Maailman 10 kalleinta Nerf-asetta (2023)

Mitkä ovat maailman kalleimmat mineraalit?

On hyvä syy siihen, että kiven ja jalokivimetsästäjät ovat valmiita viettämään viikkoja syrjäisiä paikkoja etsiessään löytääkseen mineraaliesiintymiä; jotkin näistä mineraaleista voivat saada vaikuttavaa voittoa!

Vietämme varmasti tuntikausia kylmässä joessa, jos se tarkoittaisi toivottavasti parin tuhannen karaatin arvoisen mineraalin löytämistä!

Sisällysluettelo

Maailman kalleimmat mineraalit

Haluatpa sitten sijoittaa kalliisiin mineraaleihin tai olet vain utelias siitä, mihin rikkaat ihmiset käyttävät rahansa, me autamme sinua.

Tässä on luettelomme 10 maailman kalleimmasta mineraalista:

10. Rodium – 435 dollaria grammalta

Maailman 10 kalleinta Nerf-asetta (1)

Rodium on yksi harvinaisimmista maapallon pinnan alta löytyvistä alkuaineista, ja juuri tämä harvinaisuus vaikuttaa sen hintaan ja kaupalliseen käyttöön.

Vaikka rodiumilla on käyttöä koruissa ja koristeissa, sillä se on yleensä galvanoitu valkokulta- tai platinapinnalle heijastavan pinnan saamiseksi, kaupallinen käyttö tekee tästä mineraalista todella kalliin.

Tätä mineraalia käytetään pääasiassa autoteollisuudessa katalysaattoreissa, jotka muuttavat palamattomat hiilivedyt vähemmän haitallisiksi kaasuiksi.

Vuonna 2012 kaikkialla maailmassa käytetystä 30 000 kilosta rodiumia 81 % meni autoteollisuudelle ja loput lasin valmistukseen ja kemikaaleihin.

Vaikka tämä hopeanvalkoinen mineraali ei yksinään ehkä vaikuta täysin vaikuttavalta, sillä on ehdottomasti suuri kysyntä, mikä auttaa varmistamaan sen paikan yhtenä maailman kalleimmista mineraaleista.

9. Timantti – 1 800 dollaria per karaatti

Maailman 10 kalleinta Nerf-asetta (2)

Timantit ovat tytön paras ystävä, mutta ne ovat myös mineraali, joka voi ansaita paljon rahaa.

Vaikka saattaa tuntua siltä, ​​että timantteja on kaikkialla, ne ovat itse asiassa erittäin harvinainen mineraali, ja useimmat pitoisuudet ovat rajallisia.

Tämä mineraali on peräisin Maan vaipasta, ja ennen 1900-lukua useimmat timantit olivat peräisin juoksevan veden kertyneestä irtonaisesta savesta, hiekasta ja lieteestä.

Nykyään De Beersistä on tullut maailman suurin timanttikaivosyhtiö, ja se on tuottanut timantteja perustamisestaan ​​vuonna 1888 lähtien.

Tämä yritys omistaa kaivoksia Namibiassa, Etelä-Afrikassa, Kanadassa ja Australiassa, missä se kaivaa suurimman osan liikkeessä olevista timanteista.

Vaikka me kaikki tunnemme valkoiset timantit, jotkut kalleimmista koskaan myydyistä timanteista ovat punainen timantti ja vaaleanpunainen timantti, kaksi muunnelmaa hienostuneista värillisistä timanteista, jotka ovat jopa harvinaisempia kuin valkoiset timantit.

Vaikka timantteja pidetään yleisesti jalokivinä, joita käytetään joidenkin luomiseenkalleimmat kihlasormuksetmaailmassa niillä on myös paljon muita sovelluksia, ja niitä löytyy poranteristä, sahoista ja elektroniikan piirien jäähdytyslevyistä.

Nyt sinun ei todellakaan tarvitse olla miljonääri, jotta sinulla olisi varaa timanttiin, mutta 1 800 dollarilla karaattia kohden ne ovat ehdottomasti sijoitus useimmille meistä.

8. Rubiinit – 435 dollaria grammalta

Maailman 10 kalleinta Nerf-asetta (3)

Vaikka 435 dollaria ei ehkä kuulosta paljolta rubiinille, harkitse kuinka pieni gramma todella on.

