Ten-Pin Bowling - Pikaopas (2023)

Ten-Pin Bowling - Pikaopas (1)

 • Ten-Pin Bowling Tutorial
 • Ten-Pin Bowling - Koti
 • Ten-Pin Bowling - Yleiskatsaus
 • Peliympäristö
 • Kymmenen keilailu - laitteet
 • Kuinka pelata Ten-Pin Bowlingia
 • Kymmenen keilailu - Pisteet
 • Kymmenen keilailu - säännöt
 • Ten-Pin Bowling - Mestarit
 • Kymmenen keilauksen hyödyllisiä resursseja
 • Ten-Pin Bowling - Pikaopas
 • Ten-Pin Bowling – hyödyllisiä resursseja
 • Ten-Pin Bowling - Keskustelu
 • Valittu lukeminen
 • UPSC IAS -kokeiden huomautukset
 • Kehittäjien parhaat käytännöt
 • Kysymykset ja vastaukset
 • Tehokas ansioluettelon kirjoittaminen
 • HR-haastattelukysymykset
 • Tietokonesanasto
 • Kuka on kuka

'; var adpushup = adpushup || {}; adpushup.that = adpushup.that || []; adpushup.que.push(function() { adpushup.triggerAd(ad_id); });

Edellinen sivu

Seuraava sivu

Kymmenen keilailu on urheilulaji, jossa pelaajat yrittävät lyödä keilapallolla 10 puisen radan päähän asetettua keilaa. Kaistan päässä olevat tapit on järjestetty automaattisella koneella kolmion muotoon. Käytettyjen keilojen lukumäärän tai käytetyn keilapallon tyypin mukaan eri maissa on erilaisia ​​peliversioita.

Ten-Pin Bowling - Pikaopas (2)

Tässä pelissä pelaajat yrittävät kerätä pisteitä pudottamalla mahdollisimman monta keilaa keilapallolla. Pelaajien tulee pitää palloa kolmella pallossa olevalla sormiporalla. Pudotettujen keilojen lukumäärän perusteella pelaaja saa pisteitä. Kymmenen kierroksen lopussa pelaaja, joka saa eniten pisteitä, tulee voittajaksi.

Pieni keilailun historia

Keilailupelien alkuperä on edelleen hämärän peitossa. Brittiläiset antropologit ovat löytäneet keilapalloja egyptiläisistä haudoista, jotka ovat peräisin noin 3200 eKr. Jotkut historioitsijat väittävät myös, että se syntyi Saksasta noin vuonna 300 jKr. Pelin ensimmäinen kirjallinen viittaus viittaa vuoteen 1366. Englannin kuningas Edward III kielsi tämän pelin, jotta joukot keskittyvät enemmän jousiammuntaan.

Paikka Southamptonissa, Englannissa, väittää olevansa vanhin keilailunurmikon jälkeen vuoden 1299 ja joka on edelleen toiminnassa. Eurooppalaiset esittelivät yhdeksän keilailun Yhdysvaltoihin siirtomaavallan aikana. Myöhemmin siitä tuli erittäin suosittu ja sitä kutsutaan myös nimelläKulho vihreällä. Ensimmäinen sisäkeilahalli valmistettiin New Yorkissa vuonna 1840.

Vuonna 1895 merkittävät keilailujohtajat kokoontuivat New Yorkiin perustamaan American Bowling Congressia (ABC), ja se alkoi standardoida keilailun sääntöjä. Vuonna 1916 perustettiin myös Women’s International Bowling Congress (WIBC). 1950-luvulla urheilun suosio nousi taivaisiin, ja sekä ABC:n että WIBC:n jäsenmäärä kasvoi vähitellen tuon vaiheen aikana.

Yökerhot ja ravintolat aloittivat sisäkeilailukerhojen käyttöönoton ympäri maailmaa. 1960-luvun puolivälin tienoilla Yhdysvalloissa oli lähes 12 000 keilarataa.

Osallistujamaat

Sekä urheiluna että viihteenä keilailu on varsin suosittua kaikkialla maailmassa. Se on myös maailman toiseksi korkein urheilulaji, johon pelaajat osallistuvat. Nykyään pelaajia on yli 100 miljoonaa yli 90 maassa ympäri maailmaa. Myös aktiivista liikettä tehdään keilailusta osaksi olympialajeja. Se on listattu kahdeksaan urheilulajiin, jotka on valittu vuoden 2020 olympialaisiin Tokiossa.

