Kuinka paljon keilapallo painaa ja mikä sopii minulle? | Keilailuopas (2024)

Kuinka paljon keilapallo painaa ja mikä sopii minulle? | Keilailuopas (1)

Keilailu on monipuolinen peli, joka on laajalti suosittu kaikkialla maailmassa. Jos olet teini-ikäinen tai nelikymppinen, keilailussa on jotain, mikä tekee siitä suositun kaikenikäisten keskuudessa. Oikean keilapallon valinta on kuitenkin tärkeää hauskan pelisession kannalta.

Kuinka Wii Balance Board toimii: Ho...

Kuinka Wii-tasapainolauta toimii: kuinka paljon painoa se kestää ja paljon muuta

Keilapalloa on saatavana useissa eri painoissa. Koska se on laajalti suosittu eri ikäryhmien ja sukupuolten keskuudessa, vaihteluapaino antaa eripainoisille ihmisille mahdollisuuden valita täydellisenottelu.

Nyrkkisääntönä on valita pallo, joka on 10 % kehon kokonaispainosta. Se ei kuitenkaan välttämättä toimi hyvin kaikille, koska pelityyli vaihtelee henkilöittäin.

Sisällysluettelo Piilottaa

1 Kuinka paljon keilapallo painaa?

1.1 Mikä on keilapallon keskimääräinen paino?

1.2 Raskaansarjan keilapallot

1.3 Kevyet keilapallot

2 Mikä koko sopii minulle?

2.1 Rookiesille

2.2 Lapsille

2.3 Aikuisille

2.4 Ammattilaisille

2.5 Naisille

3 Onko keilapallon painolla mitään eroa?

4Keilapallon perusrakenne

4.1Keilapallossa käytetyt materiaalityypit

5 Keilailu 101

6 Viimeisiä ajatuksia

Kuinka paljon keilapallo painaa?

Keilapallon paino vaihtelee 6 paunasta 16 paunaan. Oikean keilapallon valinta on keilaajan keskeinen päätös. Paras tapa valita oikea paino keilapallolle on luottaa vahvuuteen ja valita pallo sen mukaan.

Jos kamppailet 16 punnan pallon kanssa, suosittelemme pienentämään sen kokoa löytääksesi täydellisen ottelun. Pelkästään siksi, että pallo painaa raskaan, ei tarkoita, että se kaataa enemmän keiloja ja auttaa sinua pelaamaan paremmin.

Mikä on keilapallon keskimääräinen paino?

Keskimääräistä painoa on vaikea tunnistaa, koska keilailijoita on monia luokkia. Tämän lisäksi keilapallon keskimääräinen paino on erilainen eri-ikäisille keilailijoille. Yleisesti ottaen keilapallon keskimääräinen paino on kuitenkin miehillä 14 kiloa ja naisilla 12 kiloa.

Raskaansarjan keilapallot

Raskaansarjan pallot ovat suuri ei-ei, jos olet aloittelija. Se saa kätesi väsymään helposti. Jokainen se voi aiheuttaa vakavia vammoja aloittelijoille ja lapsille. Jos olet juuri aloittanut keilailumatkasi, on suositeltavaa valita keskipainoinen pallo kehonpainosi mukaan.

Mutta on myös poikkeuksia. Jotkut ammattimaiset vanhemmat bolwers ovat valinneet 16 punnan varusteet, ja he sanoivat, että heidän on parasta lyödä tappia kuin kuorma-auto. Mutta silti se ei todista, että 16 punnan keilapallo on paras senioreille.

Kuitenkin, kun olet noussut pelissä ja kerännyt kokemusta, on aika kokeilla palloja, joilla on korkeampi painorajoitus. Raskaampi pallo antaa sinun heittää sitä suuremmalla voimalla ja paremmalla tarkkuudella.

On tärkeää, että sinulla on oikea tasapaino palloa heittäessäsi, jotta se osuu keiloihin. Voi kestää jonkin verran hallita keilailua raskaan sarjan palloilla. Kun ymmärrät sen, keilaat keilahallia hetkessä.

Miehet pitävät yleensä mieluummin 12-16 kiloa painavista palloista ja naiset 10-14 kiloa painavista palloista. Suositus perustuu kätesi vahvuuteen, koska et halua hakea palloa, joka aiheuttaa epämukavuutta ja saa sinut suoriutumaan huonosti muutaman pelin jälkeen.

