Keilapallon painoopas: Kuinka valita täydellinen paino (2024)

Kuten jo tiedät, keilapallo on pallomainen pallo. Nämä pallot ovat kovia ja vaihtelevat kooltaan ja ulkomuodoltaan paljon. Kymmenen keilauksen palloissa - joka on yleisin keilailu - on kolme reikää sormille ja peukalolle. Five-pin keilauksen, Candlepin-keilauksen, Duckpin-keilauksen ja Kegelin palloilla on sileä ulkopinta, ja ne ovat tarpeeksi pieniä kämmenessä. Keilapallot – yleisimmät – ovat halkaisijaltaan noin 8,6 tuumaa ja painavat noin 6–7 kiloa. Pallon paino on perustavanlaatuinen tekijä, joka vaikuttaa pelaajan suorituskykyyn. Siksi sinun on hankittava sopivan painoinen keilapallo.

Markkinoilta löytyy eripainoisia keilapalloja. Joskus olemme hämmentyneitä nähdessämme muiden pelaajien käyttävän raskaampia palloja. Meidän on vaikea valita meille oikean painoinen pallo. Tämä keilapallon paino-opas on työkalu näiden vaikeuksien voittamiseksi.

Ennen kuin jatkamme eteenpäin, tutkitaan pallon painon vaikutuksia keilailussa.

Pallon painon vaikutukset

Pallon painon vaikutus näkyy, kun pallo törmää tappeihin.

Jos pallo on liian kevyt, se ei ehkä pudota tappeja kunnolla. Jos pallo on liian painava ja heität sitä normaalilla nopeudella, se voi hävitävauhtiakunnes se saavuttaa kaistan toisen pään, ei pysty kaatamaan tappeja. Jos heität palloa ylimääräisellä voimalla, se kaataa tapit alas, mutta saatat saada vamman ranteeseesi.

Joten molemmilla pallotyypeillä - raskailla tai kevyillä - on hyvät ja huonot puolensa. Oikea pallon paino voi vaihdella henkilöstä toiseen riippuen hänen ruumiinpainostaan ​​ja asiantuntemuksensa tasosta. Vaikka jotkut ihmiset käyttävät palloa 10 kilon pallon painolla, tämä paino voi olla tehoton joillekin pelaajille. He eivät saa mitään pin-toimintoa.

Syyt painon vaikutuksille keilailutuloksiin ovat fysiikan laeissa. Jos valitset raskaan pallon, jota voit ylläpitää ja heittää helposti, törmäyksen kokonaisvaikutus on erittäin suuri. Koska tietyllä nopeudella liikkuvalla raskaalla pallolla on suurempi liikemäärä verrattuna samalla nopeudella liikkuvaan kevyeen esineeseen.

Nyt riippuu taidoistasi löytää paras nopeus saadaksesi suurimman hyödyn. Lisäksi voit hyödyntää kykyäsi löytääksesi parhaan keilakulman, kierrokset ja toiminnot saadaksesi maksimaalisen hyödyn.

Keilapallon painolla on myös negatiivinen vaikutus. Jos pallo on liian painava, on myös mahdollista, että et ehkä heitä sitä täydellä potentiaalilla, mikä johtaa tehottomaan syöttöön. Häviät pelin. Lisäksi liian painava pallo vaikuttaa terveyteen haitallisesti. Väsymys valtaa sinut hyvin pian. Saatat myös loukkaantua raskaan pallon takia.

Jos pallo on kevyt, se liikkuu pienellä vauhdilla. Se ei pysty luomaan vaadittua vaikutusta törmäyshetkellä. Muut fyysiset tekijät, kuten ilman virtaus, voivat helposti muuttaa valopallon dynamiikkaa sen ollessa liikkeessä. Lisäksi kevyelle pallolle ei voi antaa haluttua keinua.

Mutta oikean pallon painon valintaa ei voi yleistää jokaiselle pelaajalle. Meidän on otettava huomioon kaikki tekijät ennen kuin päätämme oikean pallon painon pelaajalle.

Kriteerit oikean keilapallon painon valitsemiseksi

Yleisin periaate, jonka otamme huomioon oikean keilapallon painon selvittämisessä, on, että pallon tulee painaa noin kymmenen prosenttia kehon painosta. Mutta useimmissa tapauksissa tämä sääntö ei päde useiden tekijöiden vaikutuksesta. Jotkut ihmiset eivät ehkä selviä pallosta, joka painaa kymmenen prosenttia heidän ruumiinpainostaan.

Käytännön sääntö oikean keilapallon painon selvittämisessä on, että sinun pitäisi pystyä heittämään sitä mukavasti toistuvissa toimissa. Oletetaan, että heität raskaan pallon onnistuneesti ensimmäisellä heitolla, mutta saatat tuntea epämukavuutta peräkkäisissä heitoissa. Siksi tämä paino ei sovi sinulle. Tässä tapauksessa on suositeltavaa valita kevyempi pallo. Voitat pelin heittämällä palloa oikealla nopeudella johdonmukaisesti.

Pohjimmiltaan meille oikea keilapaino on se, jonka voimme heittää mukavasti toistuvissa heitoissa.

Kevyimmät ja raskaimmat käytössä olevat keilapallon painot

Nuoret keilailun ystävät huomioon ottaen pallovalmistajat haluavat luoda kevyempiä keilapalloja. Markkinoilla pienin painoinen keilapallo painaa noin kuusi kiloa. Tämä pallo on pienille lapsille.

Yhdysvaltain keilaliittojen sallima keilapallon enimmäispaino on noin kuusitoista kiloa. Nämä pallot ovat aikuisille ja ammattilaispelaajille.

Joten saamme laajan valikoiman kymmenen kiloa keilapallon painona. Voimme valita pallon tästä valikoimasta valintamme ja sopivuutemme mukaan.

