Kriketin keilailu – aloittelijoille! | Krikettien keskus (2023)

Kriketinpelaajan keilailussa on paljon erilaisia ​​liikkuvia osia. Pelin uusille tulokkaille näiden liikkuvien osien yhdistäminen oman keilailutoiminnon luomiseksi voi tuntua monimutkaiselta tehtävältä! Varsinkin kun aloitat keilailun, koko liike voi tuntua todella luonnottomalta ja oudolta. Luota minuun, olen ollut siellä! Mutta ajan myötä valitset tekniikan, joka toimii ja tuntuu sinulle oikealta. Toivottavasti tämä viesti voi tarjota sinulle hyödyllisiä vinkkejä siitä, mitä sinun pitäisi tehdä, jotta keilailu olisi mukavaa.

Jos haluat oppia keilamaan kriketissä, sinun tulee keskittyä seuraaviin asioihin:

 • Oikein tarttumalla palloon
 • Keilailutoiminnan jakaminen pienempiin osiin:
  • RunUp
  • Keräysvaihe
  • CoilPhase
  • Julkaisuvaihe
  • TheFollow Through
 • Pidä lantiosi ja hartiat kohdakkain
 • Keskity kentällä olevaan pisteeseen, johon haluat pallon laskeutuvan
 • Kohdista etuvarsi kohteen kanssa
 • Älä ylitä

Tutkin näitä nyt sinulle tarkemmin…

Tartu palloon oikein

Ensimmäinen askel keilailun oppimiseen on oppia pitämään palloa oikein. Tämä on todella helppo saada oikealle. Jos olet nopea keilaaja, aseta etu- ja keskisormesi pallon päälle siten, että sauma kulkee niiden välissä, kuten alla olevassa kuvassa näytän. Nimetön sormi ja pikkusormi tulee asettaa pallon viereen tukemaan, ja peukalon tulee olla pallon alla lähellä saumaa tai sen päällä. Varmista, että palloa ei paineta liian pitkälle kämmenelle, sillä se voi vaikuttaa negatiivisesti tapaan, jolla vapautat pallon. Yritä varmistaa, että kämmenen ja pallon välissä on pieni rako.

Kriketin keilailu – aloittelijoille! | Krikettien keskus (1)

Jos haluat olla spin-keilaaja, ote on melko samanlainen kuin se, jonka juuri näytin sinulle. Suurin ero on, että etusormesi ja keskisormesi tulee levittää hieman leveämmin toisistaan ​​ja palloa tulee pyörittää niin, että sauma kulkee sormiesi poikki eikä niiden suuntaisesti. Esittelen tämän alla olevassa kuvassa, joten voit kopioida sen! Jälleen, sinun tulee jättää pieni rako kämmenen ja pallon väliin, kun tartut siihen. Haluat otteen olevan mukava ja rento, jotta pallo vapautuu sujuvasti!

Kriketin keilailu – aloittelijoille! | Krikettien keskus (2)

Jos olet nuori kriketinpelaaja tai olet nuoren kriketinpelaajan vanhempi, sinä/lapsesi ei ehkä pysty pitämään palloa yllä selostetulla tavalla, koska heidän kätensä ovat liian pienet. Jos näin on, palloa tulee pitää kämmenessä normaalisti ilman, että keskitytään saamaan 2 sormea ​​pallon päälle. Esittelen tämän tyyppistä pitoa alla olevassa kuvassa! Tämä kahva on hyvä korvike yllä näyttelemilleni, kun nuoremmat krikettipelaajat kypsyvät ja kasvavat tarpeeksi isoiksi keilatakseen täysikokoisia krikettipalloja. Kun heidän kätensä ovat kasvaneet sopivan kokoisiksi, tulee käyttää oikeaa otetta!

Kriketin keilailu – aloittelijoille! | Krikettien keskus (3)

Pura keilailu pienempiin osiin

"Keilailu" on termi, jota kriketinpelaajat käyttävät keilaajan liikkeelle juoksun alusta siihen pisteeseen, jossa he vapauttavat pallon lyöjää kohti. Kuten mainitsin tämän postauksen alussa, keilailussa on monia eri osia, jotka vaativat koordinaatiota, jos aiot tulla menestyväksi keilaajaksi! Näitä liikkeitä on vaikea tajuta, kun olet vasta aloittamassa kriketin pelaamista, ja siksi ajattelen niitä mieluummin ensin yksittäin ennen kuin yhdistän ne lopuksi. Käydään läpi toiminnan jokainen osa yksityiskohtaisemmin…

