Kuinka pitää pisteitä keilailussa (2023)

Kuinka pitää pisteitä keilailussa

Artikkeli keilailupisteiden tekemisestä

Keilailupelin maalinteko on melko helppoa. Tarvitset joitain matematiikan perustaitoja oppiaksesi pitämään keilailupisteet. Kun olet lukenut tämän artikkelin, sinun pitäisi pystyä pitämään pisteet kymmenen keilailussa.

Tässä on joitain keilailussa käytettyjä termejä.

1. Isku = kaikkien 10 keilan lyöminen alas ensimmäiselle kehyksessä vieritetylle pallolle.
2. A Spare = kaikkien jäljellä olevien tappien lyöminen alas toiselle kehyksessä vieritettävälle pallolle.
3. Merkki = kehyksen täyttäminen eetterillä lakko tai vara.
4. Avoin = kun keilaajaannos ei ole merkkiä. Tai tapit jätetään seisomaan 2 pallon vierityksen jälkeen.
5. Tupla = 2 lyöntiä peräkkäin.
6. Turkki = 3 lyöntiä peräkkäin.
7. Virhe = kun keilaaja ylittää virheviivan.
8. A Split = kun on rako varaosan tappien välillä.
9. Gutter Ball = kun keilaaja heittää pallon kanavassa.
10. Kehys = Paikka, jossa pidät pisteet tulosarkissa, niitä on 10 keilapelissä.

Tässä on joitain keilailun perusteita.

Keilailupeli koostuu 10 kehyksestä. Kehyksessä keilaaja saa 2 mahdollisuutta kaataa kaikki 10 keilaa.
Kun kehys keilataan, voi tapahtua 5 asiaa.

1.lakko -Kaikki 10 keilaa kaadetaan ensimmäisellä keilatulla pallolla.
2.Vara-Kaikki 10 keilaa kaadetaan 2 pallon keilauksen jälkeen.
3.auki -2 pallon keilauksen jälkeen on jäljellä keiloja.
4.Kourupallo -Keilaaja ei saa keiloja tälle pallolle, kun pallo menee kouruun. Vaikka pallo pomppaa takaisin ulos ja menee takaisin keilaradalle. Nolla lasketaan.
5.Virhe -Keilaaja ei saa pisteitä, kun jokin hänen ruumiinsa osa menee virherajan yli. Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun keilapallo on vapautettu.

Tapa, jolla keilapeli pisteytetään, keilaaja voi saada palkinnon keilailusta tai varaosista.

Tässä on esimerkki.

1. Isku on arvoltaan 10 plus palkkio 2 seuraavasta pallosta.
2. Varaosa on arvoltaan 10 plus palkkio seuraavasta pallosta.

Avaus ei anna keilaajalle palkintoa seuraavasta kehyksestä. Keilaaja saa kunnian vain niistä keiloista, jotka on kaadettu kehyksessä, jossa ne ovat.

Tulostaulukko.


Peli pisteytetään tulostaulukolla, joka näyttää samanlaiselta kuin alla oleva kuva.

(Video) Opi keilaamaan

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (1)

Kuvassa näytepistetaulukko


Keilailussa peliä kutsutaan joskus keilailusarjaksi. Huomaa, että laatikoita tai neliöitä on 10. Nämä laatikot edustavat keilauksen 10 kehystä, jotka muodostavat pelin. Huomaa myös, että oikeassa kulmassa on pienempi laatikko 9 ensimmäisen kehyksen sisällä. Ja 10thkehyksessä on 3 pienempää laatikkoa. Tämä johtuu siitä, että 10thkehys pisteytetään eri tavalla kuin ensimmäiset 9 kehystä. 10thframe on myös viimeinen keilailu.

Keilailun perussymbolit.