Joitakin maita, joissa keilailu on kuuluisa sekä urheiluna että viihteenä, ovat Englanti, USA, Suomi, Australia, Ruotsi, Tanska, Kanada, Saksa, Kolumbia ja Korea.

Ten-Pin-keilailua pelataan tasaisella, kapealla pinnalla nskaista. Avirheellinenviiva on radan alussa, jota pelaajien ei pitäisi ylittää keilauksen aikana. Kaistan lopussa tapit on järjestetty kolmiomaisesti. Tappien ja virheviivan välinen pituus on 60 jalkaa. Noin 15 metrin päässä virheviivasta on joukko apuviivoja.

Kaistan toisella puolella on vesikourut. Jos pallo putoaa radalta, se putoaa kouruun ja kulkeutuu tappien ohi. Lähestymisalue on 15 jalkaa pitkä ja päättyy virheviivaan. Tässä pelaaja pitää palloa ja heittää sitä radalla samalla kun hän tasapainottaa oikeanlaista tasapainoa. Kaistan leveys on 41,5 tuumaa ja se koostuu 39 metsästä.

Kaistan lopussa tapit on järjestetty neljään riviin, joista yksi tappi ensimmäisessä rivissä, kaksi tappia toisessa rivissä, kolme tappia kolmannessa ja neljä tappia viimeisessä rivissä. Tapit eivät ole numeroituja, mutta paikat, joihin ne on asetettu, on numeroitu. Kaista on suojattu 18 millimetrillä öljyä, joka alkaa 4 tuumaa virheviivasta ja levitetään 38 jalkaa kaistaa alaspäin tästä kohdasta.

Ten-Pin-keilailu on peli, jossa käytetään kahta päälaitetta. Nämä varusteet sisältävät pallon ja kymmenen keilaa. Pelaajan on lyötävä pallolla keiloihin.

Keilapallo

Keilapallo on yksi keilailun perusvarusteista, jolla lyödään pelissä keilakeppiä. Aikaisemmin, noin 1960-luvulla, pelissä käytettiin kovia kumipalloja, jotka korvattiin polyesteristä valmistetuilla palloilla 1970-luvun tienoilla.

1980-luvulla pallojen valmistukseen otettiin käyttöön polyuretaani. Nykyaikaisessa keilauksessa käytetään reaktiivista hartsia valmistettuja palloja ja hiukkaspalloja.

Tapa, jolla palloon on järjestetty sormenreiät, jotka määräävät pallon liikkeen kaistalla. Keilapallossa on kolme sormiporaa, joilla voit kantaa palloa sormillasi. Yhdysvalloissa pelaajat suosivat palloja, joissa on keski- ja nimetön sormelle tarkoitettu poraus sekä peukalo, jolla he heittävät palloa.

Käytetty pallo ei tyypillisesti ole sisällä matalaa. Kymmenen keilapallon halkaisija on 8,5 tuumaa ja ympärysmitta enintään 27 tuumaa. Pallon painon tulee olla enintään 16 paunaa. Pallossa on ritilöitä lukuun ottamatta sileä pinta.

Keilailukeilat

Ten-Pin Bowling - Pikaopas (3)

Keilailupelissä keiloja käytetään maalitauluna. Keilan korkeus on 16 tuumaa ja leveys 4,7 tuumaa. Keilan painon tulee olla 3 paunaa 6 unssia ja 3 paunaa 10 unssia. Jos kyseessä on nastasarja, yhden tapin paino ei saa ylittää yli 4 unssia, jos siinä on puu- tai muovipinnoitteita. Synteettisen tapin painon tulisi olla 2 unssia.

Tapin yläosassa on oltava tasainen kaari, jonka säde on 1,273 ± 1⁄32 tuumaa. Jokaisessa keilaradassa saa olla vain 2 aukkoa vatsan alueella. Onteloita tarvitaan tasapainottamaan kapeampi yläosa leveämmän alaosan kanssa, muuten tappi olisi liian painava putoamaan kunnolla.

Tapit on yleensä valmistettu vaahterapuusta, jonka alaosaan on liimattu kivivarastoa. Ulkopuoli on päällystetty muovimateriaalilla. Joissakin tapauksissa puun sijasta käytetään myös synteettisiä materiaaleja. Synteettiset keilat eivät ole sallittuja kymmenen keilan keilauksessa.

Peli koostuu 10 kierroksesta, jotka kutsutaankehyksiä. Yhdessä kehyksessä jokaiselle pelaajalle annetaan kaksi mahdollisuutta kaataa kaikki keilat, jotka on järjestetty kaistan päähän. 10 keilapelissä on yhteensä 10 keilaa. Pelin lopussa lopullinen pistemäärä lasketaan ottaen huomioon kaikki 10 kehystä.