Rubiinit ovat eräitä maailman kalleimmista mineraaleista, ja suuri puhdas rubiini voi mennä huikeisiin hintoihin.

OtaAuringonnousun Rubyesimerkiksi, jota ylistetään yhdeksi maailman harvinaisimmista jalokivistä.

Tämä arvokas rubiini on 25,59 karaattia ja se myytiin Sotheby's-huutokaupassa Genevessä 30,42 miljoonalla dollarilla!

Rubiinin yleistä laatua ei määritä vain sen väri ja leikkaus, vaan sen karaattipaino ja puhtaus.

Rubiinit, jotka ovat kirkkaan punaisia, eli kyyhkynen veri, ovat halutuimpia, varsinkin jos kivi on kirkas ja siinä on vain ohuita sulkeumia.

Vaikka Burma on pitkään ollut maailman suurin rubiinien tuottaja, se on vähentynyt viime vuosina.

Arvioiden mukaan Pakistanin Kashmirissa on valtavia määriä rubiineja, joiden yhteisarvo voi olla yli puoli miljardia dollaria.

Investointien puutteen vuoksi alueella on kuitenkin tällä hetkellä toiminnassa vain yksi kaivos.

Jos etsit omaisuutta ja sinulla on rahaa käytettäväksi, näihin kalliisiin mineraaleihin sijoittamista kannattaa varmasti harkita.

7. Platina – 1680 dollaria unssilta

Maailman 10 kalleinta Nerf-asetta (4)

Tämä kallis mineraali maksaa enemmän unssilta kuin edes jotkutkalleimmat jalometallitmaailmassa ja jos olet tarpeeksi onnekas omistaaksesi niitä, voit myydä sen melko penniin.

Harvinaisena mineraalina tuotetaan vain muutama sata tonnia vuodessa, ja suurin osa tarjonnasta tulee Etelä-Afrikasta.

Platinaa halutaan yhtenä vähiten reaktiivisista metalleista sekä sen kyvyn vuoksi kestää korroosiota jopa korkeissa lämpötiloissa.

Esikolumbialaiset eteläamerikkalaiset käyttivät platinaa ensimmäisen kerran, ja vasta 1500-luvulla se ilmestyi eurooppalaiseen kirjoitukseen.

Rodiumin ohella platinaa käytetään katalysaattoreissa, mutta sitä löytyy myös laboratoriolaitteista, hammaslääketieteellisistä laitteista ja elektrodeista.

Vaikka puhdas platina on edelleen halvempaa kuin puhdas kulta, platinaa käytetään usein suuremmana arvostuksen symbolina.

Platinalevyjen ja platinaluottokorttisuunnitelmien välissä tämä jalometalli on ehdottomasti varmistanut korkean paikan julkisuudessa.

Vaikka se on halvempaa kuin kulta, jonka hintalappu on 1680 dollaria unssilta, joudut silti kiinnittämään kotisi, jotta voit ostaa huomattavan summan.

6. Kulta – 1 727 dollaria unssilta

Maailman 10 kalleinta Nerf-asetta (5)

Jotkutkalleimmat kolikotmaailmassa on valmistettu kullasta, puhumattakaan kaikista laadukkaimmista koruista.

Kultaa löytyy yleensä hippuina, kivien sisällä, suonissa tai tulvakertymissä.

Nämä kerrostumat johtivat Kalifornian kultakuumeeseen, joka sai tuhannet ihmiset etsimään jokien uomaa ja puroja yrittäessään tienata omaisuuksiaan panoroimalla.

Vähemmän tunnettu Gold River Nova Scotiassa on toinen historiallinen paikka, jossa juokseva vesi syövyttäisi kullan kivistä, joka kuljettaa sen alavirtaan tulvakerrostumiin.

Vaikka kulta on suhteellisen harvinainen mineraali, se on yksi neljästä suuresta jalometallista ja sillä on paljon käyttöä korujen ulkopuolella, ja tällä hetkellä Kiina on maailman suurin tuottaja, joka louhii jopa 440 tonnia vuosittain.

Kun 50 % kaikesta louhitusta kullasta menee koruihin, 40 % investointeihin, loput 10 % käytetään teollisuudessa.

