Oikean keilapallon painon valitseminen - Turnausplaneetta (2023)

Sisällysluettelo

Kuinka tärkeä keilapallon paino on?

Hankin uuden pallon, mutta en tiedä kuinka valita oikea keilapallon paino? Tämä kysymys on luultavasti tullut mieleesi useammin kuin kerran, kun etsit uuttaOikean keilapallon painon valitseminen - Turnausplaneetta (1)pallo. Ehkä haluat päästä keilailulajiin. Ehkä haluat olla vakavampi ja haluat viedä pelisi seuraavalle tasolle. Tai ehkä olet kyllästynyt kujapallojen käyttöön. Joka tapauksessa olet ostamassa keilapalloa ja sinun on tiedettävä, kuinka valita oikea keilapallon paino sinulle. Tiesitkö, että kaikki 10 nastaa painavat yhteensä 32 kiloa? Siinä on paljon kaatettavaa massaa. Tarvitset siis oikean nopeuden ja pallon massan yhdistelmän saadaksesi joitain lyöntejä jatkuvasti.

Fysiikka – Universumin mestari

Lopulta se tulee alas fysiikkaan, joka sanoo, että pallon energian kokonaismäärä on yhtä suuri kuin massa kertaa nopeus neliö. Tämä tarkoittaa, että voit lähettää enemmän energiaa noihin keiloihin heittämällä palloa nopeammin, ja kevyemmät pallot liikkuvat nopeammin. Keilapallojen liian nopeaan heittoon liittyy kuitenkin myös turvallisuus- ja hallintaongelma. Kun heität pallon liian nopeasti, menetät paljon pallon hallinnasta, mikä tarkoittaa, että tekniikkasi on epäjohdonmukainen. Samoin nopea pallo lähettää keilat lentämään, mikä voi olla vaarallista ja sääntöjen vastaista useimmilla kujilla.

Jos kysyt itseltäsi: "Onko keilapallon painolla väliä?" vastaus on ehdoton kyllä! Tämä artikkeli yrittää saada sinut mahdollisimman lähelle ihanteellista keilapallon painoa sinulle. Muista kuitenkin, että alla olevat tiedot ovat yleisiä, joten jos keilapallo sattuu heittämään, hanki kevyempi pallo. Jos heität sitä liian nopeasti tai et pysty hallitsemaan sitä, nosta ehkä kiloa.

Kuinka valita oikea keilapallon paino lapsille

Olet luultavasti kuullut yleisen säännön oikean keilapallon painon valitsemisesta lapsille: "Pallon painon tulee olla sama kuin lapsen ikä noin 10-vuotiaaksi asti." Tämä toimii loistavana lähtökohtana. Jos lapsesi on 8, aloita hänet 8 punnan pallolla, jos 10, anna hänelle 10 punnan pallo. Anna heidän heilutella sitä edestakaisin muutaman kerran hitaasti ja katsoa miltä heistä tuntuu. Jos he eivät pysty saamaan täydellistä liikettä, keilapallo on luultavasti liian painava lapsellesi – etsi pallo, joka on kiloa kevyempi. Jos he heittelevät sitä ympäriinsä kuin lelua, yritä lisätä kiloa. Toinen yleinen periaate on, että tytöt pudottavat yhden kilon ja urheilulliset pojat pudottavat yhden kilon iästään.

Oikean keilapallon painon valitseminen aikuisille

Lasten tapaan on ohjaava periaate, joka auttaa sinua päättämään, mistä aloittaa oikean keilapallon painon löytämisessä aikuisille. Eli jakaa kehonpainosi (nauloja) 11:llä. Jos esimerkiksi painat 150 paunaa, 150/11 = 13,6. Jos olet mies, kokeile aloittaa 14 punnan pallolla, jos nainen, aloita 13 punnan pallolla. Samoin kuin lasten kanssa heiluttele sitä edestakaisin käsivarsissasi muutaman kerran kuin heiluria ja katso miltä se tuntuu. Tiedät, että keilapallo on liian painava, jos et pysty ojentamaan käsivarttasi kokonaan tai teet sen jännittyneenä.