Juokse ylös

Kriketinpelaajien, jotka ovat juuri aloittamassa keilailua, pääpainon tulisi olla nopeuden kasvattamisessa ennen rypistymistä. Juoksun ei tarvitse olla erityisen pitkä. Useimmat pelaajat, jotka ovat vasta alkaneet kokeilla keilailua, eivät keilaile kovin nopeasti, joten aloittaisin noin 5 askelta pitkällä juoksulla! Pidä se mukavana ja yksinkertaisena aloittaa. Kun tunnet keilaukseen tarvittavien liikkeiden mukavuuden, voit pidentää juoksun pituutta, jotta voit keilata nopeammin.

Nousuvauhdin tulisi olla kevyen lenkin kaltainen, ja varmista, että juokset suorassa linjassa. Tämä on hyvä perusta sellaisen rakentamiselle, kun olet itsevarmempi. Kun olet vasta aloittamassa keilailumatkaasi, tärkeintä on, että nousu tuntuu mukavalta ja mukavalta, joten etsi jotain, mikä tuntuu sinulle luonnolliselta, äläkä vaikeuta sitä liikaa tässä vaiheessa!

Kun keilaajat saavat enemmän kokemusta, he alkavat ymmärtää, että nousu on erittäin tärkeä osa keilailua, etenkin nopeille keilailijoille. Jos haluat pystyä keilamaan todella nopeasti, suurin osa nopeudestasi syntyy todennäköisesti nousustasi. Ihanteellinen nousu on tarpeeksi pitkä, jotta voit kasvattaa hyvää nopeutta, mutta et halua sen olevan liian pitkä! Kukaan ei halua tuntea olevansa juossut maratonia, kun hän saavuttaa rypyn! Et myöskään halua juosta liian nopeasti. Ihannetapauksessa nousunopeus on jotain reipasta hölkkää, joka nopeutuu hieman, kun lähestyt pallon luovuttamista.

Lisäksi, kuten aiemmin mainitsin, mielestäni sinun pitäisi pyrkiä pitämään juoksu mukavana ja suorana, ja kaikki energiasi menee suoraan lyöjää kohti. Et halua turhaan kaarevaa juoksua ylös kädet heiluvat eri suuntiin. Tämä voi vahingoittaa kykyäsi kulhottaa nopeasti ja tuhlata energiaa.Jos haluat lisätietoja siitä, kuinka mitata juoksuasi, sekä kuinka nopeasti haluat lähestyä ryppyä, napsauta tästä lukeaksesi viestini, joka kertoo sinulle kaiken mitä sinun tarvitsee tietää!

Ihanteellinen juoksu spinnerille on yleensä vain muutaman askeleen pitkä. Juoksu ylös alkaa usein kävelyvauhdilla ja kiihtyy hieman, kun spinner on luovuttamassa palloa. Koska spinnerit keilaavat paljon hitaammin kuin nopeat keilaajat, nousu ei ole yhtä kriittinen! Jos olet kehrääjä, dowhatever on sinulle mukavaa. Spinnereiden juoksut ovat harvoin pidempiä kuin 5 askelta, joten käytä sitä vertailukohtana!

Keräysvaihe

Keräysvaihe on se osa keilailua, jonka avulla voit siirtyä nousun pääosan ja pallon vapauttamisen välillä. Kokoamisvaihe tapahtuu samaan aikaan kelavaiheen kanssa! Katsotaanpa, mitä se sisältää:

 1. Keräysvaihe alkaa muutaman askeleen ennen kuin vapautat pallon, ja alkaa prosessi, jolla saat sinut kulhoon. Jos olet oikean käden keilaaja, kun olet noussut noin kaksi askelta rypystä, sinun tulee nousta vasemmasta jalastasi ja tehdä hyppyaskel oikealle jalallesi.
 1. Välittömästi sen jälkeen, kun hyppäät oikealle jalallesi, nosta vasen polvi hieman rintaasi kohti ja nojaa sitten hieman taaksepäin valmistautuessasi vapauttamaan pallo.

Vasemman käden nopeiden keilailujen kohdalla sinun pitäisi tehdä täsmälleen sama asia vastakkaisilla jaloilla! Joten, jos olet nopea keilaaja vasemmalla kädellä, suorita juoksu ylös ja kun olet saavuttanut noin kaksi askelta rypistymisestä, ota pois oikealta jalaltasi ja tee hyppyaskel vasemmalle jalallesi. Kun teet niin, nosta oikea polvi hieman rintaasi kohti ja nojaa hieman taaksepäin valmistautuessasi vapauttamaan pallo.

