Kuinka viiden pinnin pisteytys toimii? - Suurin tavoite (2023)

Jos olet innokas kymmenen keilauksen fani ja pelaaja kuten minä, olet varma, että olet aina miettinyt, mitä viisikeilailu on ja miten sen pisteytysjärjestelmä toimii, joten päätin tehdä tutkimusta löytääkseni vastauksen.

Joten miten viiden nastan pisteytys toimii?Viisinapainen pisteytys toimii antamalla jokaiselle viidelle nastalle eri arvot riippuen niiden sijainnista V-muodostelmassa kaistan päässä. Kaikilla viidellä keilällä on yhteensä 15 pistettä, ja pelaaja saa 15 pistettä, jos hän iskee kaikki keilat ensimmäisellä yrityksellään.

Täten viiden keilan keilauksen täydellinen pistemäärä on 450 pistettä, mikä edellyttää, että pelaaja suorittaa 12 peräkkäistä pin-down-lyöntiä pelissä ansaitsematta virhettä.

Mitä on Five-Pin Bowling?

Viiden keilailu on toisenlainen keilailu, jossa pallot ovat huomattavasti pienempiä ilman sormenreikiä. Tämän sisäpelin tavoitteena onkuljeta pallo alaspäin ja lyö kaikki nastatalas. Nämä viisi tappia on järjestetty V-muotoon kaistan päähän.

Pelaaakseen pelaajan tulee lyödä tai lyödä keiloja. Thetapit ovat keskikokoisia sorkkaneulan ja kymmenen neulan välissä, ja kummankin keskellä on paksu kuminauha, jotta ne liikkuvat kauemmas osuessaan ja leventävät kohteita.

Viiden keilailua pidetään haastavana urheilulajina. Pienemmän pallon, joka tekee kaiken työn ja vähemmän lyöntejä, lisäksi keilaajien on usein luotettava tarkkuuteen ja johdonmukaisuuteen enemmän kuin lyöntivoimaan.

Siitä huolimatta se on usein suosituin keilapeli naisille ja lapsille, joilla on joskus vaikeuksia laukaista kymmenennapaista palloa sen koon ja painon vuoksi. Tämä johtuu siitä, että viisinapainen pallo on käden kokoinen pallo, jossa ei ole reikää, mikä helpottaa sen vierimistä.

Kuinka tehdä pisteitä viiden keilan keilailussa?

Viiden keilan pisteytys eroaa tavallisesta kymmenen keilailusta. Tämä johtuu siitä, että jokaisella pinssillä on eri pisteet, ja pisteet annetaan neulan osuman perusteella.

Esimerkiksi keskitappi on 5 pisteen arvoinen; kaksi sivutappia ovat 3 pisteen arvoisia, ja 2 pistettä ulkonasta. V-muodostelman perusteella käännöksen kokonaispistemäärä on siis 15.

Viiden keilan käytettäessä jokaiselle keilaajalle annetaan enintään kolme yritystä kaataa kaikki viisi keilaa. Tätä lajia voi pelata jopa neljä pelaajaa, jotka pelaavat yksi kerrallaan kymmenessä vuorossa. Pelaaja, joka saa eniten pisteitä kymmenennen kierroksen jälkeen, voittaa pelin.

Pelaaja ansaitsisi ylimääräisen, jos tarvitsisi kaksi palloa kaataakseen kaikki keilat. Kun pelaajalla on ylimääräistä palloa, hän saa heittää seuraavalla kierroksella 2 palloa kolmen sijasta. Toisaalta pelaajalla, jolla on lyönti, on yksi mahdollisuus heittää palloa seuraavalla kierroksella.

Mikä on täydellinen pistemäärä viiden keilan keilailussa?

Täydellinen pistemäärä viisikeilaisessa keilauksessa on 450 pistettä. Täydellisen pistemäärän saamiseksi pelaajan on ansaittava 12 peräkkäistä lyöntiä ilman virhettä. Lakko tapahtuu, kun kaadat kaikki viisi keilaa yhdellä kulholla ja ansaitset 15 pistettä.

Pelaaja, joka lyö kaikki viisi keilaa ensimmäisellä pallolla, saa 15 pistettä. Pisteet tuplataan keilaajalle, joka iskee kahdessa peräkkäisessä heitossa. Kolme peräkkäistä lyöntiä pelin sisällä ansaitsee pelaajalle 24 pistettä vuorollaan, jossa ensimmäinen lyönti tehtiin. Tämä johtaa täydelliseen peliin, jossa pelaajalle on 12 kierrosta 10 kierroksen sijaan.

Mitkä ovat viiden keilauksen säännöt?

Viiden keilailu on peli, jonka hallitseminen voi olla haastavaa; säännöt ovat kuitenkin melko yksinkertaiset. Peliä pelataan sisätiloissa kiillotetulla radalla, jossa jokainen pelaaja seisoo, ja kunkin radan päähän on asetettu viisi keilaa. Keilaaja yrittää sitten tyrmätä tapit.

Peliä pelataan 10 kierroksella tai kehyksellä, jolloin jokainen kierros antaa keilaajan heittää kolme kulhoa peräkkäin yrittääkseen tyrmätä kaikki 5 keilaa.

Jos pelaaja poistaa keilat ensimmäisellä heitolla, annetaan "isku". Toisaalta, jos kaikki nastat lyödään alas toisella yrityksellä, pelaaja ansaitsee "varaosan".