Lakko

Pelaaja aloittaa pelin keilaamalla palloa yhden kehyksen ensimmäisenä mahdollisuutena. Jos hän onnistuneesti kaataa yhdellä kertaa kaikki kymmenen keilaa, sitä kutsutaan alakkoja kehys on valmis. Jos ensimmäisen pallon jälkeen on vielä joitakin keiloja, joita ei ole pudotettu alas, pelaajalle annetaan toinen mahdollisuus. Ne tapit, jotka kaadetaan ensin, lasketaan ja poistetaan.

Varaosat

Kun kaatuneet keilat on poistettu, pelaaja heittää palloa toisen kerran ja jos hän onnistuu kaatamaan kaikki keilat toisella mahdollisuudella, sitä kutsutaanvaraa. Jos radalla on useita pelaajia, peli siirtyy seuraavalle pelaajalle, kunnes kaikki pelaajat ovat lopettaneet keilauksen.

Kone asettaa kymmenen tappia automaattisesti tasasivuisen kolmion muotoon kaistan lopussa. Jokainen tapi on 30 cm etäisyydellä toisistaan. Etäisyys mitataan keskustasta keskustaan. Tapit on numeroitu niiden sijainnin perusteella ja ensimmäisessä paikassa olevaa tappia kutsutaan nimelläpää neula. Numerointi etenee taaksepäin oikeaan suuntaan.

Pin Scatter

Koska pallojen väli on suuri ja pallo on pieni, on mahdotonta kaataa kaikkia tappeja koskettamalla palloa. Joten pelaajat valitsevat laukauksissaan erilaisia ​​taktiikoita, mikä johtaisi ketjureaktioon keilojen kesken, jolloin ne kaikki putoavat.

 • Oikeakätiselle keilaajalle, jos pallo koskettaa vain 1st, 3rd, 5thja 9thnasta, ketjureaktio tapahtuu ja se voi kaataa kaikki tapit.

 • Vasenkätiselle keilaajalle nastat kohdassa 2nd, 4th, 6thja 8thasennot ovat ihanteellisia täydelliseen pudotukseen.

Prosessia, jossa jokainen tapi putoaa alas ketjureaktion vuoksi, kutsutaan myöstapin hajonta.

Brooklyn

Brooklyn on erityinen lyöntitapa, jossa pelaaja saa lyönnin lyönnillä vastakkaisessa taskussa, josta hän on heittänyt pallon. Oikeakätisen keilaajan tapauksessa Brooklyn tapahtuu, kun pallo ylittää 1-2 taskun ja vasenkätisen keilaaja ylittää 1-3 taskun. Tämä lyönti tunnetaan myös nimelläjersey puoli.

Jos koputuksen jälkeen havaitaan tapin huojuvan tai automaattinen kone poimii keilan sen vielä heiluessa, se katsotaan seisovaksi eikä siitä anneta pisteitä. Vastaavasti, jos tappia siirretään paikaltaan, se ei muuta sen nimitystä.

Pallon vapauttamistemppuja

Pelaajat valitsevat erilaisia ​​temppuja vapauttaessaan pallon radalla saadakseen täydellisen lyönnin. Useimmiten on olemassa kahdenlaisia ​​julkaisutyylejä. Pelaajat voivat joko vapauttaa pallon suoraan tai he voivat vapauttaa pallon koukulla. Useimmiten uudet pelaajat yrittävät suoria tekniikoita, kun taas kokeneet pelaajat valitsevat koukkuja.

Suorissa julkaisuissa oikeakätiset pelaajat tavoittelevat 1-3 taskua, kun taas vasenkätiset pelaajat tavoittelevat 1-2 taskua, mikä on ihanteellinen ketjureaktioon keilojen välillä. Koukun tapauksessa pallo kulkee ensin suoraan, mutta vähitellen se kääntyy kohti vastakkaista taskua. Pelaajat käyttävät erilaisia ​​tekniikoita pallon kiinnittämiseen.

Koukun valmistamiseksi on enimmäkseen kaksi tapaa. Ensimmäisellä tavalla pelaajat päästävät ensin irti peukalosta ja sitten keskisormesta ja nimettömästä sormesta samanaikaisesti vapauttaen pallon radalla. Tämä antaa pallolle vaaditun pyörähdyksen, jota tarvitaan täydelliseen koukkuun.

