Laske ero kahden päivämäärän välillä (2023)

Käytä DATEDIF-funktiota, kun haluat laskea kahden päivämäärän välisen eron. Kirjoita ensin aloituspäivämäärä soluun ja lopetuspäivä toiseen. Kirjoita sitten kaava, kuten jokin seuraavista.

Varoitus:minäAloituspäivämääräon suurempi kuinPäättymispäivä, tulos tulee olemaan#NUM!.

Ero päivissä

Laske ero kahden päivämäärän välillä (1)

Tässä esimerkissä aloituspäivämäärä on solussa D9 ja lopetuspäivämäärä on solussa E9. Kaava on F9:ssä. The"d"palauttaa näiden kahden päivämäärän välisten kokonaisten päivien määrän.

Ero viikoissa

Laske ero kahden päivämäärän välillä (2)

Tässä esimerkissä aloituspäivämäärä on solussa D13 ja lopetuspäivämäärä on E13. "d" palauttaa päivien määrän. Mutta huomioi/7lopussa. Tämä jakaa päivien määrän seitsemällä, koska viikossa on 7 päivää. Huomaa, että tämä tulos on myös muotoiltava numeroksi. Paina CTRL + 1. Napsauta sittenMäärä>Desimaalit: 2.

Ero kuukausina

Laske ero kahden päivämäärän välillä (3)

Tässä esimerkissä aloituspäivämäärä on solussa D5 ja lopetuspäivämäärä on solussa E5. Kaavassa,"m"palauttaa kahden päivän välisten kokonaisten kuukausien määrän.

Ero vuosina

Laske ero kahden päivämäärän välillä (4)

Tässä esimerkissä aloituspäivämäärä on solussa D2 ja lopetuspäivämäärä on E2:ssa. The"y"palauttaa kahden päivän välisten vuosien määrän.

Laske ikä kertyneinä vuosina, kuukausina ja päivinä

Voit myös laskea iän tai jonkun palvelusajan. Tulos voi olla esimerkiksi "2 vuotta, 4 kuukautta, 5 päivää".

1. Käytä DATEDIF löytääksesi vuosien kokonaismäärä.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (5)

Tässä esimerkissä aloituspäivämäärä on solussa D17 ja lopetuspäivämäärä on E17. Kaavassa,"y"palauttaa kahden päivän välisten vuosien määrän.

2. Käytä DATEDIF uudelleen "ym" löytääksesi kuukausia.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (6)

Käytä toisessa solussa DATEDIF-kaavaa"ym"parametri. "Ym" palauttaa viimeisen täyden vuoden jälkeen jäljellä olevien kuukausien määrän.

3. Käytä erilaista kaavaa päivien etsimiseen.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (7)

Nyt meidän on löydettävä jäljellä olevien päivien määrä. Teemme tämän kirjoittamalla toisenlaisen kaavan, joka näkyy yllä. Tämä kaava vähentää päättyvän kuukauden ensimmäisen päivän (1.5.2016) solun E17 alkuperäisestä lopetuspäivästä (6.5.2016). Näin se tekee tämän: Ensin DATE-funktio luo päivämäärän, 1.5.2016. Se luo sen käyttämällä vuotta solussa E17 ja kuukautta solussa E17. Sitten1edustaa kyseisen kuukauden ensimmäistä päivää. PÄIVÄYS-funktion tulos on 1.5.2016. Sitten vähennämme sen solun E17 alkuperäisestä lopetuspäivämäärästä, joka on 6.5.2016. 6.5.2016 miinus 1.5.2016 on 5 päivää.

Varoitus:Emme suosittele DATEDIF "md"-argumentin käyttöä, koska se voi laskea epätarkkoja tuloksia.

