SNCF Strike & France Train Strike Päivämäärät 2023: Tietoja ja parhaat vinkit selviytymiseen | Ranska Bucket List (2024)

Tämä artikkeli saattaa sisältää korvattuja linkkejä. Ole hyvä ja lueVastuuvapauslausekesaadaksesi lisätietoja.

Tietoja junalakoista Ranskassa

Paras tapa liikkua Ranskassa on junalla. Ranskan rautatieverkosto yhdistää lähes kaikki Ranskan suuret kaupungit, on tehokas ja sisältää usein upeat maaseutunäkymät. Jos tiedät muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejäkäyttää junia Ranskassa, silloin se on ehdoton tuuli.

Joskus Ranskassa junat kuitenkin lakkoon, mikä on todellinen tuska niin paikallisille kuin turisteillekin.

Junalakot Ranskassa voivat olla suuria haittoja matkustajille, varsinkin jos ne jäävät kiinni. Nämä Ranskan rautatielakot on kuitenkin suunniteltu etukäteen, ja päivämäärät ja kellonajat ilmoitetaan ja julkaistaan ​​verkossa. Tämä tarkoittaa, että voit joissakin tapauksissa saada niistä selvää ennen kuin lähdet kotoa.

Viimeisin päivitys: 5. kesäkuuta 2023

SNCF Strike & France Train Strike Päivämäärät 2023: Tietoja ja parhaat vinkit selviytymiseen | Ranska Bucket List (1)

Onko Ranskassa junalakko huomenna? Mitä tehdä, jos matkustat SNCF:n lakon tai Ranskan junalakon aikana?

Jatka lukemista; Tässä artikkelissa on tietoja junalakoista Ranskassa ja parhaat vinkit lakkojen käsittelyyn.

SNCF Strike tai TGV Strike ei välttämättä tarkoita Ranskan junalakkoa

Ranskassa liikennöi erilaisia ​​junia ja junayhtiöitä.SNCF(Société Nationale des Chemins de Fer Français) on Ranskan valtion omistama rautatieyhtiö, joten suurin osa Ranskassa liikennöivistä junista on SNCF-junia (TGV-junat ja muuntyyppiset junat).

Ranskassa liikennöi muitakin junayhtiöitä, erityisesti kansainvälisessä liikenteessä. Joitakin esimerkkejä ovat mmRER-junatPariisin alueella (operaattoriRATP),Thalys, Eurostar, taiDeutsche Bahn. Siksi on tärkeää ymmärtää, että kun Ranskassa on junalakko, kaikki Ranskassa kulkevat junat eivät välttämättä ole lakossa.

Kun Ranskassa on yleislakko,kouluttaajaRATP-junattämä lakko vaikuttaa yleensä niihin.

Ranskan rautatielakkojen päivämäärät 2023

SNCF Strike & France Train Strike Päivämäärät 2023: Tietoja ja parhaat vinkit selviytymiseen | Ranska Bucket List (2)

Tässä artikkelissa esitetyt Ranskan rautateiden lakon päivämäärät 2023 on virallisesti vahvistettu. Ei huhuja, ei kristallipalloa mistään junalakosta Ranskassa.

Valitettavasti jotkut SNCF:n lakkopäivät vahvistetaan vain 24 tuntia ennen kuin neuvottelut Ranskan valtion kanssa epäonnistuvat. Mutta ammattiliitot voivat myös peruuttaa lakon viime hetkellä, jos ne pääsevät sopimukseen. Tämä tarkoittaa, että kun Ranskassa on junalakko, on välttämätöntä tarkistaa tämä lakko viime hetkeen asti.

» SUUNNITELTU SNCF-LAKO TAI MUUT JUNALAKOT RANSKASSA:

SNCF seuraaYleinen kansallinen lakko 6.6.2023. Jatka napsauttamalla uusimmat päivitykset.

YLEISET JA KANSALLISET LOKOT |Ranskassa on pidetty lakkoja tammikuun puolivälistä lähtien hallituksen eläkeuudistuksen voimaantulon estämiseksi. Ammattiliitot odottavat "massiivista mobilisaatiota", johon kaikki sektorit osallistuvat.

Ei ole yllättävää, että toimeenpanovallan päätös soveltaa Ranskan perustuslain pykälää 49.3* 16. maaliskuuta 2023 eläkeuudistuksen hyväksymiseksi herätti opposition ja ammattiliittojen vihan. Ammattiliitot kokoontuivat nopeasti ja päättivät uudesta yleislakosta torstaina 23.3.2023, 28.3.2023, torstaina 6.4.2023 ja torstaina 13.4.2023.