Koska kulta kestää korroosiota ja sillä on kiinteä johtavuus, sitä käytetään usein sähköliittimissä, joita löytyy monista elektronisista laitteista.

Yhtenä kalleimmista mineraaleista kultaan sijoittamisesta, olipa kyse kultakolikoista, tankoista tai koruista, on tullut suosittu rikkaiden keskuudessa, joka seuraa tarkasti sen vaihtelua.

Jos huomaat saavasi paljon rahaa, fyysiseen kultaan sijoittaminen voi olla melkein yhtä arvokasta – ellei luotettavampaa – kuin osakemarkkinoilla pelaaminen.

Kulta on aina arvokasta. GameStop-osakkeet, ei niin paljon.

5. Painite – 55 000 dollaria per karaatti

Maailman 10 kalleinta Nerf-asetta (6)

Painiitti löydettiin suhteellisen hiljattain ja se on ehdottomasti yksi kalleimmista mineraaleista.

Tämä boraattimineraali kaivettiin ensimmäisen kerran Myanmarissa, jossa se luultiin aluksi rubiiniksi, ennen kuin se vahvistettiin uudeksi mineraalimuodostelmaksi.

Löydön ja vuoden 2001 välisenä aikana löydettiin vain kaksi peräkkäistä painiittikitettä, mutta tuhansia on sen jälkeen löydetty Mogokin alueelta Myanmarista.

Vaikka tämä helmi on erittäin naarmuuntumaton, joten se sopii erinomaisesti koruihin, maksat varmasti paljon, koska yhden karaatin keskihinta voi olla jopa 55 000 dollaria ja joissakin tapauksissa 60 000 dollaria.

Tällaisella hinnalla olisi edullisempaa ostaa mustia opaaleja tai jopa pieni punainen rubiini!

4. Sininen granaatti – 1,5 miljoonaa dollaria per karaatti

Maailman 10 kalleinta Nerf-asetta (7)

Granaatteja on käytetty pronssikaudesta asti koristeena ja hioma-aineena, mutta äärimmäisen harvinainen sininen granaatti löydettiin Madagaskarilta vasta vuonna 1990!

Vaikka tätä kallista mineraalia on sittemmin löydetty pieniä määriä Yhdysvalloissa, Keniassa, Venäjällä, Turkissa ja Tansaniassa, se on edelleen harvinaisin granaatin muoto, ja sen hinta heijastaa tätä.

Sinisessä granaatissa on todella erikoista, että se voi näyttää vaihtavan väriä sinivihreästä purppuraan riippuen siitä, missä valossa sitä tarkastellaan.

Tämä johtuu tämän mineraalin sisältämistä suurista määristä vanadiinia, kovaa, hopeanharmaata metallia.

Tämän väriä muuttavan vaikutuksen ansiosta sininen granaatti voi joskus muistuttaa aleksandriittia, joka on yksi kalleimmista jalokivistä.

Jos haluat itsellesi sinisen granaatin, sinun on parempi hankkia niitäkalleimmat lenkkaritmaailmassa, jonka voit huutokaupata, koska tämä kivi tulee varmasti nopeasti kalliiksi!

3. Serendibite – 1,8 miljoonaa dollaria karaatilta

Maailman 10 kalleinta Nerf-asetta (8)

1,8 miljoonaa dollaria karaattia kohden maksava serendibiitti on yli ansainnut paikkansa yhtenä maailman kalleimmista mineraaleista.

Ensimmäistä kertaa Sri Lankasta vuonna 1902 löydetty serendibiitti löytyy yleisimmin kovasta metamorfisesta kivestä, ja sen värisävy on vihreä-sininen tai violetti-sininen, mikä auttaa tunnistamaan ne.

Serendibite-näytteitä on kuitenkin löydetty myös Burmasta, jossa ne voivat näyttää tummanvihreältä melkein mustilta.

Jos olet joskus onnekas löytää jalokivilaatuinen serendibite-näyte, et todellakaan halua jättää sitä väliin.

Tiedätkö, jos sinulla onKanye Westin nettovarallisuusmaksaa laskun, koska karaatti serendibiittiä ei todellakaan ole halpaa!

2. Jadeiitti – 3 miljoonaa dollaria karaatilta

Maailman 10 kalleinta Nerf-asetta (9)

Jade on sinulle luultavasti tuttu, mutta jadeiittijalokivet ovat mineraalin harvinaisin ja puhtain muoto.