Oikeakätiselle pelaajalle paras aika päästä irti peukalosta on kello 10 asennossa. Tämä tarkoittaa, että kun hän liikuttaa kättään kellon asennossa 12-10, hänen on vapautettava pallo täydellisen koukun saamiseksi. Vasenkätiselle keilaajalle ihanteellinen asento on kello 2.

Tekniikat ja peukalon asento koukun saamiseksi vaihtelee pelaajista pelaajiin. Toinen tapa luoda koukku on pitää palloa ilman peukaloa peukalonreiässä. Tässä tapauksessa keilaajat käyttävät yleensä kahta sormeaan koukun luomiseen.

Tutkimukset osoittavat, että ihanteelliset laukaukset menevät neulan taskuihin 6 asteen kulmassa. Joten pelaajat yleensä heittävät pallon kaistan toiselle puolelle kourua lähelle. Joissakin tapauksissa pelaajat käyttävät toista käsistään käyttääkseen sormiaan, kun taas toinen käsi asetetaan pallon päälle vapauttaakseen senlapio-pikisivusta.

Mummon tyyli

Erittäin nuorten tai fyysisesti vammaisten pelaajien tapauksessa he saavat pitää palloa kahdessa kädessä ja heilauttaa sitä eteenpäin jalkojensa välissä. Yleensä tällaisessa vapautumistyylissä pelaajien on vapautettava pallo läheltä virhelinjaa. Tätä kutsutaan myösmummon tyyliin.

Tällä hetkellälapiomainen koukkujulkaisu on saamassa enemmän suosiota pelaajien keskuudessa, koska se tuottaa enemmän kierroksia ja nopeutta, joka kaataa nastat.

Bounce Pass

Toista tekniikkaa kutsutaanpomppusyöttöjossa pelaajat heittävät pallon rinnastaan ​​kohti keilejä. Tämä tyyli on kielletty monien keilailuyhteisöjen toimesta, sillä se aiheuttaa vahinkoja sekä radalle että keilaille.

Varmuuskopiointityyli

Toinen keilailutyyli on nimeltäänvarmuuskopiointityylijossa keilaajat heilauttavat rannettaan joko myötäpäivään (oikeakätisille) tai vastapäivään (vasenkätisille). Tämä on hyvin samanlainen kuin koukun irrotus, jossa pallo liikkuu kaarevaa reittiä suoran linjan sijaan.

Oikeakätinen varmuuskopio seuraa vasenkätistä perinteistä polkua, kun taas vasenkätinen varmuuskopio seuraa oikeakätistä perinteistä polkua. Se on temppu, joka uusien tulokkaiden on vaikeampi oppia. Se voi myös aiheuttaa vammoja ranteisiin, jos pallot ovat raskaampia.

Spinner

Tyypillisesti keilapallo pyörii pystysuunnassa. Jos peukalon ja sormen reiät porataan oikeisiin paikkoihin, pallo koukkuu täydellisesti. Aasian maissa, joissa öljyolosuhteet ovat vaikeat ja radan huolto erittäin huonoa, on todella vaikea saada palloa rataan. Näissä paikoissa spinner-UFO-julkaisut ovat suositumpia.

Spinnerin vapautuessa pallo liukuu aina radalla sen sijaan, että se rullaa pystysuunnassa riippumatta radan öljyolosuhteista. Pallo kulkee enimmäkseen epätavanomaista polkua keilojen läpi luoden dominoefektin, joka kaataa tapit alas, mikä on melko harvinaista perinteisissä laukaisuissa.

Spinnerin vapauttaminen suoritetaan kiertämällä palloa vastapäivään, kunnes käsi on pallon päällä; kaksi sormea ​​ovat kello 12 asennossa ja peukalo kello 6 asennossa. Kun palloa vapautetaan, kaikki sormet tulevat ulos pallosta samanaikaisesti. Pyöritystä on vaikeampi hallita, ja jos sitä ei suoriteta oikein, se voi aiheuttaa loukkaantumisen. Pelaajat Taiwanista ja Hongkongista seuraavat enimmäkseen tämäntyyppistä julkaisua.

Tapauksessa, jossa keiloja kaadetaan, pelaaja saa yhden pisteen jokaisesta kaatuneesta keilästä. Koska yhdessä ruudussa on kaksi mahdollisuutta, molempien mahdollisuuksien yhteispistemäärä on kyseisen kehyksen lopullinen tulos. Jos pelaaja ei pudota kaikkia kymmentä keilaa edes kahden kehyksen mahdollisuuden jälkeen, kehystä kutsutaanavoin kehys.