1. Strike = X = Pienessä laatikossa
2. Vara =/= Pienessä laatikossa
3. Neiti = -
= miinusmerkkiä käytetään osoittamaan, ettei tappeja ole kaatunut.
4. Split = O = Ympyrä ensimmäiseen palloon jäljellä olevien tappien lukumäärän ympärillä tarkoittaa jakoa.
5. Virhe = F = kirjainta F käytetään, jos virhe on virhe saa nollan keilauksessa.


Kuinka pitää pisteitä keilailussa (2)
Kuvassa näytekehys.

Ensimmäisessä 9 kehyksessä pienemmän laatikon vasemmalla puolella oleva tila on paikka, johon kirjoitat muistiin 1:ssä lyödyt tapit.stpallo keilattiin. Oikealla olevaan pienempään ruutuun kirjoitat 2ndpallo keilattiin. Tämä on myös paikka, jossa voit merkitä lakon, varaosuuden tai poissaolon. Laatikon alaosassa on paikka, jossa pidät keilaajat käynnissä yhteensä.

Keilailupelin maalinteko.

Nyt aion keskittyä 9 ensimmäisen ruudun tekemiseen.

Avoin kehys – Keilaaja kaataa 7 tappia ensimmäisellä pallolla. Sitten 2ndpallo keilaaja lyödä alas 2 tappia. Pistemääräsi näyttäisi tältä.
(Näkyy alla olevassa kuvassa).

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (3)
Kuvassa avoin kehys

Strike Frame - Keilaaja kaataa kaikki 10 keilaa ensimmäisellä keilatulla pallolla. Tulostaulukkosi näyttäisi tältä.
(Näkyy alla olevassa kuvassa). kokonaispistemäärää ei ole vielä tehty. Tämä johtuu siitä, että lyönti on arvoltaan 10 plus 2 seuraavaa palloa. Joten keilaajan on kuljetettava vielä 2 palloa saadakseen pisteet yhteen.

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (4)
Kuvassa näkyy kehys

Varakehys – Keilaaja kaataa 7 tappia ensimmäisellä keilatulla pallolla. Sitten toisella pallolla keilaaja kaataa jäljellä olevat tapit. Tämä on varaosa, tulostaulukkosi näyttäisi tältä.
(Näkyy alla olevassa kuvassa). Kuten lakkokehys, ei ole vielä kokonaisuutta. Tämä johtuu siitä, että varaosa on arvoltaan 10 plus seuraava pallo. Joten keilaajan on kuljetettava seuraava pallo laskeakseen pisteet.

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (5)
Kuvassa varakehys

A Miss Frame - Keilaaja ei missaa kaikki keilat, kun ensimmäinen pallo on keilattu. Pudottaa sitten 7 nastaa 2:standpallo keilattiin. Tulostaulukkosi näyttäisi tältä (näkyy alla olevassa kuvassa oikealla).
Nyt jos keilaaja kaataa 7 keilaa ensimmäisellä keilatulla pallolla ja jättää kaikki jäljellä olevat keilat ohi, 2ndkeilattu pallo tulostaulukkosi näyttäisi tältä
(Näkyy alla olevassa kuvassa oikealla).

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (6)Kuinka pitää pisteitä keilailussa (7)
Kuvitukset, joissa näkyy Miss Frame

Kourupallo - Keilaaja pyörittää palloa ja toimituksen jälkeen keilapallo menee keilaradan sivuilla olevaan kouruun. Keilaaja saa nollan keilatusta pallosta. Kun pallo menee kouruun, se on poissa pelistä. Myös jos keilapallo pomppii takaisin kourusta radalle. Tässä tapauksessa jos keiloja kaadetaan, ne ovat poissa pelistä eikä niitä lasketa.

Jos näin tapahtuu ensimmäisellä pallolla, on asetettava uusi täysi sarja keiloja ja heitetään toinen pallo. Ensimmäinen pallo lasketaan nollaksi.

(Video) Treenasin 7 päivää kuten Suomen paras keilaaja!