Keräilyvaiheen lopussa sinun tulee olla noin yhden askeleen etäisyydellä poksahtavasta rypystä, ja kehosi tulee olla alla olevissa kuvissa näkyvän kaltaisessa asennossa!

Kriketin keilailu – aloittelijoille! | Krikettien keskus (4)

Kelan vaihe

Kuten edellä mainitsin, kelavaihe tapahtuu lähes täsmälleen samaan aikaan kuin keilauksen keräilyvaihe. Kierukkavaihe viittaa enemmän ylävartalon liikkeeseen kuin alavartaloon. Tässä on mitä sinun on tehtävä toimintasi kelavaiheessa:

 1. Aloitetaan tarkastelemalla ensin oikean käden nopeita keilareita. Kun olet tekemässä pienen hyppyaskeleen vasemmasta jalastasi oikealle jalallesi, kuten juuri mainitsin keräilyvaiheessa, sinun tulee nostaa keilavarsi samaan aikaan oikealle korvallesi.
 1. Välittömästi sen jälkeen, kun keilavarsi on korvasi vieressä, nosta vasen käsivarsi ylös kasvosi eteen ja osoita kyynärpääsi siihen suuntaan, johon haluat keilata palloa.

Vasemman käsivarrenheittäjän keilavarsi tulee nostaa jonnekin lähelle vasenta korvaa juuri silloin, kun olet hyppäämässä vasemmalta oikealle jalallesi. Välittömästi sen jälkeen, kun olet asettanut vasemman kätesi korvallesi, oikea käsi tulee nostaa kasvosi eteen kyynärpääsi kohti keilailupaikkaa.

Kelavaiheen lopussa käsivartesi tulee olla samanlaisessa asennossa kuin alla näytän, valmiina pyörimään ja vapauttamaan pallo seuraavassa vaiheessa.

Kriketin keilailu – aloittelijoille! | Krikettien keskus (5)

Julkaisuvaihe

Täällä asiat viihtyvät! Sinun tarvitsee vain tehdä viimeinen askel ja lähettää pallo lyöjää kohti. Joten, miten siirryt kelavaiheesta/keräysvaiheesta pallon vapauttamiseen? Käydään se läpi.

 1. Katsotaan ensin alavartaloa. Kokoontumisvaiheen jälkeen oikean käden keilaajien tulee olla oikean jalkansa lattialla ja vasen polvi vedetty hieman ylöspäin rintaa kohti. Vasemman käden keilaajien vasen jalka tulee istuttaa oikea polvi ylös rintaa kohti. Tästä eteenpäin jalkasi liike on yksinkertaista. Sinun tarvitsee vain painaa ilmassa oleva jalkasi alas edessäsi olevaa lattiaa vasten, nojaten samalla hieman eteenpäin. Tämä viimeinen askel on todennäköisesti pidempi kuin muut askeleesi, koska kaikki nousun aikana keräämäsi vauhti hidastuu hyvin nopeasti, kun etujalkasi laskeutuu! Jalkasi asennon pitäisi nyt näyttää jotain alla olevan kuvan kaltaista. Ai, ja minun pitäisi varmaan mainita tässä vaiheessa, että eturaajan pitäminen tukahdutettuna tai suorana tässä vaiheessa, kuten alla esitän, voi auttaa sinua keilaamaan nopeammin.Klikkaa tästä, jos haluat lukea aiheesta lisää!
Kriketin keilailu – aloittelijoille! | Krikettien keskus (6)
 1. Käden liike on myös melko yksinkertainen. Samanaikaisesti, kun painat etujalkaa maahan, sinun tulee vetää etuvarttasi alaspäin voimakkaasti. Kun vedät etukäsivarren alas, keilavarren pitäisi pyöriä täysin ympäri, ja lopulta päästää pallo heti, kun käsivarsi on saavuttanut korkeimman pisteen. Mitä voimakkaammin vedät alas etuvarttasi, sitä nopeammin keilavarsi pyörii yläosan yli, jolloin voit keilata nopeammin. Muista myös pitää keilavarsi suorana, kun vapautat pallon. Keilailu koukussa käsivarrella ei ole sallittua kriketissä ja erotuomari kutsuu luultavasti no ball!

