Tasoitus keilailussa selitetty | HowBowling.com (2023)

Muutaman vuosikymmenen aikana keilailusta on tullut suosittu ja jatkuvasti muuttuva urheilulaji. Tästä syystä et ehkä ole tiennyt tasoitussäännöstä tässä pelissä, olitpa aloittelija tai ammattikeilaaja. Vain harvat ihmiset tietävät tämän säännön, mutta sen oppiminen parantaa peliäsi ja menestyä siinä.

Saatat ihmetellä, mikä on haitta keilailussa? No, ei tarvitse huolehtia, koska juuri sen olen täällä kertomassa sinulle.

Tässä artikkelissa käsittelen mitä tasoitus on, miten se toimii keilauksessa, miten tasoituspisteet lasketaan ja joitain faktoja ja lukuja, jotka liittyvät tasoitussääntöön. Muista lukea tämä artikkeli loppuun asti, jos haluat osallistua tasoitusliigaan tai turnaukseen parhaimmilla menestymismahdollisuuksilla.

Tasoitus keilailussa selitetty | HowBowling.com (1)

Sisällysluettelo piilottaa

1) Mikä on tasoitus keilailussa?

2) Miten tasoitus keilailussa toimii?

3) Tasoitusten laskeminen keilailussa

3.1) Pisteiden otto

3.2) Edellisten pelien keskiarvon löytäminen

3.3) Vähentäminen peruspisteestä

3.4) Tasoitusprosentin käyttö

3.5) Tasoituksen lisääminen Scratch-pisteeseesi

4) Tasoituskeilauksen edut

5) Keilailun korkein tasoitus

6) Johtopäätös

Parhaat Pickleball-melat pyörimiseen...

Parhaat Pickleball-melat spiniin vuonna 2023 (jokaiselle pelaajalle)

Mikä on tasoitus keilailussa?

Tasoitus, kuten nimestä voi päätellä, on Yhdysvaltain Bowling Congressin 1900-luvulla luoma sääntö, joka tarjoaa turnaus- ja liigakilpailumahdollisuuksia keilajille, joilla on erilaisia ​​keilaustaitoja ja -tekniikoita.

Kaksi ihmistä, jotka eivät ole samalla taitotasolla, eivät pelaa reilua ja kilpailukykyistä peliä pitäen hauskaa ja jännitystä. Siksi tätä sääntöä käytetään joissakin virallisissa peleissä.

Tästä säännöstä on paljon kielteisiä mielipiteitä. Sen avulla aloittelijat voivat kuitenkin hioa taitojaan ja samalla tarjota ammattilaisille haasteen parantaa jo ennestään uskomatonta pelityyliään.

Tasoitussäännön onnistumisesta voi saada käsityksen siitä, että yli 70 sadasta liigapelistäYhdysvaltain keilailukongressi(USBC) voittivat joukkueet, joilla oli parempia keskiarvoja ja vähemmän tasoituspisteitä. Tasoituskeilauksen säännössä ei siis ole epäreilua kaupankäyntiä.

Miten tasoitus keilailussa toimii?

Turnauksissa, amatööri- ja ammattiliigoissa ja jopa ystävyyspeleissä käytetään tasoitussääntöä. Saatat ihmetellä, miten se toimii? No, katsotaanpa tasoituskeilausta.

Tasoitussäännön mukaan aloittelijat ja amatööripelaajat saavat reilun edun antamalla tasoituspisteet.Tämä pistemäärä saadaan vähentämällä heidän keskimääräinen keilailupisteensä turnauksen arvostaperuspisteet ja kertomalla setasoitusprosentin mukaan.

Tämä tasoituspistemäärä lisätään keilaajan keskimääräiseen kokonaispistemäärään. Tämä auttaa heitä saavuttamaan paremmat pisteet ja paremmat mahdollisuudet voittaa.