Jos osut keskimmäiseen nastaan, ansaitset 5 pistettä ja muiden pinssien arvo on 2–3 pistettä. Saat virheen, kun pallosi poistuu kentältä. Pelaaja saa 15 pisteen rangaistuksen tuloksestaan ​​aina, kun tapahtuu virhe. Tämä prosessi toistuu 10:n loppuun astithkehys.

Mitä eroa on viiden keilan ja kymmenen keilauksen välillä?

Kymmenen keilailua pidetään alkuperäisenä keilailupelinä, ja viiden keilan keilailu keksittiin vastaamaan kymmenen keilauksen haasteeseen.

Esimerkiksi,Viiden keilailu on helpompi käsitellä, koska pallot ovat pienempiä ja kevyempiä. On myös helpompi pelata, kun lapset ja naiset voivat nauttia pelistä hauskasti ja helposti.

Lisäksi keilat arvostetaan samalla pisteellä 1 piste jokaisesta kymmenen keilan pelistä, kun taas viiden keilan keilailussa on vaihtelevia pisteitä 5, 3 ja 2.

Viiden keilauksen avulla pelaaja voi kompensoida menetettyä keilaa seuraavan lyönnin yhteydessä, mikä minimoi tappion väärän kulhon jälkeen. Tämä strategia ei ole mahdollinen kymmenen keilan keilauksessa.

Five Pin Bowlingin lyhyt historia

Five-pin keilailu on sisäurheilulaji, jonka Thomas F. Ryan keksi vuonna 1909. Se kehitettiin Torontossa, Ontariossa, käsittelemään asiakkaiden valituksia kymmenen keilailusta.

Tämä johtuu siitä, että monet eivät olleet tyytyväisiä kymmenen keilauksen pelaamiseen. Loppujen lopuksi sitä pidettiin liian rasittavana ja aikaa vievänä. Vastauksena Ryan kehitti uudet säännöt ja mekaniikka tehdäkseen pelistä helpompaa ja nautittavampaa.

Tätä varten hän pienensi nastojen kokoa 75 % pyytämällä isäänsä supistamaan neulat, leikkaamaan ne kymmenestä viiteen ja käytti käsin kokoisia kovia kumipalloja, jolloin väistyi nykyään viisi- keilailu.

Sittemmin viisikeilailu on kasvanut ja siitä tuli suosittu peli Kanadan alueella. Se kehittyi liigan keilajien määrän räjähdysmäisen kasvun myötä. Itse asiassa pelkästään Torontossa oli arviolta 120 000 liigakeilaajaa 1950-luvulla.

Vuosikymmenen kuluttua urheilua tulivat hallitsemaan erilaiset viisikeilaliitot. Vuonna 1963 Kanadan kansallisessa nuorten keilailuohjelmassa oli yli 2 miljoonaa rekisteröityä viisikeilaajaa. Nykyään viiden keilan keilailu on edelleen kaikenikäisten ja -taitojen kanadalaisten suosikkiharrastus.

Pelataanko Five-Pin Bowlingia vain Kanadassa?

Vaikka peliä on yritetty esitellä muualla maailmassa, viiden keilan keilailua pelataan tällä hetkellä vain Kanadassa useiden Kanadan sotilaallisten etupisteiden, kuten Saksan ja Skotlannin, lisäksi.

Viiden keilailu on kanadalainen urheilulaji, joka inspiroi kansallista ylpeyttä. Se on peli, joka on historiallisesti ja kulttuurisesti merkittävä kaikille kanadalaisille. Siitä huolimatta Toronton keilakeskukset tarjoavat sekä viiden- että kymmenen keilaradan, ja ne ovat avoinna 24 tuntia pikaruokapaikoilla ja suurilla täyden palvelun baareilla.

Tämä urheilulaji jopa tunnustettiin perintölajiksi Kanadassa vuonna 2008, ja se juhli 100-vuotisjuhlaansathvuosipäivä vuonna 2009. Nykyään sillä on edelleen tärkeä paikka Kanadan urheiluhistoriassa. Monia tapahtumia ja turnauksia järjestetään eri puolilla maata, ja vuosittain kaksi suurta tapahtumaa.

Siitä huolimatta, vaikka et olisikaan ammatti- tai kilpailupelaaja, voit silti nauttia pelistä monissa paikoissa, jotka tarjoavat viiden keilauksen vapaa-ajan urheilulajina. Itse asiassa yhdellä Toronton keilaradalla on jopa kaikki 24 rataa, jotka on asetettu yksinomaan viiden keilan keilaukseen!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

 • Kuinka pitää Five Pin keilapalloa

  Five-pin keilailu on ollut yksi suosikkini vapaa-ajan harrastuksistani niin kauan kuin…

 • Kuka keksi Nine Pin Bowlingin?

  Suurin osa meistä on käynyt keilailua jossain vaiheessa elämäänsä, ja voimme…

 • Mitä on yhdeksännapainen (ei kosketusta) keilailu?

  Keilailu, joka tunnetaan myös nimellä tenpin, on urheilulaji, jota pelataan kaataamalla kaikki kymmenen…

 • Kuinka paljon kymmenen nastainen painaa?

  Kun olin ulkona paikallisella kujallamme, mietin, kuinka paljon kymmenennapainen…

 • Kuinka pitkä on kymmenen keilan keilarata

  Koska olen pelannut kymmenen keilailua jo jonkin aikaa, olen varma, että…

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 19/06/2023

Views: 5927

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.