Kevyet keilapallot

Kevyet keilapallot ovat pyhä malja aloitteleville pelaajille ja aloittelijoille. Monet siellä kamppailevat raskaansarjan pallojen kanssa, koska niitä on vaikeampi hallita. Nämä pallot ovat täydellinen valinta lapsille, koska niillä on vähemmän käsivarsia.

Kun aloitat keilailumatkan, on turvallisempaa aloittaa noin 6-8 kiloa painavilla palloilla. Ne varmistavat, ettet väsy tai rasita käsiäsi. minäkin ehdotanTämän tyyppinen pallo raskaana oleville naisillekoska heitä kehotetaan olemaan nostamatta raskaita asioita.

Kuitenkin kevyempiä pallojaeivät anna yhtä paljon voimaa kuin raskaansarjan. Voit kaataa pienemmän määrän nastoja. Voit nostaa painorajaa kokeneemmaksi ja hankkiessasi enemmän taitoja.

Nämä pallot sopivat myös äskettäin loukkaantuneille ammattilaisille, koska ne rasittavat vartaloa vähemmän.

Mikä koko sopii minulle?

No, tähän kysymykseen ei ole tarkkaa vastausta, koska se riippuu melko paljon asiantuntemuksestasi ja pelityylistäsi. Voit mennä yrityksen ja erehdyksen istuntoon keilaradalla löytääksesi täydellisen ottelun. Olemme keksineet tämän perusidean, joka auttaa sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan.

Rookiesille

Se, että olet aloittelija, ei tarkoita, että sinun pitäisi lopettaa keilailumatkasi. Sinun ei myöskään tarvitse kuluttaa paljon mittatilaustyönä valmistettuihin keilapalloihin. Kotipalloissa on kevyet keilapallot, joilla voit aloittaa ja kasvattaa kokoa asteittain.

Lisäksi palloissa on tarroja, jotka auttavat sinua selvittämään, mikä niistä sopii sinulle parhaiten. Tyypillisesti 6-10 kiloa painavat pallot ovat tulokassuosikki. Ne eivät ehkä tarjoa äärimmäistä voimaa, mutta niitä on helppo heittää.

Lapsille

Kevyet pallot on tarkoitettu lapsille, koska heillä on vähemmän kehon massaa ja käsivarsien voimaa. Raskas keilapallo voi aiheuttaa rasitusta ja kouristuksia heidän lihaksissaan. Toisaalta teini-ikäiset valitsevat yleensä 10-14 kiloa painavia palloja.

Varmista, että pallo on sopiva heidän kätensä kokoon. Voit myös valita pallon koon lapsen iän mukaan. Esimerkiksi, jos lapsi on 10-vuotias, voit valita 10 kiloa painavan pallon.

Aikuisille

Aikuiset, joilla on jonkin verran asiantuntemusta, voivat valita palloja, joiden paino on 12-16 puntaa. Riippumatta siitä, mitä kokoa valitset, varmista, että voit hallita sitä ja että se on mukava käsillesi.

Talon pallojen reiät eivät välttämättä tunnu mukavilta kaikille. Voit tehdä mittatilaustyönä sormien muotoa mukauttavia keilapalloja, joissa on reiät. Tämä varmistaa, että heittät maaliin paremmalla tarkkuudella ja optimaalisella voimalla.

Ammattilaisille

Ammattilaiset pitävät keilapalloistajotka painavat 13-16 kiloa. Raskaammat pallot osuivat tappeihin suuremmalla voimalla. Tämä varmistaa, että voit kaataa lisää tappeja helposti.

Jos olet edistynyt pelaaja, rakennat vähitellen lisää lihasvoimaa, mikä auttaa sinua pelaamaan raskaammilla palloilla ilman, että tunnet väsymystä. Useimmat ammattilaispelaajat pitävät parempana 13-kiloisia palloja, koska niitä on helpompi hallita ja ne tarjoavat paremman tarkkuuden kentällä.

Naisille

Naiset voivat kantaa vähemmän painoa kuin miehet. 12-14 punnan keilailu sopii ammattinaisille. Mutta aloittelijan keilapallon painon tulisi olla alle 12 paunaa lähtötasolla.