Älä kuitenkaan odota, että voitat varmasti, jos valitset joukkueeseesi pelaajia, joilla on korkeammat tasoituspisteet. Se ei toimi näin. Tasoitusjoukkueilla ei ole kohtuutonta etua muihin joukkueisiin verrattuna. Temppu on valita pelaajat, joilla on korkeimmat keilailukeskiarvot, koska heidän taitonsa lisäävät voittomahdollisuuksiasi.

Tämän säännön tarkoitus on tehdä keilailusta kilpailukykyinen ja nautinnollinen pelaajille tarjoamalla jokaiselle tasoitustyökalu tasoituspisteiden muodossa.

Tasoituksen laskeminen Keilailussa

Oletetaan, että aiot osallistua tasoituskeilaturnaukseen. Siinä tapauksessa sinun pitäisi osata laskea oma ja joukkueesi tasoituspisteet saadaksesi oikean käsityksen voittotilanteesta.

Tasoituspisteiden laskeminen keilailussa voi tuntua vaikealta, mutta se on vain kaava ja vaatii perustiedot pisteytystyöstä. Näin voit laskea tasoituspisteen ja kuinka se pelaa turnauksessa.

Peruspisteiden ottaminen

Ensinnäkin tasoitusturnauksen järjestävä organisaatio, kuja tai toimikunta saa peruspisteet. Peruspisteet ratkaisevat viime kädessä kaikkien aloittelijoiden ja vähemmän taitavien keilailuhenkilöiden tasoituspisteet.

Peruspisteet otetaan turnauksen parhaan pelaajan tai kujan keskiarvosta. Tämä auttaa komiteaa asettamaan rajan. Jos esimerkiksi parhaan keilaajan keskiarvo on 210, peruspisteeksi otetaan 210 ja jatkolaskutoimituksia tehdään peruspisteiden mukaan.

Ymmärtääksesi, miten tasoitukset toimivat, sinun on tiedettävä, miten keilailu lasketaan. Lue siitä täältä:Kuinka keilailu pisteytetään.

Edellisten pelien keskiarvon löytäminen

Seuraavassa vaiheessa turnaukseen osallistuvana yksilönä turnauksen isäntäorganisaatio tai keilahalli ottaa kaikki viime kaudella pelaamasi pelit ja keskiarvon. Tämä on välttämätöntä, jos haluat saada tasoitusedun.

Oletetaan, että pelasit 6 peliä viime kaudella. Sitten kaikkien pelien summa jaettuna 6:lla on keskimääräinen keilailupisteesi. Jos haluat tasoitusedun, pisteesi on oltava pienempi kuin turnauksen parhaan keilaajan keskiarvo.

Vähentäminen peruspisteestä

Olemme melkein perillä. Kun peruspisteet ja keskiarvo on selvitetty, seuraava laskutoimitus on vähennyslasku. Yksittäisten pelaajien keskiarvo vähennetään peruspisteistä, ja sinulle jää numeroiden summa.

Pidä mielessä; tämä ei ole tasoituspiste. Ilman seuraavaa vaihetta et saa hyvää tasoituspisteetua osallistuvaan turnaukseen.

Tasoitusprosentin käyttö

Merkittävä luku on haittaprosentti. Organisaatiot, turnaukset ja liigat päättävät tarkan prosenttiosuutensa, mutta se on useimmiten 100 % tai yli 70 %.

Tämä prosenttiosuus tuloksesta, joka jäi sinulle edellisessä vaiheessa, katsotaan pelaajan tasoituspisteeksi. Esimerkiksi, jos peruspistemäärä oli 210 ja edellinen keskiarvosi oli 170, jos prosentti on 100%, sinulle jää 40 nastan tasoitus per peli.
Jos prosentti on 90, sinulla on tasoitus 40 × 0,9 = 36.

Tasoituksen lisääminen Scratch-pisteeseesi

Raaputuspisteesi on pisteytesi ennen kuin siihen sovelletaan haittaa. Normaalissa pelissä kokonaispistemääräsi on siis raaputuspisteesi. Mutta jos pelaat yksilö- tai tasoitusjoukkueturnausta, kokonaispisteesi on raaputuspisteesi ja tasoituspisteesi.

