Postin lakkojen päivämäärät: Milloin Royal Mail -lähetykset ovat tänä joulukuussa 2022 ja miksi? - Suuri ongelma (2023)

Työllisyys

Postityöntekijät aikovat lakkoa useaan otteeseen joulun aikana pakottaakseen Royal Mailin nostamaan palkkojaan, koska inflaatiovasarat maksavat

kirjoittaja:Evie Breese

8. joulukuuta 2022

Postin lakkojen päivämäärät: Milloin Royal Mail -lähetykset ovat tänä joulukuussa 2022 ja miksi? - Suuri ongelma (1)

Royal Mailin henkilökunta ja CWU-ammattiliiton jäsenet sanovat mielipiteensä lakoista. Kuva: CWU/Twitter

Yli 100 000 postityöntekijää käy Royal Mailin kanssa työkiistaa palkasta ja työehdoista – ensimmäinen laatuaan lähes kymmeneen vuoteen.

Työkiista on kestänyt seitsemän kuukautta, ja useita tarjouksia on jätetty käsiteltäväksi ja myöhemmin peruttu. Kiista on muuttunut erityisen aggressiiviseksi, kun molemmat osapuolet ovat syyttäneet toista tosiasioiden manipuloimisesta.

Postit kertovat, että jakamatonta postia alkaa jo kertyä. "Olen sanonut siskoilleni: "Älä vaivaudu lähettämään joulukortteja tänä vuonna, ne eivät mene läpi", John Warren, joka on työskennellyt postimiehenä 42 vuotta Itä-Lontoossa, kertoi The Big Issuelle.

Hanki viimeisimmät uutiset ja käsitys Big Issue -lehden tekemisestätilaamalla Inside Big Issue -uutiskirjeen

CWU väittää, että miljoonia paketteja ja kirjeitä pinotaan kasaan, kun "joulukriisi" iskee jakelutoimistoihin kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Myös pienyritykset ovat saaneet osuman eBayn, British Chamber of Commercein ja Federation of Small Businessin johtavien yrityshahmojen kanssa, jotka kutsuvat lakkoa "vartaloiskuksi" riippumattomille myyjille, jotka luottavat palveluun ansaitakseen tulonsa.

Tässä on mitä sinun tulee tietää tulevista lakoista, miksi se tapahtuu ja viimeisimmistä neuvotteluista

  • Mikä on minun oikeuteni lakkoa?
  • Kuinka paljon palkkani pitäisi nostaa inflaation päihittämiseksi?
  • Kuinka liittyä ammattiliittoon

Minä päivänä postin lakot ovat?

Kommunikaatiotyöntekijöiden ammattiliiton (CWU) edustaman Royal Mailin henkilöstön on määrä pitää lakko vähintään 10 päivänä ennen joulua, ja se kohdistuu päivämääriin, jotka ovat yleensä kiireisimpiä verkkokauppojen toimituksissa. Tänä vuonna Black Friday putosi 25. marraskuuta, ja yritykset tarjosivat tarjouksia ja alensivat hintoja houkutellakseen ostajia ennen joulua.

Vain kaksi päivää myöhemmin oli Cyber ​​Monday, 28. marraskuuta, toinen päivä online-tarjouksista, joiden tarkoituksena oli houkutella niitä, jotka jäivät paitsi edellisestä myynnistä tai pidättyivät siitä. CWU suunnitteli lakkopäivänsä näiden tärkeiden päivämäärien ympärille aiheuttaakseen mahdollisimman paljon häiriöitä ja korostaakseen, kuinka keskeiset postit ovat digitaalisessa ostostaloudessa.

Tässä on täydellinen luettelo tulevista postin lakkopäivistä:

Perjantai joulukuuta 9

Sunnuntai joulukuuta 11

Keskiviikkona joulukuuta 14

Torstai joulukuuta 15

Perjantai joulukuuta 23

Lauantai 24. joulukuuta (jouluaatto)

  • Milloin junalakot ovat jouluna ja miksi niitä tapahtuu?
  • 6 yleistä myyttiä lakosta, palkoista julkiseen tukeen
  • Tässä on, milloin ja missä sairaanhoitajat ovat lakossa

Miksi postilakot tapahtuvat näinä päivinä?

CWU:n ja Royal Mailin pomot ovat olleet kiistassa huhtikuusta lähtien, ja ammattiliitto on vaatinut parempia palkkoja postityöntekijöille, jotka tuntevatnousevan inflaation vaikutuksia heidän palkkapaketteihinsa.

Yhtiö on tarjonnut apalkankorotus18 kuukauden aikana jopa 9 prosenttia, ja lupaus siitä, ettei pakollisia irtisanomisia ole seuraavien neljän kuukauden aikana (maaliskuun 2023 loppuun asti), sekä suurempi vapaaehtoisten irtisanomispaketti.

Royal Mail tarjosi 9 prosentin palkankorotusta 18 kuukauden aikana, eikä pakollisia irtisanomisia seuraavien neljän kuukauden aikana (maaliskuun 2023 loppuun asti) ja suurempaa.vapaaehtoinen irtisanomispaketti.

"Royal Mail on kehottanut CWU:ta hyväksymään tarjouksen ja keskeyttämään suunnitellut lakot. Työtaistelun aiheuttama yhtiön taloudellisen tilanteen heikkeneminen edelleen tekee palkkatarjouksesta nopeasti kohtuuttoman mahdoton ja se saattaa joutua peruuttamaan", tiedottaja sanoi tuolloin.