Ammattiliitto kutsuu ranskalaiset uuteen yleislakkoon protestoimaan eläkeuudistusta vastaanTiistaina, 6. kesäkuuta 2023. Tämä liike tulee 2 päivää ennen kansankokouksen äänestystä eläkeuudistuksen kumoamisesta.

Jos valtakunnallisen lakon seuraavaksi päiväksi on asetettu 6.6.2023, mikään ei kerro, että yhteiskuntaliike pysyisi tauolla siihen asti. Jotkin ammattiliitot eivät myöskään sulje pois mahdollisuutta järjestää liikkeitä, jotka rajoittuvat tietyille aloille, kuten energia- tai liikennealalle, vaikka ei vaadita kansallista ja ammattienvälistä lakkoa.

Ranskan junalakot – kuvaus ja liikenneennuste

6. kesäkuuta 2023 |SNCF jatkaa yleistä kansallista lakkoa6. kesäkuuta 2023. Junaliikenteessä on kuitenkin lieviä häiriöitä, sillä 9/10 junaa on liikenteessä valtakunnallisesti keskimäärin. Jatka napsauttamalla uusimmat päivitykset.

Yleensä SNCF tiedottaa junista tai junalinjoista, joita vaikutus koskee 1-2 päivää ennen lakkopäivää. Tällä kertaa SNCF on kuitenkin antanut vain yleistä tietoa ilman yksityiskohtia. Matkustajia pyydetään tarkistamaan junaliikenne junamatkaa edeltävänä päivänä.

Emme ole varmoja, että SNCF jakaa tämän lakon yhteydessä enemmän tietoja kuin mitä yllä kirjoitimme. TGV- tai Intercités-junien matkustajiin, joihin lakko vaikuttaa, otetaan yleensä yhteyttä tekstiviestillä tai sähköpostit*e (jos he ovat antaneet yhteystietonsa).

 • Kansalliset TGV- ja INOUI-junat:odottaa tietoa. Peruutuneiden junien matkustajia varoitetaan yleensä sähköpostit*e tai tekstiviestillä.
  • TGV:n pohjoisakseli:
  • Itäakselin TGV:
  • TGV Atlantin akseli:
  • Kaakkois-TGV-akseli:
  • TGV InOUI:
  • Maakunnasta provinssiin:

Vaikuttaako Ranskan rautatielakko Eurostar-juniin?

Vaikka Eurostar-junat eivät olisi lakossa, kaikki Ranskan rautateiden lakot voivat vaikuttaa niiden kykyyn toimittaa tavanomaiset aikataulut junareiteilleen Ranskassa.

Klikkaustässäsaadaksesi lisätietoja Eurostarin vaikutuksista ja siitä, mitä tehdä, jos se vaikuttaa matkaasi.

Jos junasi peruuntuu, voit vaihtaa lippusi tai saada rahat takaisintässä.

Vaikuttaako Ranskan junalako Thalys-juniin?

Vaikka Thalys-junat eivät olisi lakossa, kaikki Ranskan junalakot voivat vaikuttaa niiden kykyyn toimittaa tavanomaiset aikataulut Ranskan reiteillä.

Klikkaustässäsaadaksesi lisätietoja Thalysin vaikutuksista ja siitä, mitä tehdä, jos se vaikuttaa matkaasi.

Vaikuttaako Ranskan rautatielakko TGV Lyria -juniin?

Vaikka TGV Lyria -junat eivät olisi lakossa, kaikki Ranskan rautateiden lakot voivat vaikuttaa niiden kykyyn toimittaa tavanomaiset aikataulut Ranskan reiteillä.

KlikkaaTGV Lyria -verkkosivustolisätietoja TGV Lyria -junista.

Mitä tehdä, jos Ranskassa on SNCF-lakko?

SNCF Strike & France Train Strike Päivämäärät 2023: Tietoja ja parhaat vinkit selviytymiseen | Ranska Bucket List (3)

Emme voi sanoa, että Ranskassa junalakot olisivat harvinaisia. Ajoittain niitä tapahtuu. Saatat olla onnekas ja matkustaa ympäri Ranskaa monta kertaa joutumatta koskaan joutumaan kuljetuslakkoon Ranskassa. Mutta matkan pilaamiseen tarvitaan vain yksi tapaus, jossa odottamaton lakko tekee tyhjäksi matkasuunnitelmat. Nämä ovat parhaat vinkkimme TGV-lakon tai minkä tahansa muun SNCF-lakon käsittelyyn.

a- Opi SNCF:n lakkopäivistä etukäteen

Hyvä uutinen on, että Ranska ajoittaa lakot etukäteen, mikä tarkoittaa, että on joitakin tapoja, joilla voit välttää käsittelemästä niitä kokonaan, vaikka sinulla olisi jo junalippusi.