Jos kaikki kymmenen keilaa kaadetaan yhdessä ruudussa, pelaajalle myönnetään bonuksia sen perusteella, kuinka monta mahdollisuutta hän on pudottaa kaikki keilat. Jos pelaaja kaataa kaikki kymmenen keilaa heti ensimmäisellä kerralla, se katsotaan lyömiseksi. Lakko on merkitty "X"-symbolilla tulostaulukossa.

Jos pelaaja tekee lyönnin, hän saa 10 pistettä kaatuista keilistä sekä kahdesta seuraavasta pallosta tehdyt pisteet bonuspisteenä. Tällä tavalla kahdessa seuraavassa lyönnissä saadut pisteet lasketaan kahdesti. Keilaaja saa mahdollisuuden pelata kaksi ylimääräistä palloa, jos hän saavuttaa lyönnin ensimmäisellä pallolla 10:stäthkehys ja yksi ylimääräinen pallo, jos tekee varamaalin toisella mahdollisuudella.

Jos esimerkiksi ensimmäisessä ruudussa pelaaja osuu lyömään ja toisen kehyksen ensimmäisellä mahdollisuudella hän tekee 5 ja saman kehyksen toisessa mahdollisuudessa hän tekee 3, hänen kokonaispistemääränsä ensimmäisessä ruudussa on 10 + 5 + 3 = 18 ja toisessa ruudussa hänen pistemääränsä on 5 + 3 = 8, joten kokonaispistemäärä on 18 + 8 = 26.

Kaksinkertainen

Jos kaksi peräkkäistä lyöntiä kahdessa peräkkäisessä ruudussa, pelaaja saa akaksinkertainen. Tuplauksen tapauksessa pelaajan pisteytys voidaan selittää esimerkin avulla. Oletetaan, että kehys 1 = 10 (lyönti) ja kehys 2 = 10 (lyönti), sitten kehyksessä 3, jos pelaaja osuu sinulle pinssejä ensimmäisellä kerralla ja neljä nastaa toisella mahdollisuudella, kokonaissumma lasketaan seuraavasti.

 • Kehys 1 yhteensä = 10 + 10 + 3 = 23
 • Kehys 2 yhteensä = 10 + 3 + 4 = 17
 • Kehys 3 yhteensä = 3 + 4 = 7
 • Kolmen kehyksen kokonaispistemäärä on 23 + 17 + 7 = 47

Kolminkertaistaa

Jos pelaaja tekee kolme peräkkäistä lyöntiä kolmessa ruudussa, hän tekee aTurkkitaiKolminkertaistaa. Kalkkunan tapauksessa kokonaispistemäärä selitetään alla. Oletetaan, että kehys 1 = 10 (lyönti), kehys 2 = 10 (lyönti) ja kehys 3 = 10 (lyönti) sitten kehyksessä 4, jos pelaaja lyö sinua nastalla ensimmäisellä kerralla ja neljä nastaa toisella. Silloin kokonaissummat ovat −

 • Kehys1 yhteensä = 10 + 10 + 10 = 30
 • Kehys2 yhteensä = 10 + 10 + 3 = 23
 • Kehys3 yhteensä = 10 + 3 + 4 = 17
 • Kehys4 yhteensä = 3 + 4 = 7
 • Kokonaispistemäärä on 30 + 23 + 17 + 7 = 77

Pitkät peräkkäiset iskut

Pidempiä peräkkäisiä lakkoja kutsutaan eri nimillä, kutenLaama(4 peräkkäistä),pakkaus(6 peräkkäistä) enimmäkseen paikallisilla kielillä. Kuusi lyöntiä peräkkäin kutsutaan nimellävillit kalkkunat, kun taas yhdeksän lyöntiä peräkkäin kutsutaan nimelläkultaiset kalkkunat. Peli, jossa on 12 lyöntiä, on harvinainen ja sitä kutsutaan nimellä atäydellinen peli. Siihen viitataan myös nimelläkiitospäivä kalkkuna.

Puhdas peli

Apuhdas pelion peli, jossa pelaaja laukaisee vähintään yhden maalin jokaisessa ruudussa. Enimmäispisteet, jotka voidaan saada lyönnistä, on 30. Jos pelaaja tekee lyönnin 10. ruudulla, hänelle myönnetään vielä kaksi mahdollisuutta. Jos hän tekee jälleen kaksi lyöntiä, hänelle myönnetään tästä kehyksestä 30 pistettä, mikä myös kutsutaanlyömällä esiin.