Seuraa läpi

Keilattaessa on tärkeää "seurata". Tämä tarkoittaa, että sen sijaan, että seisoisit paikallaan sen jälkeen, kun olet vapauttanut pallon, sinun tulee jatkaa liikettäsi ja juosta 3 tai 4 askelta alas lyöntiä kohti.Seuranta on tärkeä, koska se auttaa poistamaan stressiä kehostasi ja antaa sinulle myös mahdollisuuden saada enemmän vauhtia pallon taakse, kun työnnät rypistyön läpi. Jos sinulla ei ole seurantaa ja liikkeesi vain pysähtyy rypytysviivalle, et voi saada mitään tästä ylimääräisestä vauhdista toimituksen taakse!

Yksi asia, jonka minun pitäisi mainita, on, että sinun ei pitäisi juosta suoraan alas kentän keskelle, kun seuraat läpi keilauksen jälkeen. Krikettikentän keskiosa on suojattu alue, jota kenttä- tai lyöntipuoli ei saa tarkoituksella vahingoittaa tai naarmuttaa. Siksi, jos seuraat kentän keskeltä, tuomari antaa sinulle varoituksen. Näistä varoituksista tarpeeksi voi johtaa siihen, että tuomari estää sinut keilailusta! Tämän välttämiseksi sinun tulee seurata läpi tavalla, joka vie sinut pois kentän keskeltä ja sen sijaan kentän reunaa kohti.

Pidä lantiosi ja hartiat kohdakkain

Lonkojen ja hartioiden pitäminen linjassa palloa syötettäessä on erittäin tärkeää, ja krikettiurasi sujuu paljon sujuvammin.

Nopeat keilaajat voidaan yleisesti jakaa kolmeen eri kategoriaan keilailutoimintojensa suhteen. Ensimmäiset näistä ovat "edessä keilareita". Etukeilaaja tarkoittaa sitä, että kun he keilaavat, molemmat heidän olkapäänsä ovat kasvot menosuuntaan asennossa, jolloin heidän rintansa osoittaa suoraan lyöjää kohti. Siksi, jos hartiat ovat eteenpäin, lantion tulee aina olla samassa asennossa. Toinen tyyppi ovat "side-on bowlers". Näillä keilailijoilla on vain etuolkapää, joka osoittaa lyöjää kohti, ja rintakehä osoittaa sivuttain 90 asteen kulmassa. Tällaisten keilailijoiden tulee varmistaa, että heidän lantionsa ovat myös sivuttain samalla tavalla.

Ongelmia alkaa ilmetä, kun keilaajan olkapäät ovat sivusuunnassa, mutta lonkat eteenpäin lyöjää kohti, tai myös kun keilaaja kaatuu sivuttain toimituksen aikana, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Tätä kutsutaan "sekoitetuksi toiminnaksi". Tällaiset toimet voivat johtaa vakaviin loukkaantumisongelmiin, ja sitä sinun tulee aina yrittää välttää. Jos olet liittynyt krikettiseuraan ja olet vasta alkamassa oppia keilaamaan nopeasti, puhu jollekin valmentajaltasi ja pyydä häntä arvioimaan toimintaasi varmistaaksesi, ettet keilaile sekalaisilla toimilla! Nämä ongelmat on paljon helpompi korjata, kun olet urasi alussa.

Kriketin keilailu – aloittelijoille! | Krikettien keskus (7)

On tärkeää löytää itsellesi toimiva keilailu, mutta sinun on varmistettava, että se pitää kehosi mahdollisimman terveenä. Varmista, että lantiosi ja hartiat ovat linjassa tämän saavuttamiseksi.

Keskity siihen kohtaan kentällä, johon haluat pallon laskeutuvan

Nopeat keilaajat etsivät aina tapoja parantaa tarkkuuttaan, ja tämä on tehnyt minulle ihmeitä! Jos pystyt tottumaan tekemään sen urasi varhaisessa vaiheessa, uskon, että pystyt keilaamaan paljon tarkemmin, kun olet tottunut keilailutoimintaasi.

Tämän taustalla oleva teoria on yksinkertainen, voimme osua kohteeseen tarkemmin, jos katseemme on kohdistettu kohteeseen. Jalkapallossa on paljon vaikeampaa tehdä maalia, jos et katso itse maalia! Lisäksi, kun tuot sen hetkeksi takaisin krikettiin, on paljon vaikeampaa lyödä palloa, kun lyöt kriketissä, jos et pidä sitä silmällä!