4. Valinnainen: Yhdistä kolme kaavaa yhdeksi.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (8)

Voit laittaa kaikki kolme laskutoimitusta yhteen soluun, kuten tässä esimerkissä. Käytä et-merkkejä, lainausmerkkejä ja tekstiä. Se on pidempi kaava kirjoittaa, mutta ainakin se on kaikki yhdessä.Kärki:Paina ALT+ENTER lisätäksesi rivinvaihdot kaavaan. Tämä helpottaa lukemista. Paina myös CTRL+SHIFT+U, jos et näe koko kaavaa.

Lataa esimerkkimme

Voit ladata esimerkkityökirjan, jossa on kaikki tämän artikkelin esimerkit. Voit seurata mukana tai luoda omia kaavoja.

Lataa esimerkkejä päivämäärän laskemisesta

Muut päivämäärä- ja aikalaskelmat

Kuten yllä näit, DATEDIF-funktio laskee eron aloituspäivän ja lopetuspäivän välillä. Tiettyjen päivämäärien kirjoittamisen sijaan voit kuitenkin käyttää myösTÄNÄÄN()funktio kaavan sisällä. Kun käytät TODAY()-funktiota, Excel käyttää päivämääränä tietokoneesi nykyistä päivämäärää. Muista, että tämä muuttuu, kun tiedosto avataan uudelleen seuraavana päivänä.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (9)

Huomaa, että tätä kirjoitettaessa päivä oli 6. lokakuuta 2016.

Käytä VERKKOPÄIVÄT.INTL-toimintoa, kun haluat laskea kahden päivämäärän välisten työpäivien määrän. Voit myös jättää sen pois viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

Ennen kuin aloitat:Päätä, haluatko jättää lomapäivät pois. Jos teet niin, kirjoita lomapäivien luettelo erilliseen alueeseen tai taulukkoon. Laita jokainen lomapäivä omaan soluunsa. Valitse sitten ne solut, valitseKaavat>Määritä nimi. Nimeä alueMinun lomanija napsautaOK. Luo sitten kaava alla olevien vaiheiden avulla.

1. Kirjoita aloituspäivä ja lopetuspäivä.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (10)

Tässä esimerkissä aloituspäivämäärä on solussa D53 ja lopetuspäivämäärä solussa E53.

2. Kirjoita toiseen soluun seuraavanlainen kaava:

Laske ero kahden päivämäärän välillä (11)

Kirjoita yllä olevan esimerkin mukainen kaava. Kaavan 1 määrittää lauantait ja sunnuntait viikonloppupäiviksi ja sulkee ne pois kokonaismäärästä.

Huomautus: Excel 2007:ssä ei ole NETWORKDAYS.INTL-toimintoa. Siinä on kuitenkin NETWORKDAYS. Yllä oleva esimerkki olisi tällainen Excel 2007:ssä:=VERKKOPÄIVÄT(D53;E53). Et määritä 1:tä, koska NETWORKDAYS olettaa, että viikonloppu on lauantai ja sunnuntai.

3. Muuta tarvittaessa 1.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (12)

Jos lauantai ja sunnuntai eivät ole viikonloppupäiväsi, vaihda 1 toiseen numeroon IntelliSense-luettelosta. Esimerkiksi 2 määrittää sunnuntait ja maanantait viikonloppupäiviksi.

Jos käytät Excel 2007:ää, ohita tämä vaihe. Excel 2007:n NETWORKDAYS-funktio olettaa aina, että viikonloppu on lauantaina ja sunnuntaina.

4. Kirjoita loma-alueen nimi.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (13)

Jos loit loma-alueen nimen yllä olevaan Ennen kuin aloitat -osiossa, kirjoita se loppuun näin. Jos sinulla ei ole vapaapäiviä, voit jättää pilkun ja MyHolidays pois. Jos käytät Excel 2007:ää, yllä oleva esimerkki olisi sen sijaan tämä:=VERKKOPÄIVÄT(D53,E53,Omat lomat).