Virhe – Keilaaja syöttää pallon ja osa ruumiista menee yli tai koskettaa virhelinjaa. Pallo hylätään ja keilatusta pallosta lasketaan nolla. A (F)on sijoitettu tuohon kehysten tulosarkkiin (näkyy alla olevassa kuvassa). The (F)voidaan laittaa 1sttai 2ndpallo riippuen siitä, mihin palloon virhe heitettiin.

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (8)
Kuvia, joissa näkyy huono kehys

Split - Keilaaja on jättänyt jaon. Jotkut tulosten pitäjät ympyröivät numeron pienen laatikon vieressä tulosarkin kehyksessä. (Näkyy alla olevassa kuvassa)
Ympyrä vain kertoo keilailijoille, että he jättivät jaon tälle kehykselle. Ympyrällä ei ole merkitystä keilaajan tulokseen.

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (9)
Kuvia, joissa näkyy jaettu kehys

Se oli ensimmäiset 9 maalia keilailupelissä

Nyt aion keskittyä kymmeneenthkehystää pisteet peli keilailu.

10. kehys - Jos katsot alla olevaa kuvaa. 10thkehys pisteytetään eri tavalla kuin ensimmäiset 9 kehystä. 10thkehyksessä voit keilata jopa 3 palloa. Tästä syystä on olemassa 3 pientä laatikkoa, ei vain yksi.

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (10)
Esimerkki näytteestä 10thKehys

Syynä 10thkehyksessä on 3 pientä laatikkoa, eikä vain yksi on antaa keilaajalle tarpeeksi palloja pelin loppuun saattamiseksi. Tämä on siinä tapauksessa, että keilaaja syöttää lakon tai varaosan.

Perus nyrkkisääntö 10:llethKehys Keilailussa

1.Lyö ensimmäiseen palloon= keilaaja saa 10 keilaa plus keilat, jotka kaadetaan seuraavien 2 pallon kohdalla.
2.Toisen pallon varaosat =keilaaja saa 10 keilaa plus keilat, jotka kaadetaan 1stpallo keilattiin.
3.Avaa kehys =keilaaja saa avoimen kehyksen tai ei saa lakkoa tai varaa. Keilaaja saa kunnian kaatuista keilistä ja peli on ohi.

Esimerkkejä 10thkehys.

Strike On First Ball = keilaaja saa 140 pistettä 9:stäthkehys. Sitten keilaaja lyö 10:n ensimmäiseen palloonthkehys. Nyt keilaajalla on mahdollisuus keilata vielä 2 palloa. Seuraava pallo keilaaja kaataa 8 keilaa ja avaa sitten seuraavan pallon. (Näkyy alla olevassa kuvassa) keilailijoiden lopputulos on 158.
Tämä johtuu siitä, että 10thkehys summataan näin. 10 plus seuraava pallo keilattiin lakkoon. näin se lasketaan yhteenVastaanottaja(140+10+8=158).

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (11)

Kuva: A 10thFrame Strike on ensimmäinen pallo

Iske ensimmäiseen ja toiseen palloon = keilaaja saa 140 pistettä 9:ssäthkehys. Sitten keilaaja lyö ensimmäiseen palloon. Sitten koska keilaajalla on mahdollisuus keilata vielä 2 palloa. Seuraavassa pallossa keilaaja lyö toisen lyönnin ja tekee tuplauksen ja sen jälkeen lasketaan 9. (Näkyy alla olevassa kuvassa) keilailijoiden lopputulos on 169. Tämä johtuu siitä, että 10thkehys summataan näin. 10 plus 2 seuraavaa palloa keilattiin lakkoon. Näin se lasketaan yhteenVastaanottaja(140+10+10+9=169).

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (12)

Kuva: A 10thKehysisku ensimmäiseen ja toiseen palloon

Vara 10:ssäthKehys = keilaajalla on 140 pistettä 9:ssäthkehys. Sitten keilaaja kaataa 8 tappia ensimmäiseen 10 palloonthkehys. Sitten 2nd10:n pallothkehystä he säästävät. Vara on 10 plus seuraava pallo. joten keilaaja saa toisen pallon. Tällä seuraavalla pallolla he pudottivat 9 keilaa. (Näkyy alla olevassa kuvassa) Lopputulos olisi 159. Tämä johtuu siitä, että 10thkehys summataan näin. 10 plus 1stpallo varalle. Näin se lasketaan yhteenVastaanottaja(140+10+9=159).