Varaosan tapauksessa, kun pelaaja lyö kaikki nastat 2ndkehyksen mahdollisuus, pelaaja saa bonuksena 10 pistettä plus seuraavassa mahdollisessa pisteet. Esimerkiksi kehyksen ensimmäisessä mahdollisuudessa pelaaja lyö kuusi keilaa ja toisella neljä keilaa, minkä jälkeen hän on tehnyt varapisteen. Nyt kehyksessä kaksi, jos pelaaja osuu kolme nastaa ensimmäisellä kerralla ja neljä nastaa toisella, kokonaissummat ovat −

 • Kehys 1 yhteensä = 6 + 4 + 3 = 13
 • Kehys 2 yhteensä = 3 + 4 = 7
 • Kokonaispistemäärä on 13 + 7 = 20 kahdelle kehykselle.

Maksimipistemäärä, joka voidaan tehdä yhdessä pelissä, on 300 12 peräkkäisellä lyönnillä, jota kutsutaan myös täydelliseksi peliksi. Keilailukoneessa näytetään eri symboleja eri tapauksille. Tässä "X" tarkoittaa lakkoa, "/" tarkoittaa varaosaa. A –(viiva)symboli tarkoittaa, että kehyksessä ei ole pudotettu nastaaFosoittaa virhettä.

Virheet

Kun pelaaja ylittää virherajan ja koskettaa rataa keilauksen aikana, pelaajalle tuomitaan virhe. Virheen sattuessa, vaikka jotkin keilät kaadetaan, niitä ei lasketa. Virhe lasketaan palloksi, jonka pistemäärä on nolla. Jos pelaaja kaataa kaikki keilat toisella mahdollisuudella virheen jälkeen, se katsotaan varapelaajaksi.

Jos vähemmän kuin 10 keilaa kaadetaan toisella mahdollisuudella virheen jälkeen, se katsotaanvirhe. Jos pelaaja tekee virheen kehyksen toisella mahdollisuudella, vain ensimmäisellä mahdollisuudella tehty tulos katsotaan kyseisen kehyksen kokonaispistemääräksi.

Jos pelaaja tekee virheen ensimmäisellä mahdollisuudella 10thkehystää ja pudottaa sitten kaikki 10 keilaa toisella mahdollisuudella, se katsotaan varalle ja hänelle annetaan kolmas mahdollisuus pelata. Vara lasketaan kahdesta viimeisestä pallosta. Jos kyseessä on virhe 10:n kolmannessa pallossathkehys, vain kahden ensimmäisen pallon pisteet 10:stäthkehys otetaan huomioon pisteitä laskettaessa.

Pelisääntöjen mukaan valitus ei ole sallittu, kun automaattinen kone antaa signaalin virheestä tai tuomari julistaa virheen. Jos automaattikone lakkaa toimimasta, toimihenkilöt nimittävät ihmistuomarin tarkistamaan virheet. Liigapeleissä vastustajan kapteenit voivat toimia tuomarina tai nimittää kenen tahansa muun tarkistamaan virheet.

Kuollut pallo

Jos pallo on kuollut, mahdollisuutta ei lasketa ja pelaajalle annetaan toinen mahdollisuus keilata. Tapauksia, joissa pallo katsotaan kuolleeksi, ovat −

 • Palloa luovuttaessaan, jos pelaaja huomaa, että osa keilistä puuttuu asetelmasta.

 • Jos ihmisen keilojen asettaja häiritsee ja poistaa minkä tahansa keilistä ennen kuin pelaaja on heittänyt pallon tai ennen kuin pallo saavuttaa keilät.

 • Jos pelaaja keilahtaa väärällä kaistalla vuorosta.

 • Jos pelaaja häiritsee keilojen asettajaa, liikkuvia esineitä tai joku katsoja ennen heittämistä tai luovutuksen aikana, hän voi pyytää keilojen paikkaa uudelleen.

 • Kun pallo joutuu kosketuksiin vieraan esteen kanssa.

Pelaaessaan pelaajan on noudatettava joitain keilauksen perusetikettejä, kuten lopettamaan liiallinen loippailu radalla ja pidättäydyttävä käyttämästä loukkaavaa kieltä tai säädytöntä elettä pelin aikana. Märät kengät eivät ole sallittuja, koska ne vahingoittavat pelialuetta. Pelaajien tulee olla valmiita ennen heidän lähestymistään, eivätkä he saa viivyttää peliä asennuksen aikana.

