing on erittäin tärkeä, koska se sanelee mihin pallosi päätyy. Sinun tulisi aloittaa liike swingissäsi ensimmäisestä askeleesta.

Tämä auttaa saamaan voimaa swingin taakse ja sen sisällä haluat, että backswing menee mahdollisimman pitkälle. Tämä lisää vauhtia ja voimaa, kun etenet swingiäsi eteenpäin. Varmista aina, että kätesi on suora.

Vaihe-4

Neljäs askel on tavoitteesi. Kuten mainitsin ensimmäisessä vaiheessa, kaikkialla kaistalla ja lähestymisalueella on pisteitä ja nuolia. Jos olet vasenkätinen, tähtäät yhteen kolmesta vasemmasta nuolesta ja jos olet oikeakätinen, tähtäät yhteen kolmesta oikeasta nuolesta.

Kun sinäheitä pallosi, haluat sen kiertävän tähtäämäsi nuolen yli ja useimmiten osut kohteeseen.

Vaihe-5

Lopuksi, viimeinen vaihe on vapauttaa pallo ja palloa päästäessäsi haluat varmistaa, että ajoitus on oikea. Jos odotat liian kauan, pallo lentää ilmassa. Sama pätee, jos vapautat pallon liian aikaisin. Älä vain pysähdy ja vapauta, vaan varmista, että seuraat swingiäsi.

Toinen asia, joka auttaa sinua pisteiden saamisessa, on keilailu. Jos joku poimii pallonsa ja aloittaa lähestymisensä, kun olet aloitusasennossasi, pysähdy ja keskity uudelleen. Muuten päädyt huonoon heittoon.

Voit liittyä mihin tahansa ammattimaiseen kilpailevaan liigaan nähdäksesi, kuinka he harjoittelevat. Voit katsoa ja seurata niitä parantaaksesi keilailupeliäsi.

Pistesäännöt 10-napaiseen keilaukseen

Avaa kehys

Pelin sääntönä on, että jokaisesta kaatuneesta nastasta tehdään pisteet. Jokaisessa kehyksessä sinulle annetaan kaksi mahdollisuutta kaataa ne. Jos et kuitenkaan osu mihinkään tappeihin, kehys tunnetaan avoimena kehyksenä.

Lakko

Jos olet vakituinen keilahalli, olet todennäköisesti tottunut tähän termiin. Jos onnistut pudottamaan kaikki nastat yhden kehyksen sisällä, saat bonuksen, joka perustuu siihen, kuinka monta mahdollisuutta sinun kaatumiseen kului.

Jos kuitenkin lyö alas kaikki kymmenen nastaa ensimmäisellä toimituksella, sitä pidetään lakkoina. Lakko on merkitty "X":llä tulostauluun. Pelaaja saa 10 pistettä kaikista pudotetuista keilistä ja lisäpisteitä kaatuneiden keilojen lukumäärästä kahden seuraavan bonusheiton aikana.

Kaksinkertainen

Kukapa ei pidä siitä, kun hauskuus tuplaantuu, eikö niin? Kuten nimestä voi päätellä, tupla on todella herkku ja unelma jokaiselle keilaajalle. Jos osut kahteen peräkkäiseen iskuun, se lasketaan tuplaiskuksi.

Oletetaan, että jos saat kaksi lyöntiä, niin kolmannessa kehyksessä, jos osut 5 nastaa ensimmäisellä kerralla ja 3 nastaa toisella, se lasketaan seuraavasti.

Kehys 1: 10+10+5=25

Kehys 2: 10+5+3=18

Kehys 3: 5+3=8

Eli yhteensä 25+18+8=51 kolmesta kehyksestä yhteensä. Kuulostaa hurmaavalta, eikö?

Kolminkertaistaa

Kolminan pisteytys ei ole vitsi, ja sen saavuttaminen vaatii melko paljon harjoittelua ja vaivaa. Jos keilaaja osuu kolmeen peräkkäiseen lyöntiin, se lasketaan kolminkertaiseksi tai kalkkunaksi. Jos pelaaja esimerkiksi saa kolme lyöntiä, niin neljännessä ruudussa pelaaja saa 5 ensimmäisestä syötöstä ja 3 toisesta siirrosta. Joten pisteet lasketaan seuraavasti.

Kehys 1: 10+10+10=30

Kehys 2: 10+10+5=25

Kehys 3: 10+5+3=18

Kehys 4: 5+3=8

Eli yhteensä 30+25+18+8=81. Voit tehdä huikeat 88 pistettä neljässä ruudussa. Tämä varmistaa voittosuhteesi suuressa määrin.

Pitkät peräkkäiset iskut

Pitkät peräkkäiset lyönnit näkyvät yleensä ammattilaisturnauksissa. Aloittelevien pelaajien on lähes mahdotonta saavuttaa tällaisia ​​huomautuksia.

Neljä peräkkäistä iskua tunnetaan nimellä Llama, kuusi peräkkäistä iskua kutsutaan villikalkkunaksi tai kultakalkkunaksi. On erittäin harvinainen skenaario todistaa peliä 12 peräkkäisellä iskulla. Ne tunnetaan kuitenkin täydellisenä pelinä tai kiitospäiväkalkkunana.

Puhdas peli

Puhdas peli on sellainen, jossa pelaaja saa yhden iskun jokaisessa kehyksessä. Koska lakon enimmäispistemäärä on 30, kun pelaaja ampuu 10thlakko, hän saa vielä kaksi mahdollisuutta.

Näillä kahdella mahdollisuudella, jos pelaaja tekee jälleen maalin, hänelle myönnetään 30 pistettä, jotka tunnetaan ylilyöntinä.

Lopulliset ajatukset

Monille meistä peli on enemmänkin aikaa ystävien kanssa nauttimista ja hauskanpitoa. Pisteet ovat kuitenkin erittäin tärkeitä ammattilaisten tai edistyneiden pelaajien keskuudessa. Themaksimipisteetjonka saa osoitteesta a10-napainen keilailuottelu on 300, jos saat 12 täydellistä lyöntiä. Keilauksessa on kuitenkin harvinaista saada 300 pistettä. Jos haluat pisteytysvideon, tämä on sinua varten.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 28/10/2023

Views: 5937

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.