Jadeiittijalokivet vaihtelevat väriltään vaaleanvihreästä sinivihreään, ja jotkut jopa näyttävät purppuransinisiltä.

Harvoin jadeiittia löytyy jopa puhtaasta sinisestä tai violetista.

Vaikka jadea on käytetty vuosisatojen ajan, ja joistakin on löydetty jopa neoliittinen aika Iso-Britanniassa, jadeiittia löytyy pääasiassa Myanmarista, josta suurin osa jalokivilaatuisista yksilöistä tulee.

Tämä kallis mineraali saa sinut varmasti takaisin, ja kallein jadeiittikaulakoru on jopa myyty ennen kuin jotkutkalleimmat autotmaailmassa, huimat 27,44 miljoonaa dollaria.

Jadeiitti on varmasti enemmän kuin ansainnut paikkansa yhtenä maailman kalleimmista mineraaleista, eikä se todellakaan ole kenellekään edullinen.

1. Litium – $N/A

Maailman 10 kalleinta Nerf-asetta (10)

Okei, okei, vaikka litium on teknisesti luokiteltu metalliksi eikä mineraaliksi, se kuitenkin löydettiin alun perin petaliitin sisältä.

Luultavasti tunnet ladattavat litiumparistot, mutta oletko koskaan miettinyt, kuinka kalliita ne todella ovat?

1800-luvulla löydetty litiumteollisuus on kukoistanut viime vuosina ja sen arvo on reilusti yli miljardi dollaria.

Koska litiumia käytetään usein elektroniikassa, sillä on suuri kysyntä, etenkin kun otetaan huomioon, että litiumakuilla varustetut sähköajoneuvot on siirretty valtavirtaan.

Huolimatta siitä, että litiumia on runsaasti maankuoressa, tämän mineraalin hinta on usein muuttumassa sen kysynnän vuoksi, ja kun kasvamme riippuvaisemmiksi elektroniikasta ja ladattavista akuista, tämä todennäköisesti vain nousee.

Vuonna 2020 litium lisättiin kriittisten globaalien alkuaineiden luetteloon kriittisenä metallina, ja siitä on tulossa yksi neljännen teollisen vallankumouksen johtavista tekijöistä.

Rikkaille,sijoittamalla litiumosakkeisiinon tullut välttämättömyys, ja osakekurssit ovat nousseet 1000 %:sta 6000 %:iin vain 12 kuukaudessa.

Vaikka on järkevää sijoittaa litiumkaivosyrityksiin, voit myös sijoittaa yrityksiin, kuten Tesla, joka käyttää litiumparistoja sähköajoneuvoissaan.

Vielä parempi, sinun ei tarvitse ollaElon Muskin nettovarallisuusaloittaaksesi.

Vaikka litiumilla ei ole asetettua hintaa, se on varmasti yksi maailman kalleimmista mineraaleista, ja sen arvo tulee todennäköisesti vain kasvamaan ajan myötä.

Yhteenveto

Toivomme, että olet nauttinut luettelostamme maailman kalleimmista mineraaleista!

Vaikka emme todellakaan pystyisi maksamaan laskua joistakin näistä mineraaleista, pieniin määriin tai litiummarkkinoille sijoittaminen voi olla loistava tapa aloittaa pienestä ja rakentaa asteittain portfoliotasi!

Tässä on lyhyt yhteenveto maailman 10 kalleimmasta mineraalista:

  1. Litium – $N/A
  2. Jadeiitti – 3 miljoonaa dollaria karaatilta
  3. Serendibite – 1,8 miljoonaa dollaria per karaatti
  4. Sininen granaatti – 1,5 miljoonaa dollaria per karaatti
  5. Painite – 55 000 dollaria per karaatti
  6. Kulta – 1 727 dollaria unssilta
  7. Platina 1680 dollaria unssilta
  8. Rubiinit - 435 dollaria grammalta
  9. Timantti – 1 800 dollaria per karaatti
  10. Rodium – 435 dollaria grammaa kohden

Mikä kalleimmista mineraaleista on suosikkisi?Jätä kommentti alle.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated: 18/08/2023

Views: 5825

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.