Kymmenen keilauksen tapauksessa on kaksi maailmanjärjestöä, jotka hallitsevat lajia ja sen sääntöjä. Nämä organisaatiot ovat BTBA (British Tenpin Bowling Association) ja USBC (Yhdysvaltain Keilailukongressi). Englannissa kaikki kymmenen keilailutapahtumat ovat BTBA:n sanktioita ja ohjaamia, missä USBC toimii hallintoelimenä Yhdysvalloissa.

Jotkut kymmenen keilailuturnauksista, joita pelataan maailmanlaajuisesti, ovat −

 • Keilailun MM-kisat
 • PBA:n maailmanmestaruus
 • Euroopan keilailukierros
 • BTBA:n kansalliset mestaruuskilpailut
 • WTBA:n maailmanmestaruuskilpailut
 • Commonwealth Tenpin Keilailun mestaruuskilpailut

Ten-Pin-keilailu on urheilulaji, jossa keilaajan on lyötävä kaikki kymmenen keilaa saadakseen hyvät pisteet. Keskustellaan nyt joistakin kymmenen keilailun mestareista ja heidän urastaan.

Chris Barnes

Chris Barnes on yhdysvaltalainen keilaaja, joka on voittanut PBA:n vuoden tulokkaan vuonna 1998 ja PBA:n vuoden pelaajan kaudella 2007-2008. Hän on myös Triple Crown -voittaja voittamalla US Openin, PBA:n maailmanmestaruuden ja Tournament of Champions -turnauksen.

Hän on voittanut koko uransa aikana 18 PBA Tour -titteliä. Vuosina 2005 ja 2006 hän voitti Motel 6 Roll to Riches -turnauksen. Myöhempinä vuosina hän esiintyi monissa turnauksissa, mutta sai joko toisen tai kolmannen sijan. Vuonna 2014 hän voitti Qubica AMF:n maailmancupin.

Bill O'Neil

Bill O’Neil on kymmenen keilaaja Pohjois-Amerikasta. Hän on voittanut MM-kultaa vuosina 2010 ja 2013. Kaudella 2005-2006 hän voitti PBA:n vuoden tulokkaan palkinnon. Vuonna 2009 hän voitti ensimmäisen PBA-kiertueen tittelin voittamalla PBA Chameleon Championshipin, jossa hän voitti Ronnie Russelin. Samana vuonna hän voitti toisen PBA-tittelin voittamalla Lumber Liquidators US Openin.

Vuonna 2010 hän voitti kolmannen PBA-tittelinsä voittamalla Pepsi Viper -mestaruuden. Vuonna 2012 hän voitti Aka Seltzer Plus Cold Cheetah Championshipin. Vuonna 2014 hän voitti viidennen PBA-tittelinsä voittamalla Lucas Oil PBA Badger Openin. Vuonna 2015 h voitti kuudennen PBA-tittelinsä voittamalla PBA Oklahoma Openin.

Jason Belmonte

Jason Belmonte on australialainen kymmenen keilaaja, joka ampuu keiloja kahdella kädellä. Hän on voittanut PBA:n Vuoden pelaaja kolme kertaa ja voitti myös 12 PBA-titteliä. Hän aloitti kilpailuun osallistumisen kolmevuotiaana ja voitti ensimmäisen kilpailun neljävuotiaana.

Tittelien osalta hän on voittanut European Bowling Tourin, World Tenpin Mastersin mestaruuden vuonna 2007. Vuonna 2010 hän voitti Korea Cupin. Vuonna 2009 hän voitti ensimmäisen PBA-tittelinsä ja kaudella 20112012 hän voitti kolme PBA-titteliä. Tämän lisäksi hän on osallistunut myös Commonwealth-peleihin, joissa hän voitti yhden kullan, yhden hopean ja kaksi pronssia.

Tommy Jones

Tommy Jones on amerikkalainen kymmenen keilaaja, joka on voittanut PBA:n Vuoden tulokas kaudella 2001-2002. Hän liittyi PBA:han vuonna 2000 ja on tähän asti omistanut 16 PBA-nimikettä. Kaudella 2004-2005 hän voitti 20 tapahtumasta 21 tapahtumasta, mutta ei voinut voittaa Vuoden pelaajaa.

Kaudella 2005–2006 hän voitti 20 tapahtumaa 21:stä, voitti TV-finaalit kuusi kertaa ja neljä mestaruutta. Hän voitti kaksi PBA-mestaruutta kaudella 2006-2007. Seuraavina kausina hän voitti PBA-tittelin ja kaudella 2012-13 WBT Internationalin mestaruuden. Vuonna 2015 hän voitti PBA-tittelin 16. kerran.