Keilapallon paino ammattikeilailijoille

Viime aikoina ammattikeilaajat heittivät raskaita palloja – kuusitoista punnan palloja. He ajattelivat, että he voisivat helposti kaataa keiloja painavilla palloilla, koska nämä pallot liikkuvat suuremmalla vauhdilla. Lisäksi raskaammat pallot eivät pomppi pois törmäyksessä.

Mutta nykyään tilanne on muuttunut. Suurin osa ammattikeilailijoista valitsee nyt hieman kevyemmän pallon. Näistä jotkut keilaajat valitsevat viidentoista punnan pallon painon, kun taas loput valitsevat neljätoista punnan pallon painon. On edelleen joitain kovia ammattikeilailijoita, jotka heittävät kuusitoista punnan palloa.

Naisten ammattikeilailijoista useimmat heistävät mieluummin neljätoista kiloa painavaa palloa. Vaikka joissakin tapauksissa he käyttävät kolmetoista puntaa ja viisitoista puntaa pallopainoa, mutta suosituin pallon paino on neljätoista puntaa.

Pallon paino vamman jälkeisiin tapauksiin

Keilailijoille on erittäin vaikeaa ja tuskallista tehdä paluuta keilaradalle loukkaantumisen jälkeen. Vamman jälkeisen toipumisprosessin tulee olla hyvin koordinoitua, ja sen tulisi olla vaiheittaista.

Jos olet jatkanut keilailua vammasta toipumisen jälkeen, aloita keilailu käyttämällä kevyempiä pallopainoja. Paras suositeltava pallon paino hänen tapauksessaan on kuusi-kahdeksaan kiloa. Keilapallon painoa on lisättävä vähitellen. Nämä toiminnot on suositeltavaa suorittaa lääkärin tai fysioterapeutin ohjauksessa.

Pallon keskimääräinen paino eri ikäryhmille

Emme voi laatia yleissääntöä tietyn ikäryhmän keskimääräisen pallon painon määrittämiseksi. Keilaajan pallonheittokyky riippuu useista tekijöistä, mm. heidän painonsa, pituutensa ja kuntonsa. Mutta on yleinen havainto, että aikuisen miehen keskimääräinen pallon paino on neljätoista kiloa. Tämä havainto osoittaa myös, että keskimääräinen pallon painoalue aikuisen miehen kulhoon mukavasti on 13 paunasta 15 paunaan.

Aikuiset naaraat käyttävät yleensä 10–14 paunaa olevia pallopainoja fyysisistä ominaisuuksistaan ​​riippuen. Siksi heidän keskimääräinen pallon paino on noin kaksitoista kiloa.

Lapset pysyvät yleensä mukavana heittämään pallon painoa, joka vastaa numeerisesti heidän ikänsä. Esimerkiksi viisivuotias lapsi käyttää viiden punnan pallonpainoa.

Muutos pallon painossa

Voit muuttaa pallon painoa lisäämällä siihen lisäpainoa. Mutta painonmuutokselle on tiukat säännöt. Pallokaupan omistajat eivät yleensä salli pallon painon muuttamista, jos vaatimuksesi ei täytä keilaliittojen sääntöjä.

Toinen sallittu tapa muuttaa painon jakautumista pallon sisällä on porata palloon reikä. Mutta tämä prosessi muuttaa pallon dynamiikkaa. Lisäksi keilaliittojen säännöt ovat niin tiukat, että pieni muutos voi sulkea sinut urheilutapahtumasta.

Lopulliset ajatukset

Yllä olevat rivit on kirjoitettu auttamaan sinua valitsemaan sopivimman keilapallon painon. Olemme nähneet yllä olevassa artikkelissa, että suosituin pallon paino on neljätoista kiloa, mutta meidän on arvioitava fyysinen kuntomme ja hyvinvointimme ennen kuin valitsemme pallon painon. Toivomme, että tämä artikkeli opastaa sinua löytämään oikean keilapallon painon sinulle.

Aiheeseen liittyviä resursseja

  • Kuinka puhdistaa keilapallo
  • Halpoja keilapalloja
  • Muoviset keilapallot
  • Reaktiiviset keilapallot
  • Keilailupallot
  • Rata Keilapallot
  • Motiv keilapallot
Keilapallon painoopas: Kuinka valita täydellinen paino (2024)

FAQs

Paljonko keilapallo painaa enintään? ›

Pallon paino ei saa ylittää 16,00 paunaa (7,25 kg). Painon alarajaa ei ole. Keilapallon ympärysmitta ei saa ylittää 27,002 tuumaa (685,8 mm) eikä alittaa 26,704 tuumaa (678,33 mm). Vastaavat halkaisijat ovat 8,595 tuumaa (218,3 mm) ja 8,500 tuumaa (215,9 mm).

Miten valita oikea keilapallo? ›

Pallon valinta

Keilapallon reikiin työnnetään peukalo, nimetön ja keskisormi. Aloittelevalla keilaajalla keskimmäisten sormien rei'ät voivat olla mieluummin hieman väljät kuin liian tiukat. Peukalon reiän koko kannattaa mitoittaa mahdollisimman sopivaksi – mitä sopivampi se on sitä kevyemmältä pallo tuntuu.

Montako reikää Keilapallossa? ›

Oikeassa keilapallossa on sormia varten kolme reikää, mutta muitakin palloja voi vierittää.

Mitä Keilapallon sisällä on? ›

Pallon ympärysmitan on oltava 678,33–685,8 millimetriä. Pallossa on reiät peukalolle, keskisormelle ja nimettömälle. Keilat ovat 38,1 senttimetriä korkeita ja painavat 1531–1645 grammaa. Ne ovat sisältä puuta ja pinnalta muovia.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 6581

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.