Onko keilapallon painolla mitään eroa?

Tämä riippuu myös asiantuntemuksestasi, taidoistasi ja vahvuudestasi. Raskassarjan pallot liikkuvat yleensä suuremmalla voimalla, koska niillä on suurempi massa. Jokainen tapi painaa noin 2,8 puntaa, joten tarvitset melko suuren voiman niiden kaikkien lyömiseen. Suurin osa ammattilaispelaajista suosii raskaampia keilapalloja.

Jos olet aloittelija, ehdotuksemme on aloittaa kevyellä. Tämä antaa sinulle enemmän joustavuutta kujalla ja auttaa sinua asteittain parantamaan taitojasi. Lisäksi kevyet keilapallot ovat keholle anteeksiantavampia, koska ne rasittavat lihaksia vähemmän.

Molemmilla painoilla on hyvät ja huonot puolensa. Keilapallon painolla on väliä, koska yksi paino ei sovi kaikille. On tärkeää, että löydät täydellisen parin keilaradalla.

Ei ole olemassa universaalia pallopainoa, joka toimisi hyvin kaikille. Valitse painavin pallo, jonka voit heittää mukavasti äärimmäisen tarkasti. Ei ole häpeä valita kevyt pallo, jos se auttaa sinua parantamaan peliäsi.

Kuten aiemmin totesimme, on olemassa peukalosääntö, jonka mukaan valitaan pallo, joka on 10 % kehon painosta. No, se voi olla tarkka kaikissa tapauksissa. Voit painaa 16 kiloa, mutta 16 kiloa painava pallo saattaa väsyttää vasta muutaman heiton jälkeen.

Usein pelaajilla on tapana suoriutua huonommin, koska on vaikea saada oikea ote kotipalloihin. Mittatilaustyönä valmistettu keilailu on suunniteltu mukautumaan kätesi muotoon, kun taas talopallot on suunniteltu sopimaan mahdollisimman monelle ihmiselle.

Ammattimainen vinkkimme on hankkia räätälöity porattu pallo, jotta voit pitää palloa maksimaalisella pitolla ja mukavuudella. Sormenreikiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä niiden koolla on myös väliä, kestääkö keilaaja pallon painon vai ei. Tämä varmistaa, että heittät pallot tappiin äärimmäisellä voimalla ja tarkkuudella samanaikaisesti.

Keilapallon perusrakenne

Akeilapallokoostuu kovasta ulkokuoresta, jonka ytimessä on painolohko. Lohkon paino ja muoto määräävät kierrosluvun ja pyörittää sitten palloa kujalla. Näillä tekijöillä on tärkeä rooliyleistä suorituskykyäsi. Painokappaleet valmistetaan joko symmetrisistä tai epäsymmetrisistä lohkoista.

Keilapallossa käytetyt materiaalityypit

Muovi-Muovi on yksi yleisimmistä keilapalloissa käytetyistä materiaaleista. Ne tarjoavat erittäin sileän pinnan. Tämä kuitenkin vähentää lopulta muovisten keilapallojen koukkupotentiaalia. Niitä on saatavana eri painoina ja ne ovat erinomainen valinta aloitteleville keilailijoille. Ne ovat myös hyödyllisiä ammattilaispelaajien varaosina.

uretaani-Uretaanista valmistetut keilapallotovat ammattilaisten paras valinta, koska ne tarjoavat paljon enemmän kitkaa pallon ja radan pinnan välillä. Siksi niillä on suurempi koukkupotentiaali kuin muovilla.Uretaanipalloton helpompi hallita ja tarjoavat paremman pin-toiminnan. Ne ovat kuitenkin kalliimpia muovisiin keilapalloihin verrattuna.

Reaktiivinen hartsi-Jos olet ammattipelaaja, niinreaktiiviset hartsi keilapallotovat jumalan lahja sinulle. Nämä pallot tarjoavat uskomattoman kitkan, koukkupotentiaalin ja tapin toiminnan muihin materiaaleihin verrattuna. Ne ovat kuitenkin vähemmän kestäviä verrattuna uretaaniin ja muovisiin keilapalloihin.