Mike Fagan

Mike Fagan on amerikkalainen kymmenen keilaaja, joka osallistuu PBA-, WBT- ja EBT-tapahtumiin. Hän on myös osallistunut useisiin kansainvälisiin tapahtumiin ollessaan osa USA:n joukkuetta. Hänen PBA-uransa aloitettiin vuonna 2002, ja tähän mennessä hän on voittanut viisi PBA-titteliä, joista kaksi on suuria.

Hän sai ensimmäisen PBA-tittelinsä vuonna 2007, kun hän voitti PBA Exempt Doubles Classicin. Vuonna 2010 hän voitti ensimmäisen kaksinpelin mestaruutensa One-a-Day Dick Weber Openissa. Vuonna 2012 hän voitti Brunswick Euro Challengen, joka oli hänen kolmas PBA-mestaruutensa. Hän voitti viidennen PBA-tittelinsä PBA:n maailmanmestaruuskilpailuissa.

Kelly Kulick

Kelly Kulick on amerikkalainen kymmenen keilaaja, joka on voittanut naisten ammattikeilauksen kolme kertaa ja PBA-tittelin. Hänellä on kunnia olla ensimmäinen nainen, joka on voittanut Professional Bowlers Associationin tittelin. Hän aloitti uransa vuonna 2001 ja voitti Vuoden tulokas -palkinnon.

Vuonna 2003 hän voitti US Women's Openin. PBA naisten jäsenyys aloitettiin vuonna 2004 ja vuonna 2006 Kulick voitti PBA Tour Exemptionin, jonka ansiosta hän pääsi osallistumaan PBA-kaudelle 2006-07. Kulick on voittanut monia muita kilpailuja, kuten PBA Senior Ladies and Legends vuonna 2008, PBA Women’s World Championships vuonna 2009, USBC Queens vuonna 2010 ja monet muut.

Shannon O'Keefe

Shannon O'Keefe on yhdysvaltalainen kymmenen keilaaja, joka on tullut viisi kertaa maailmanmestariksi. Hän liittyi Team USA:n jäseneksi ensimmäistä kertaa vuonna 2005 ja on voittanut monia kulta-, hopea- ja pronssia kansainvälisissä kilpailuissa.

Hän on voittanut New York State Queens -tittelin kaksi kertaa ja Rochester New York Queens -tittelin kolme kertaa. Vuosina 2011, 2012 ja 2014 hän voitti Texas Bluebonnet Queensin tittelin. Vuonna 2007 hän osallistui US Women's Openiin ja oli toiseksi ja vuonna 2012 hän ansaitsi kolmannen sijan US Women's Openissa.

Liz Johnson

Liz Johnson on ammattimainen kymmenen keilaaja Amerikasta, joka on voittanut Professional Women’s Bowling Associationin kiertueen 11 kertaa. Vuonna 2004 hänestä tuli Professional Bowlers Associationin (PBA) jäsen. Hänestä tuli ensimmäinen nainen, joka pääsi PBA-kiertuetapahtumaan. Vuonna 2005 hän sai PBA-tittelin voittamalla East Region Kingpin Lanes Openin. Vuonna 2007 hän voitti US Women's Openin.

Hän voitti ensimmäisen PBA-tittelinsä Don and Paula Mixed Doubles -tapahtumassa. Hänen ensimmäinen sinkkutittelinsä tuli vuonna 2009, kun hän voitti PBA Women’s Seriesin. Vuonna 2011 hän voitti kultaa WTBA:n naisten maailmanmestaruuskilpailuissa kuulumalla USA:n joukkueeseen. Vuonna 2015 hän voitti USBC Queens Tournamentin.

Danielle McEwan

Danielle McEwan on amerikkalainen kymmenen keilaaja, josta tuli USA:n joukkueen jäsen vuonna 2012. Vuonna 2015 hänestä tuli osa Professional Women’s Bowling Associationia ja hän voitti Smithfield PWBA Tourin mestaruuden. Samana vuonna hän voitti South Point PBA West Challengen.

Hän voitti myös kultamitalin kumppaninsa Kelly Kulickin kanssa naisten keilailun maailmanmestaruuskilpailuissa. Hän oli osa USA:n joukkuetta, joka voitti kultamitalin WBC-joukkuekilpailussa. Masters-kilpailussa hän voitti pronssia. Maaliskuussa 2016 hän voitti PBA WBT H.H. Emir Cupin.

Edellinen sivuTulosta sivuSeuraava sivu

Mainokset

';adpushup.triggerAd(ad_id);});

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 10/12/2023

Views: 5941

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.