(Video) Kuortaneen Keilailun Valmennus- ja Koulutuskeskus

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (13)

Kuva: A 10thRungon varaosa

Avoinna 10thKehys = keilaajalla on 140 pistettä 9:ssäthkehys. Sitten 10thkeilaaja kaataa 6 tappia ensimmäisellä pallolla ja toisellandpallo kaataa 3 tappia ja siinä on avoin kehys. Keilaajalla ei ollut lyöntiä tai varaa, joten bonuspalloja ei ole. Ja tulos olisi tällainen (näkyy alla olevassa kuvassa). Lopputulos olisi 149. Näin se lasketaan yhteenVastaanottaja(140+6+3=149).

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (14)

Kuva Avoinna 10thKehys

Tee koko keilapeli

Nyt kun meillä on perusasiat, voimme käydä läpi esimerkkipelin. Näin voit nähdä, kuinka se pisteytetään. Seuraavissa vaiheissa on kaikki, mitä olen sinulle näyttänyt. Jos pystyt seuraamaan näitä vaiheita kehys kehykseltä, sinun pitäisi olla helppo tehdä oma pelisi.

Ensimmäinen kehys. - Ensimmäisellä pallollasi keilaaja kaatoi 7 keilaa ja ne jäävät perille (näkyy alla olevassa kuvassa). Tältä se näyttäisi. (huom: nämä ovat vain esimerkkejä).

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (15)

Kuva ensimmäisestä kehyksestä

Huomautus - Kehystä ei voi laskea yhteen, koska se on varapallolla. Varaosa on arvoltaan 10 plus seuraava pallo.

Toinen kehys. - Toisella ruudullasi lyöt. Koska sinulla oli ylimääräinen nasta ensimmäisessä ruudussa, lisäät 10 merkkiäsi ja 10 nastaa ensimmäisen kehyksen varaosasta. Näin se lasketaan yhteen (10+10=20) Myös (näkyy alla olevassa kuvassa).

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (16)

Kuva toisesta kehyksestä

Huomautus - Et voi laskea yhteen toista kehystä, koska se on iskupallossa. Isku on arvoltaan 10 plus kaksi seuraavaa palloa.

Kolmas kehys – Kolmannessa kehyksessäsi lyö 9 nastaa alas 1stpallo ja sitten jäät huomaamatta toisen pallon jäljellä olevat nastat ja saat avoimen kehyksen. Täytä pistetaulukossa "9" ja "--" kuten (näkyy alla olevassa kuvassa). Nyt voit laskea yhteen 2ndkehys lakon jälkeen ja lasket tämän yhteen näin. (20+10+9=39) toisessa kehyksessä. Lisää sitten "9" numerosta 3rdkehys ja näyttäisi tältä (39+9=48), joten sinulla olisi pisteet tai 48 kolmessardkehys.

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (17)

Kuva kolmannesta kehyksestä

The Fourth and Fifth Frames - Neljännessä ja viidennessä ruudussa saat 2 lyöntiä nuolessa ja saat tuplauksen. Tulostaulukkosi näyttäisi tältä (näkyy alla olevassa kuvassa). Laitat "X" pieniin ruutuihin ja saat 10 molemmista neljästäthja 5thkehyksiä. Mutta et voi vielä lisätä näitä -koska lakko on arvoltaan 10 plus sinun keilatut pallosi.

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (18)

Kuva neljännestä ja viidennestä kehyksestä

(Video) Keilaajan välineet kuntoon!