Toisena yleissääntönä on, että jos olet jo määrittänyt sinulle parhaiten sopivan pallon painon käyttämällä pallopalloja, haluat todennäköisesti lisätä punnan ostaessasi oman pallon. Tämä johtuu siitä, että kun poraat reiät käteen, se antaa sinulle lisää pitoa ja hallintaa, jotta et pääse yleisiin talopalloihin.

Oikean keilapallon painon valitseminen eläkeläisille

Ikääntyessä lihaksemme heikkenevät hitaasti, emmekä voi tehdä kaikkia samoja asioita kuin ennen tai samalla tasolla kuin ennen. Kun tarkastellaan oikean keilapallon painon valintaa senioreille, sama 11:llä jakamissääntö pätee lähtöpisteen saamiseksi. Kuitenkin, kun sinulla on tämä aloitusnumero, haluat yleensä vähentää 1-2 puntaa kuntotasosi perusteella. Muista, että kevyempi pallo on helpompi nivelissä ja pystyt lähettämään enemmän energiaa palloon swingissäsi ja lopulta noihin keiloihin – joten jos sinulla oleva pallo sattuu, kokeile sytytintä. pallo.

Muita tekijöitä, jotka on otettava huomioon palloa valittaessa

Paino on vain yksi tekijä lopullista suorituskykyäsi määrittävässä yhtälössä. Oikein painotettu keilapallo auttaa sinua saamaan pallon alas radalla riittävästi energiaa kaataaksesi kaikki keilat. Kun tiedät oikean keilapallon painon vartalollesi ja tyylillesi, voit tarkastella muita tekijöitä, jotka auttavat sinua parantamaan yleistä kykyäsi. Näitä ovat esimerkiksi oikean ytimen valinta keilapallollesi (epäsymmetrinen, symmetrinen, suuri, pieni),oikea keilapallon kansi, ja poraamalla reikiä käteen ja heittämällä tyyliä.

Nyt kun tiedät, mikä on sinulle paras keilapallon paino, mikset heitä kaikkia kentällä tällä koripallon keilapallolla, jonka paino on 10-16 kiloa.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Mitä painoaluetta keilapalloja minun pitäisi käyttää?

Tässä on joitain yleisiä sääntöjä, joiden avulla voit määrittää, oletko normaalialueella:
Lapset: Paras keilapallon paino lapsille on yleensä 6–10 paunaa
Naiset: Naisten paras keilapallon paino on yleensä 11-14 lbs
Miehet: Paras keilapallon paino miehille on yleensä 13-16 lbs
Seniorit: Paras keilapallon paino senioreille on yleensä 10-14 lbs

Minkä painoista keilapalloa useimmat ammattilaiset käyttävät?

Koska ammattikeilaajat ovat ammattiurheilijoita, heidän kehonsa on hienosäädetty pelaamaansa lajia varten. Sellaisenaan, kun tarkastellaan ammattilaisten käyttämien pallojen painoa, ne ovat yleensä ikänsä ja sukupuolensa painoalueen yläpäässä. Joten urospuoliset ammattikeilaajat käyttävät tyypillisesti 15 tai 16 punnan palloja ja naispuoliset ammattikeilaajat käyttävät yleensä 13–15 punnan palloja.

Voitko lisätä painoa keilapalloon?

Vaikka on olemassa tapoja lisätä staattisia painoja keilapalloon, useimmat ammattiliikkeet eivät tee sitä puolestasi. Tämä johtuu siitä, että se tuo pallon USBC:n sääntöjen ulkopuolelle. Voit kuitenkin porata tasapainoreikiä, jotka vähentävät pallon osan painoa. Tämä puolestaan ​​​​vaikuttaa pallon yleiseen pyörimiseen. Aivan kuten staattisten painojen lisäämisessä, liigoille ja keilailuliitoille on säännöt, jotka määräävät missä pallossa on ja kuinka paljon materiaalia voidaan poistaa. Keilapalloasi liittyvien yksityiskohtien osalta paras veto on tarkistaa paikalliselta ammattiliikkeeltäsi.