On monia tapoja oppia Ranskan junalakoista: sanomalehdistä, radiosta tai jopa matkablogeista, kuten tämä!

Tarkistamalla Ranskan junalakon aikataulut etukäteen, voit ehkä muuttaa matkasuunnitelmia tai välttää matkustamisen lakon aikana.

b- Ymmärrä, millaiset junat ovat lakossa Ranskassa

SNCF Strike & France Train Strike Päivämäärät 2023: Tietoja ja parhaat vinkit selviytymiseen | Ranska Bucket List (4)

Kuten edellä mainittiin, junalakko Ranskassa ei tarkoita, että koko Ranskan rautatieverkosto olisi lakossa. Onko kyseessä SNCF-lakko? Millaiset junat ovat lakossa? Millaisen junan olet varannut?

Vinkkejä liikkumiseen SNCF-lakon aikana Ranskassa 2023

SNCF Strike & France Train Strike Päivämäärät 2023: Tietoja ja parhaat vinkit selviytymiseen | Ranska Bucket List (5)

Ok, SNCF:n lakko on käynnissä, ja olet suunnitellut/varannut junamatkan Ranskaan juuri tälle päivälle. Mitä tehdä?

Huono uutinen on, että kun Ranskassa suunnitellaan lakkoja, ei ole olemassa "taattua vähimmäiskuljetuspalvelua". Palvelu riippuu lähinnä siitä, mitä (junia) ja keitä (kuljettajia) on saatavilla. Toisin sanoen, jos SNCF haluaa sulkea kaikki palvelunsa, se voi tehdä sen.

a- Et ole vielä varannut SNCF-junalippujasi

Yleensä heti kun SNCF:n lakkopäivät ilmoitetaan, nämä päivämäärät estetään junien varausjärjestelmässä, joten käyttäjät eivät voi enää varata SNCF-junia kyseisille päivämäärille.

Tarkista matkasuunnitelmasi tai etsi vaihtoehtoinen kulkuväline (esimerkiksi vuokra-auto) päästäksesi määränpäähäsi näiden junalakkojen aikana. Tutustu meidänparhaat vinkit auton vuokraamiseen Ranskassa.

>>Napsauta tästä selataksesi Ranskassa toimivia autoyrityksiä

b- Olet varannut junaliput SNCF:ltä

Ensinnäkin, älä panikoi! Noudata näitä yksinkertaisia ​​ohjeita:

1. Tarkista SNCF-junan tila, onko junasi yksi peruutetuista junista vai ei.

Voit tehdä tämän napsauttamallaSNCF:n verkkosivustoja napsauta sitten Junan numero -välilehteä. Syötä junan numero (se on merkitty lippuun) ja matkapäiväsi. Järjestelmä kertoo sinulle välittömästi junasi tilan.

2. SNCF-junan tila kertoo, että junaasi ei ole peruttu.

Jos junaasi ei peruuteta, älä huoli! Joitakin häiriöitä tai viiveitä saattaa esiintyä, mutta sinun pitäisi olla kunnossa.

3. SNCF-junan tila kertoo, että junasi on osa SNCF:n peruutettuja junia.

Voi ei! Tämä on liian huono. Jos junasi peruutetaan, SNCF ehdottaa erilaisia ​​ratkaisuja:

 • Voit vaihtaa junalippusi ilman lisäkuluja. Seuraa vain näkyviä ohjeitatällä sivullaja – erittäin tärkeää – varmista ennen viimeistä napsautusta, että sinun ei tarvitse maksaa mitään.
 • Voit peruuttaa matkasi ja saada rahasi takaisin. Jos haluat hyvityksen, noudatatällä sivulla näkyvät ohjeet.
 • Jos lippusi on ilmoitettu "ei palauteta" tai verkkosivusto ei tarjoa sinulle kokonaishyvitystä (tarkista tämä ennen viimeistä napsautusta!), lopeta kaikki tekemäsi ja ota yhteyttä suoraan lipun viitenumerolla.
 • Jos varasit junasi Ouigo-junilla,ota heihin suoraan yhteyttävaihtoa tai hyvitystä varten (anteeksi, englanninkielistä sivua ei löydy).

HYVÄ TIETÄÄ:Aiempien junalakkojen vuoksi SNCF otti sähköpostit*e tai tekstiviestillä yhteyttä peruutettujen TGV- ja Intercités-junien matkustajiin ja tarjosi heille hyvitystä (mukaan lukien liput, joita ei yleensä palauteta) tai vaihtoa myöhempään ajankohtaan.