CWU:n tiedottaja hylkäsi tarjouksen ja sanoi, että se tarkoittaisi tuhansien pakollisten irtisanomisten olevan väistämättömiä ja että palkankorotus on itse asiassa "täysin riittämätön, takautuvasti 3,5 prosenttia".

Tukesi muuttaa elämää. Ota selvää, kuinka voit auttaa meitä auttamaan useampia ihmisiäkirjautumalla tilaukseen

Ammattiliitto sanoo myös, että Royal Mailin esittämä sopimus vaati CWU:n "poistamista työpaikalta" eikä se enää pystyisi tukemaan jäseniään työtuomioistuimessa. Se merkitsisi myös leikkauksiasairauspäiväraha, lisäpalkkojen poistaminen sunnuntaisin työskenteleviltä työntekijöiltä ja otetaan käyttöön "tekniikka, joka valvoo postityöntekijöitä joka minuutti päivästä".

"Nämä ehdotukset merkitsevät Royal Mailin sellaisena kuin me sen tunnemme, ja sen hajoamisen kansallisesta instituutiosta epäluotettavaksi Uber-tyyliksi.keikkatalouttayritys", CWU:n pomo Dave Ward sanoi.

Postityöntekijät tunnetaan aliarvostetuimmista pandemian aikana avaintyöntekijöistä. Vaikka yritys keskittyy tuottavuuden parantamiseen kustannusten leikkaamiseksi – se menettää miljoona puntaa päivässä – niille, jotka lähettävät postia postilaatikoihin, työtaakka on yksinkertaisesti liian suuri.

"Riittää riittää", Kevin Simpson, Royal Mail -postin virkamies Southend-on-Seasta, kertoi Big Issuelle kiistan alussa.

”Asetimme itsemme vaaraan koko pandemian ajan, ja mielestäni on aivan selvää, että ilman työssäkäyviä ihmisiä tämä maa pysähtyisi. Meidän on todellakin saatava tunnustusta tekemästämme työstä."

Mitä CWU tarkoittaa Royal Mailin uberisaatiolla?

Ward on sanonut: "Postit taistelevat elämänsä kuninkaallisen postin uberisaatiota ja olosuhteiden tuhoamista vastaan."

Kun Royal Mail väittää tarjoavansa "alan parhaat ehdot ja ehdot", ammattiliiton jäsenet syyttävät pomoja "kilpajuoksusta" työntekijöiden oikeuksien heikentämiseksi siirtymällä keikkataloustyyliseen pakettikuriirimalliin, joka perustuu tilapäiseen työvoimaan. ;

Teoriassa,keikkatalouttavoi antaa enemmän vapautta sekä yritykselle että työntekijälle – ihmisen on tehtävä töitä vain silloin, kun hän haluaa – mutta yhtä lailla työnantaja voi jakaa töitä vain silloin, kun se katsoo tarpeelliseksi.

  • Mitä keikkatalous on ja miksi se on kiistanalainen?
  • Nollatuntisopimukset: Ovatko ne laillisia ja mitä oikeuksia ne antavat minulle?
  • Työntekijöiden oikeudet Isossa-Britanniassa 2022: Kaikki mitä sinun tulee tietää

Ward on syyttänyt Royal Mailia yrittämisestä"asettaa uudet työehdot ilman keskustelua"posteissa, mikä tekisi heistä vähemmän työntekijöitä ja enemmän Uber-kuljettajia, jotka työskentelevät satunnaisesti.

Miksi Royal Mail -työntekijät ovat kokoontuneet Lontoon keskustaan?

CWU järjestää suurimman postityöntekijöiden mielenosoituksen elävässä muistissa Lontoon keskustassa. Noin 15 000 lakkoilevan työntekijän odotetaan matkustavan kaupunkiin perjantaina 9. joulukuuta pyrkien lisäämään painetta Royal Mailille tarjouksensa lisäämiseksi.

Mitä Royal Mail sanoo?

Royal Mail teki viime vuonna 416 miljoonan punnan voittoa kotimaassa, ja pakettien kasvu pandemian aikana antoi yritykselle "lyhyen aikavälin pelastusköyden", tiedottaja sanoi.

Yhtiö ilmoitti kuitenkin 92 miljoonan punnan liiketappiosta vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä ja sanoo, että se haluaa epätoivoisesti modernisoida järjestelmiään ja työvoimaansa kustannussäästöjen saavuttamiseksi. Yhtiö on sanonut, ettei se voi sulkea pois työpaikkojen leikkauksia, jos CWU jatkaa päivämäärien lisäämistä postilakoihin.

"Kaikkien lakkojen kielteiset kaupalliset vaikutukset tekevät palkankorotuksen vain halvemmaksi ja voivat vaarantaa työpaikat", sanoi Royal Mailin tiedottaja.

"CWU:lla on velvollisuus tunnistaa Royal Mail -yrityksen kohtaama tilanne ja ryhtyä kiireellisesti tarvittaviin muutoksiin."

Yhtiö kiistää, että sen tuomat muutokset tekisivät siitä keikkatalousliiketoiminnan.

”Tuomme uusia työntekijöitä eri sopimuksilla, mutta heidän ehdot ja eläkkeet ovat edelleen alan parhaat. Tämä ei ole keikkataloutta. Meillä on antelias vapaaehtoinen irtisanomisjärjestelmä, emmekä tee pakollisia irtisanomisia", toimitusjohtaja Simon Thompson kirjoitti Royal Mailin verkkosivuilla julkaistussa avoimessa kirjeessä.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated: 15/12/2023

Views: 6387

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.