Kun olet aloittamassa juoksua, mieti millaisen toimituksen haluat kulhoon. Pidä sitten katseesi kyseisessä kohdassa, kun lähestyt ryppyä. Pidä silmäsi siellä, kunnes pallo on poistunut kädestäsi. Jos teet sen säännöllisesti ja yhdistät sen seuraavan tarkkuusvinkini kanssa, pystyt varmasti kulhottamaan parempia linjoja ja pituuksia!

Kohdista etuvarsi kohteen kanssa

Tämä on toinen vinkkini, joka auttaa sinua tarkkuudessasi, ja tämä on toinen, joka auttoi minua paljon keilailussani. Tämä vihje ei todellakaan auta sinua saamaan toimituksen pituutta oikeaan, mutta se auttaa sinua varmasti valitsemaan oikean linjan!

Olemme jo keskustelleet siitä, että etukäden voimakas vetäminen alaspäin on yksi nopean keilailun avaimista, mutta huomaan, että jos osoitat etukyynärpääsi haluamaasi suuntaan, voit syöttää pallon paljon tarkemmin. Perusajatuksena on, että jos vedämme etuvartemme alas samalla linjalla, jolla haluamme keilahtaa, myös keilavartemme seuraa tätä linjaa, jolloin voimme vapauttaa pallon tasaisemmalta asennosta. Pallon vapauttaminen johdonmukaisella tavalla voi parantaa tarkkuuttamme.

Suosittelen kokeilemaan tätä käytännössä heti, kun keilailu tuntuu mukavalta. Yritä varmistaa, että kun olet toimintasi kierrevaiheessa, kohdistat etuvartesi siihen kohtaan, johon haluat pallon menevän! Kun olet tottunut tähän, sinun ei tarvitse ajatella sitä niin paljon!

Älä ylitä

Luulen, että monet teistä saattavat jo tietää tämän, mutta kun tulee pelaamaan todellisessa krikettiottelussa, sinun on varmistettava, että saat osan etujalkaasi poksahtavan rypytyksen taakse! Poksahtava rypistys on kentän poikki kulkeva viiva, jonka takana lyöjät seisovat! Jos et pysty pitämään osaa etujalkastasi tämän linjan takana, erotuomari julistaa ei palloa - antaa yhden juoksun toiselle joukkueelle ja saa sinut syöttämään uudelleen.Juoksunne tulee mitata tavalla, joka auttaa välttämään rypistymisen ylittämistä, mutta tarkempia tietoja siitä löydät postauksestani täältä.Et halua olla huolissasi poksahtavan rypistymisen ylittämisestä, kun juokset kulhoon, koska se voi häiritä rytmiäsi! Tämä saa sinut kulhoon hitaammin ja vähemmän tarkasti.

Poksahtavan rypyn ylittämisen lisäksi erotuomari ei myöskään voi palkita palloja, jos laskeudut osan jalkaasi paluurypyn ulkopuolelle! Alla olevan kaavion pitäisi auttaa selittämään kaksi ylitystyyppiä, joista puhun.

Kriketin keilailu – aloittelijoille! | Krikettien keskus (8)

Kun aloitat keilailun kokeilun, sinun on otettava aikaa, jotta voit tottua juoksuasi ja tarvittaviin liikkeisiin. Siksi älä aluksi ajattele liikaa ylittämistä ja keilailua ilman palloja. Mutta muista, että kun kyse on oikeasta krikettiottelusta, tämä on jotain, joka sinun on saatava oikein! Kukaan ei halua antaa ilmaisia ​​juoksuja oppositiojoukkueelle, joten tämän tiedostaminen on tärkeää.

Johtopäätös

Tämän postauksen päätteeksi minun pitäisi luultavasti mainita, että on uskomattoman tärkeää keilata itsellesi mukavalla tavalla. Jokaisella pelaajalla on hieman erilainen keilailu, ja se on täysin kunnossa. Tämän postauksen tarkoituksena oli antaa sinulle puitteet keilailun rakentamiseen ja kertoa sinulle sellaisia ​​asioita, joita sinun pitäisi yrittää välttää, kuten sekatoimintaa. Jos pidät nämä asiat mielessä, sinun pitäisi pystyä rakentamaan tehokasta toimintaa. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan joihinkin muihin fastbowling-postauksiini, jos haluat tarkempia keilailuvinkkejä!

Lopuksi, jos olet uusi tulokas kriketin parissa, sinun saattaa olla järkevää lukea myös joitain lyöntivinkkejä. Jos haluat tehdä sen, napsauta tästä!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated: 05/09/2023

Views: 6049

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.