Nämä ehdot koskevat vain junan peruuttamista. Lakon aikaan normaalisti liikennöineiden junien osalta sovellettiin normaaleja vaihto- ja palautusehtoja.

4. Entä jos junasi saapuu määränpäähän myöhässä junalakon vuoksi?

TGV-, Intercités-, OuiGO-linjoilla ja kansainvälisillä linjoilla matkustajat ovat oikeutettuja korvauksiin, jotka vaihtelevat 25–75 % lipun hinnasta viivästymisen pituudesta riippuen (korvauksen vähimmäisviive on 30 minuuttia).

Viivästyneiden TGV- ja Intercité-junien korvauspyyntöjä käsitellään tällä sivustolla:https://garantie30minutes.sncf.com/s/?language=en_US

Lentokenttä – Pariisin junalakko

SNCF Strike & France Train Strike Päivämäärät 2023: Tietoja ja parhaat vinkit selviytymiseen | Ranska Bucket List (6)

HYVÄ TIETÄÄ: junia Pariisin lentoasemilta Pariisin keskustaan ​​liikennöi puoliksi SNCF (CDG-lentokentältä Paris Gare du Nordiin) ja puolet RATP:n (Pariisin Gare du Nordista Orlyn lentokentälle). Tämä tarkoittaa, että kun tämän linjan juna saapuu Paris Gare du Nordiin, junankuljettajia vaihtuu. Jos kyseessä on SNCF- tai RATP-varoitus, voit odottaa häiriöitä jommassakummassa kahdesta osiosta. Myös SNCF-RATP-yhteys saattaa jäädä.

Jos matkustat Charles de Gaullen lentokentältä tai Orlyn lentokentältä kaupunkiin Pariisin junalakon aikana, on kaksi hyvää vaihtoehtoa välttääksesi tämän junahaaskan:

»HarkitseWelcomen siirtopalveluitavartenyksityinen kuljetus lentokentältä kaupunkiin. Tervetuloa on hyvät autot ja parhaat englanninkieliset kuljettajat Pariisissa. Tämä palvelu on ihanteellinen ryhmille, lapsiperheille ja pariskunnille.

» Voit myös varata ayhteinen kuljetuspalvelu Viatorin kanssa. Tämä palvelu on vain 6€ enemmän mielenrauhasi vuoksi (lippu Pariisin CDG:ltä kaupunkiin maksaa 12€).

Suosittelemme varaamaan nämä palvelut etukäteen, erityisesti lomien aikana tai sesonkiaikana, jolloin matkustaa paljon.

» Emme suosittele Uberin soittamista.Kuljetuslakkojen aikana Uber yleensä nostaa hintojaan huomattavasti, kun taas takseilla on aina kiinteä hinta lentokentältä kaupunkiin.

TGV Strike – Pariisin CDG-lentokenttä muihin Ranskan kaupunkeihin

Charles de Gaullen lentokentällä sijaitsevan TGV-rautatieaseman avulla vierailijat voivat matkustaa muihin osiin Ranskaa ilman Pariisin kautta. Suosituimmat reitit kohteestaPariisin Charles de Gaullen lentoasema (CDG) T2Strasbourg, Rennes, Nantes, Lyon, Lille tai Marseille.

Jos TGV-lakko on käynnissä ja lentokentältä lähtevä TGV-juna peruuntuu, suosittelemme vuokraamaan auton Charles de Gaullen lentokentältä mahdollisimman pian. Saatavilla on myös bussivaihtoehto, joka tarkoittaa matkustamista Pariisiin bussiin pääsemiseksi.

>>Napsauta tästä selataksesi Charles de Gaullen lentokentällä toimivia autoyrityksiä

Napsauta tätä lukeaksesi lisää junamatkoista Ranskassa

Takaisin kotisivulle

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli saattaa sisältää korvattuja linkkejä, mikä tarkoittaa, että saamme pienen palkkion, jos teet ostoksen linkkiemme kautta. Se ei maksa sinulle mitään (itse asiassa, jos mitään, saat mukavan alennuksen), mutta auttaa meitä jatkamaan uskomattoman ranskalaisen sisällön luomista sinulle. Luotamme kaikkiin täällä mainostettuihin tuotteisiin ja brändeihin, emmekä koskaan suosittele mitään, mikä ei ole arvokasta.

SNCF Strike & France Train Strike Päivämäärät 2023: Tietoja ja parhaat vinkit selviytymiseen | Ranska Bucket List (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6219

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.