Oletetaan, että pelin kokonaispistemääräsi on 170 ja keilatasoitus oli 40. Silloin loppupisteesi siinä pelissä olisi 170+40, mikä on 210, mikä tasoittaa asiat.

Tasoituskeilauksen edut

Tässä vaiheessa saatat ihmetellä, mikä on haitan todellinen hyöty keilailussa? Tasoitussääntö on vähemmän epäreilu etu ja enemmän tasauspiste ihmisille, jotka ovat vain siellä nauttiakseen pelistä ja kilpaillakseen.

Normaalisti aloittelijoilla ei olisi juuri mitään mahdollisuutta päihittää keilailua ammattimaisesti. Näin ollen olisi vähemmän tapauksia, joissa aloittelijat voisivat leikkiä ammattilaisten kanssa, eivätkä ammattilaiset saisi paljon kilpailua.

Mutta tasoitussäännön vuoksi aloittelijoilla olisi paremmat mahdollisuudet voittaa. Sitä vastoin useampia ammattilaisia ​​rohkaistaan ​​pelaamaan uudempien pelaajien kanssa, yksinkertaisesti popularisoimalla urheilua, edistämällä urheiluhenkeä ja antamalla kaikille jäähtyä ja pitää hauskaa tekemässä sitä, mitä he rakastavat – keilailua.

Keilailun korkein tasoitus

Jos nyt kysyt, voiko kymmenen keilailupelissä olla tasoitus, jonka avulla voit saada 300 pisteitä? No teknisesti kyllä. Se on mahdollista ja on tapahtunut aiemmin, mutta ei enää niin paljon.

Tilanne, jossa jotain tällaista tapahtuisi, on, sanokaamme, että peruspisteet olivat 270 turnauksessa ja teit pelissä 230, kun taas tasoitus oli noin 70 pelin pelaamisen takia. Kokonaispisteesi on sääntöjen mukaan 300, eikä kukaan voi ottaa sitä sinulta pois.

Mutta olkaamme tässä tosissamme. Järjestöt ja kujat eivät sitä halua. He haluavat tasaisen pelikentän, eivät antaa täysin ylivoimaista etua. Tästä syystä useimmat turnaukset ja tasoitusliigat, joita olen pelannut ja nähnyt silmieni edessä, pysäyttävät korkeimman peruskeskiarvon 220:ssa; Jos jollain on parempi tulos, se jätetään huomiotta.

Jos sinulla on keskiarvo yli 220, useimmat liigat eivät anna keilailijoille tasoitusta,joten teknisesti 219 on korkein mahdollinen tasoitus, jonka keilaaja voi saada.

Joten mahdollisuudet saada 300 tasoituspisteiden avulla ovat minimaaliset. Se auttaisi, jos etsisit harjoitteluamaalinteossa täydellisen pelinilman mitään haittoja.

Näin ammattilainen tekee, ja se on nykyään hyvin yleistä. Jopa ennätysten mukaan on monia tapauksia, joissa keilaajat ovat tehneet huippuluokan täydellisen pelin, ja voit ottaa heiltä inspiraatiota saavuttaaksesi yhtä hyvin.

Johtopäätös

Tasoituskeilauksen sääntö on myös tärkeä. Mutta nykyaikaisten edistysaskeleiden ansiosta kaikkien keilauksen perusteiden seuraaminen voi olla vaikeaa. Siksi ajattelin tyhjentää tasoitussäännön käsitteen helpotuksenne.

Toivon, että opit paljon tästä oppaasta ja harjoittelet keilailua ja tulet tarpeeksi hyväksi keilaajaksi, jonka pisteet otetaan perustana. Se on perimmäinen tavoite. Pidä hauskaa, kun lähdet taas tekemään maalia ja varaosia keilaradalle.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 12/09/2023

Views: 6047

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.