Kuudes kehys – 6thpudotat 8 tappia ensimmäiseen palloon ja säästät toisen pallon. Laittaisit "8" pienen laatikon viereen ja "/" pieneen laatikkoon
(Näkyy alla olevassa kuvassa). Nyt voit laskea yhteen neljännen ja viidennen kehyksen tuplamäärän ja kuudennen ruudun "8"-luvun. Se sujuisi näin. (48+10+10+8=76) neljännessä kehyksessä. Sitten voit lisätä viidennen kehyksen ja voit nyt lisätä varaosan 6:stathkehys muistaa vara = 10 ja lasketaan yhteen näin (76+10+10=96). Jälleen kerran et voi laskea yhteen 6thkehys -koska vara on 10 plus seuraava pallo keilattiin.

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (19)

Kuva kuudennesta kehyksestä

Seitsemäs kehys – 7thkehyksen pudotat 7 nastaa ensimmäisestä pallosta ja et saa avoimen kehyksen toiselle pallolle. Tulostaulukkosi näyttäisi tältä (näkyy alla olevassa kuvassa). Nyt voit laskea yhteen kuudennen kehyksen varaosan sekä seitsemännen kehyksen ensimmäisen pallon 7 nastaa. Laskeisit sen yhteen näin (96+10+7=113) menee kuudennessa kehyksessä. Laskeisit yhteen 7thkehys näin (113+7=120).

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (20)

Seitsemännen kehyksen kuva

Kahdeksas ja yhdeksäs kehys – Kahdeksannessa ja yhdeksännessä ruudussa saat 2 lyöntiä nuolessa ja tupla. Tulostaulukkosi näyttäisi tältä (näkyy alla olevassa kuvassa). Laitat "X" pieniin laatikoihin ja saat 10 molemmille 8thja 9thkehyksiä. Mutta et voi vielä lisätä näitä -koska lakko on arvoltaan 10 plus sinun keilatut pallosi.

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (21)

Kuva kahdeksasta ja yhdeksännestä kehyksestä

The 10 Frame - Ensimmäisellä pallollasi lyöt 6 keilaa alas. Voit nyt laskea yhteen 8thkehys ja se näyttäisi tältä (120+10+10+6=146). "146" menisi 8:aanthkehys. Sitten kuljetat ylimääräisen pallon toiselle 10-pallollesithkehys. Voit nyt laskea yhteen 9thja pisteytetään näin. (146+10+10=166). Ja nyt lyöt viimeistä palloasi 10:stäthkehys. (Näkyy alla olevassa kuvassa). Lisäät sen näin (166+10+10=186).

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (22)

Kuva 10thKehys.

A Perfect 300 Game - Täydellinen 300 peli on korkea peli, joka voidaan keilata keilauksessa.

Se koostuu 12 lyönnistä peräkkäin ensimmäisestä kehyksestä alkaen.
(Alla olevassa kuvassa on Sample 300 -peli).
Tarkastelemalla alla olevaa pistemäärää näet, kuinka peli on pisteytetty.

Kuinka pitää pisteitä keilailussa (23)

Kuva 300-pelistä!

Tulostettava keilailutaulukko

Affiliate-linkit osoitteesta
eBay.comKuinka pitää pisteitä keilailussa (24)
bowlingball.com, Inc.
Käytetään tällä sivulla ja olemme maksettu tytäryhtiö.

Videos

1. Paikkaaminen
(Suomen Keilailuliitto)
2. 12. TEKNIIKKATREENIT - PALLO RULLAAMAAN
(Keilailukorneri)
3. Miten valmistautua ennen työhaastattelua? 😳 Muista ainakin nämä ☝️Duunivinkit
(Duunivinkit)
4. Tixi Bowling turnaus, finaali. Tixi Bowling, Tikkurila 26.03.2023
(Suomen Keilailuliitto)
5. Finnish Youth Ranking - 2. striimi 16.9 2023
(Suomen Keilailuliitto)
6. Seuraajat päättää päivän 🍒 *fail*
(irene idänvalo)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated: 16/08/2023

Views: 5935

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.