Kärki:Jos et halua viitata loma-alueen nimeen, voit myös kirjoittaa alueen sen sijaan, esimD35:E:39. Tai voit kirjoittaa jokaisen loman kaavaan. Jos esimerkiksi lomasi olivat 1. ja 2. tammikuuta 2016, kirjoitat ne seuraavasti:=VERKKOPÄIVÄT.INTL(D53;E53;1;{"1/1/2016","1/2/2016"}). Excel 2007:ssä se näyttäisi tältä:=VERKKOPÄIVÄT(D53,E53,{"1/1/2016","1/2/2016"})

Voit laskea kuluneen ajan vähentämällä yhden ajan toisesta. Aseta ensin aloitusaika soluun ja lopetusaika toiseen. Varmista, että kirjoitat koko ajan, mukaan lukien tunnit, minuutit,ja välilyönnin ennen AM tai PM. Näin:

1. Kirjoita aloitus- ja lopetusaika.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (14)

Tässä esimerkissä aloitusaika on solussa D80 ja lopetusaika on E80. Muista kirjoittaa tunnit, minuutit,ja välilyönnin ennen AM tai PM.

2. Aseta muoto h:mm AM/PM.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (15)

Valitse molemmat päivämäärät ja paina CTRL + 1 (taiLaske ero kahden päivämäärän välillä (16)+ 1 Macissa). Muista valitaMukautettu>h:mm AM/PM, jos sitä ei ole jo asetettu.

3. Vähennä kaksi kertaa.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (17)

Toisessa solussa vähennä aloitusaikasolu lopetusajan solusta.

4. Aseta muoto h:mm.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (18)

Paina CTRL + 1 (taiLaske ero kahden päivämäärän välillä (19)+ 1 Macissa). ValitaMukautettu>h:mmniin, että tulos ei sisällä AM ja PM.

Voit laskea kahden päivämäärän ja kellonajan välisen ajan yksinkertaisesti vähentämällä toisen toisistaan. Sinun on kuitenkin käytettävä muotoilua jokaisessa solussa varmistaaksesi, että Excel palauttaa haluamasi tuloksen.

1. Kirjoita kaksi täyttä päivämäärää ja kellonaikaa.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (20)

Kirjoita yhteen soluun koko aloituspäivämäärä/aika. Ja toiseen soluun kirjoita täydellinen lopetuspäivämäärä/aika. Jokaisessa solussa tulee olla kuukausi, päivä, vuosi, tunti, minuutti,ja välilyönnin ennen AM tai PM.

2. Aseta muoto 14.3.2012 13:30.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (21)

Valitse molemmat solut ja paina sitten CTRL + 1 (taiLaske ero kahden päivämäärän välillä (22)+ 1 Macissa). Valitse sittenPäivämäärä>14.3.2012 klo 13.30. Tämä ei ole päivämäärä, jonka asetat, se on vain esimerkki siitä, miltä muoto näyttää. Huomaa, että Excel 2016:ta vanhemmissa versioissa tällä muodolla voi olla eri näytepäivämäärä, kuten 14.3.0113.30.

3. Vähennä nämä kaksi.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (23)

Toisessa solussa aloituspäivämäärä/aika vähennetään lopetuspäivämäärästä/ajasta. Tulos näyttää todennäköisesti numerolta ja desimaalilta. Korjaat sen seuraavassa vaiheessa.

4. Aseta muoto [h]:mm.

Laske ero kahden päivämäärän välillä (24)

Paina CTRL + 1 (taiLaske ero kahden päivämäärän välillä (25)+ 1 Macissa). ValitseMukautettu. VuonnaTyyppilaatikko, tyyppi[h]:mm.

Liittyvät aiheet

DATEDIF-toiminto
NETWORKDAYS.INTL-toiminto
VERKKOPÄIVÄT
Lisää päivämäärä- ja aikatoimintoja
Laske ero kahden ajan välillä

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated: 21/10/2023

Views: 6031

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.