Kumpi on parempi keilapallolle: paino vai nopeus?

Kuten tämän artikkelin yläosassa mainittiin, paino ei ole ainoa tekijä, joka määrittää kykysi lyödä kaikki tapit alas. Yksinkertainen vastaus raskaan pallon käyttöön on, pystytkö heittämään 16 punnan pallon kymmenen kehyksen ajan ja useiden pelien aikana. Jos pystyt, se on vaikuttavaa. Saatat kuitenkin huomata, että jos pudotat pallon painoa yhdellä kilolla mukavuudestasi, hallitset itse asiassa paremmin ja lähetät pallon nopeammin. Koska energia on E = 1/2 mv^2, huomaat, että nopeuden lisääminen kaistalla lisää dramaattisesti nastoihin toimitettua kokonaisenergiaa. Purskellaan nyt numeroita visualisoidaksemme tämän:

MomentumMassaNopeusEnergiaa
100616.7833,3
100714.3714.3
100812.5625,0
100911.1555,6
1001010.0500,0
100119.1454,5
100128.3416,7
100137.7384,6
100147.1357.1
100156.7333.3
100166.3312,5

Tässä oletetaan, että pelaaja voi heittää 10 punnan pallon nopeudella 10 yksikköä sekunnissa. Emme aio käyttää maileja tunnissa tai todellisia yksiköitä, koska se havainnollistaa samaa asiaa. Yhtälön käyttäminen liikemäärälle (p = mv) tai liikemäärä on yhtä suuri kuin massa kertaa nopeus. Joten huomaamme, että tämä pelaaja voi heittää vauhdilla 100. Käytämme tätä vauhtia yhtälössä löytääksemme nopeuden, jolla jokainen laillinen pallopaino voidaan heittää. Sitten yhdistämällä nopeuden takaisin energiayhtälöön (1/2 mv^2) löydämme energian jokaiselle pallolle.

Nopea analyysi

Tuloksissa näkyy, että mitä raskaampi pallo on, sitä vähemmän energiaa pelaaja voi antaa pallolle ja siten keilojen kaatamiseen. Ja tiedän mitä ajattelet: "Aloitan vain heittää 6 lb:n palloa ja lyön joka kerta!" Vaikka on totta, että pystyt antamaan eniten energiaa 6 lb:n pallolle, menetät sen hallinnan. Joten 6 lb:n pallon heittäminen lähes 3 kertaa 16 lb:n palloon verrattuna voi kuulostaa hyvältä ajatukselta, mutta se tekee koukusta lähes mahdottomaksi ja pallon saamisen suoraan taskuun. Lisäksi et saa paljon kourupalloja. Lopuksi, keilojen halkeama 6 lb:n pallon takana kuulostaa jännittävältä ja varmasti kääntää päitä – erityisesti keilahallin henkilökunnan päitä. Tämä on todennäköisesti liigan, turnauksen ja keilahallin sääntöjen vastaista, koska tietyssä vaiheessa se on turvallisuusriski.

Pohjimmiltaan tässä on se, että et aina halua heittää raskainta palloa, koska uhraat kestävyyttäsi useiden pelien aikana, etkä myöskään pysty lähettämään niin paljon energiaa kaistalla. Joten etsi itsellesi sopiva paikka, äläkä tunne paineita käyttää ehdottomasti raskainta palloa, jonka voit kerätä.

Viimeiset takeawayt

Hienon yhteenvedon näet täältä:

Mitä mieltä olet pallosi painosta? Yritätkö heittää painavinta palloa tehdäksesi vaikutuksen ystäviisi? Heitätkö kevyempää palloa kuullaksesi tappien jylisevän räjähdyksen? Mitä meiltä jäi huomaamatta selittäessämme, kuinka valita oikea keilapallon paino? Kerro meille alla olevissa kommenteissa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated: 11/10/2023

Views: 6583

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.