Keilailu 101

Olemme kehittäneet tämän keilailun perusoppaan, joka auttaa sinua tuomaan A-pelisi esiin kentällä. Kuten kaikki muutkin urheilulajit, myös keilauksen hallitseminen vie jonkin aikaa. Ennen kuin aloitat pelin, valitse pallo, joka tuntuu oikealta käsissäsi. Varmista, että sormesi ovat tiukasti reiän sisällä ja että sinulla ei ole vaikeuksia ottaa niitä ulos heiton aikana.

Myös hyvät keilailuvälineet ovat tärkeä osa peliä. Valitse hyväkeilailukengätkoska se auttaa sinua säilyttämään tasapainon radalla. Kaikki tavalliset lenkkarit tai kengät toimivat, mutta varmista, että olet mukava siinä parissa.

Oikea asento on yksi avaimista täydellisen laukauksen tekemiseen. Ota 5/6 askelta taaksepäin lähtöviivalta. Siirry linjaa kohti ja käännä sitten pallo ulos kaistaa kohti. Et ehkä pysty kaatamaan tappeja ensimmäisellä yritykselläsi.

Opit kuitenkin vähitellen tekemään paremmin ja hallitsemaan palloa paremmin. Jos olet aloittelija, aloita aina kevyellä pallolla, sillä se antaa sinulle joustavuuden pelata pidemmän aikaa väsymättä.

Lopulliset ajatukset

Keilailu on monipuolinen peli, josta voit nauttia ystävien, perheen tai vaikka yksin. Se ei ole aivan uskomatonta, ja voit luoda kujalla monia muistoja. On tärkeää, että löydät itsellesi sopivan keilapallon, jotta voit nauttia pelistä täysillä.

Keilapalloa on saatavana eri painoluokissa. Yleensä se vaihtelee 6 paunasta 16 paunaan. Pallon materiaalilla on vaikutusta pallon kokonaispainoon. Sinun on varmistettava, että pallo istuu hyvin käsiisi ja sormiisi. Sinun ei myöskään pidä valita sellaista, joka väsyttää helposti.

Varmista, että pallo on sormiesi ääriviivojen mukainen, jotta voit heittää täydellisesti. Valitse sellainen, joka tuntuu oikealta käsissäsi ja kehon painossasi.

Siellä on laaja valikoima keilapalloja eri painorajoilla. Pelin oppiminen ja parhaan ottelun löytäminen voi kestää hetken. Kun ymmärrät sen, keilailu on varmasti yksi suosikkipeleistäsi.

Kuinka paljon keilapallo painaa ja mikä sopii minulle? | Keilailuopas (2024)

FAQs

Mitä keilapallo painaa? ›

Pallon valinta

Miehet käyttävät yleensä 14-16 paunaista, naiset 10–14 paunaista, ja nuoret tätä kevyempiä palloja. On äärettömän tärkeätä, että aloittelija saa itselleen sopivanpainoisen keilapallon. Keilapallon reikiin työnnetään peukalo, nimetön ja keskisormi.

Minkä kokoinen keilapallo? ›

Pallon paino ei saa ylittää 16,00 paunaa (7,25 kg). Painon alarajaa ei ole. Keilapallon ympärysmitta ei saa ylittää 27,002 tuumaa (685,8 mm) eikä alittaa 26,704 tuumaa (678,33 mm). Vastaavat halkaisijat ovat 8,595 tuumaa (218,3 mm) ja 8,500 tuumaa (215,9 mm).

Mitä Keilapallon numero tarkoittaa? ›

Mitä suurempi luku on, sitä epäsymmetrisempi painolaatta on. Kaikkein epäsymmetrisimmät ovat luokkaa 0.030.

Montako keilaa radalla? ›

Suosituin keilailumuoto on amerikkalaisperäinen versio (engl. bowling tai ten- pin), jossa keiloja on kymmenen kappaletta ja ne sijaitsevat 60 jalan (18,3 metrin) mittaisen keilaradan päässä, symmetrisessä kolmiossa keilapöydällä.

Montako reikää Keilapallossa? ›

Oikeassa keilapallossa on sormia varten kolme reikää, mutta muitakin palloja voi vierittää.

Mitä tarkoittaa ihan keila? ›

Käytetään yleensä kannabista ostettaessa. "Onks hittii?" "Ei, mut kelasin et voitas käydä poistaa diileriltä keila."

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 6585

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.