Keilapallon painoopas: Kuinka valita keilapallo (2023)

Yksi keilaajan tärkeimmistä päätöksistä liittyy keilapallonsa painoon, varsinkin kun he ovat torilla ostamassa uutta keilapalloa. Tämän keilapallon paino-oppaan on tarkoitus tehdä päätöksentekoprosessista paljon helpompaa. Liian painavan pallon ostaminen on helppoa, koska tiedät muita keilailijoita, jotka heittävät mukavasti näin raskaan pallon.

On myös helppoa myydä itsesi lyhyeksi ja rajoittaa mahdollista keilan kantamista ja yleistä takapään väkivaltaa, jonka voit luoda laukauksellasi tarttumalla palloon, joka on pari kiloa kevyeltä puolelta. Keilapallon paino-oppaamme auttaa sinua poistamaan arvailut ja kertomaan sinulle kaikesta ja kaikesta, mikä liittyy oikean keilapallon painon valitsemiseen.

Oikean keilapallon painon valitseminen

Yksi suosittu peukalosääntö määritettäessä, minkä painoista keilapalloa sinun tulee käyttää, on löytää keilapallo, joka on lähimpänä kymmentä prosenttia kehon painosta, mitä se voi olla. Tämä sääntö ei kuitenkaan ole idioottivarma, eikä siinä oteta huomioon tekijöiden valtavaa vaihtelua, joka voisi estää tietyn määrän painavaa heittämästä palloa sen mukaisesti.

Todellinen totuus sinulle oikean keilapallon painon löytämisestä on kiinnittää huomiota omaan fyysiseen hyvinvointiisi ja olla rehellinen itsellesi. Jos pystyt heittämään 16-kiloisen keilapallon, se on aivan mahtavaa. Mutta voitko heittää sen toistuvasti useiden pelien aikana ilman loukkaantumisvaaraa tai väsymystä siten, että kokonaistehosi heikkenee?

Jos sinulla on vaikeuksia saada pelit päätökseen 16-kiloisella keilapallolla, ei ole mitään syytä, miksi sinun ei pitäisi pudottaa yhtä tai kahta puntaa. Loppujen lopuksi tuloksesi hyötyvät siitä, että pystyt heittämään johdonmukaisen laukauksen korkeimmalla kapasiteetillasi – sen sijaan, että aloittaisit vahvasti ja palaisit ylikuormituksesta.

Lyhyesti sanottuna käyttämäsi keilapallo on painavin, jonka voit heittää mukavasti useampaan peliin kerrallaan.

Mikä on keilapallon keskimääräinen paino?

Tarkkaa keskiarvoa on vaikea määrittää, koska keilailijoita on kaikenikäisiä, -muotoisia ja -kokoisia. Tilastot osoittavat kuitenkin, että keskimääräinen aikuinen mies on mukava heittää 14-kiloisen keilapallon. Keskimääräisen aikuisen miehen normaalipaino on 13-16 paunaa, mutta vaihtelua on aina ylävartalon vahvuuden, olemassa olevien vammojen, iän ja yleisen fyysisen kunnon perusteella.

Mitä tulee keskimääräiseen aikuiseen naiseen, 12 kiloa on suosituin paino innokkaalle keilaajalle, joka osuu radalle vähintään kerran viikossa. Keskimääräisen aikuisen naisen painon vaihteluväli on yleensä noin 10–14 puntaa, ja myös yllä olevat varoitukset ja vaihtelut pätevät.

Mitä tulee nuoriin keilailijoihin, suosittu nyrkkisääntö on, ettälapsen keski-ikä korreloi suoraan keilapallon keskimääräiseen painoonniistä on mukava heittää. Joten kahdeksanvuotias heittää yleensä noin kahdeksan puntaa painavaa palloa, kuusivuotias kuuden punnan keilapalloa ja niin edelleen.

Onko keilapallon painolla väliä?

Kyllä, useista syistä. Ensimmäinen on yksinkertainen fysiikka. Mitä painavamman keilapallon voit mukavasti heittää, sitä enemmän luontaista voimaa voit hyödyntää keilapallon massan ansiosta. Kyse on kyvystäsi toistaa maksimivoiman heitto mukavasti keilapallon huippupainon kanssa, jolla voit tehdä sen.

Näin voit löytää parhaan yhdistelmän keskimääräistä keilapallon heittonopeutta, kierrosta ja yleistä tehokkuutta ja tarkkuutta maksimoidaksesi kokonaislaukauksesi ja parantaaksesi pisteitäsi paljon.

Keilapallon painolla on merkitystä myös päinvastoin. Jos yrität tehdä liikaa heittämällä itsellesi liian raskaan keilapallon, laukaustasi ei optimoida ja sinun jää yrittää kompensoida väärällä muodolla. Tämä ei ainoastaan ​​tee karhunpalvelusta tuloksellesi, vaan se voi myös vahingoittaa sinua, jos et ole varovainen.

Toisaalta liian kevyen keilapallon heittäminen vaikuttaa laukaukseesi negatiivisesti – se ei anna oikeaa vastusta ja voimaa, joka tarvitaan parhaan mahdollisen keilatoiminnan saavuttamiseksi tietyssä laukauksessa.

Keilapallon painoopas: Kuinka valita keilapallo (1)

Storm Code x keilapallo, musta/sininen/violetti, 12 lb

  • Sisältää rad4-ytimen
  • Siinä on R2S Solid Reactive -peiteaine
  • Pallo on viimeistelty 3000 Grit Abralonilla

Viimeisin päivitys 30.7.2023 / Kumppanilinkit / Kuvat Amazon Product Advertising API:sta

Mikä on kevyin ja raskain keilapallon paino?

Vaikka taaperoille on varmasti tarjolla vaihtoehtoja, jotka ovat hieman kevyempiä,kevyin keilapallo, jonka löydät useimmista ammattiliikkeistä ja keilaradoistaon kuusi kiloa. Kuuden punnan keilapallot on yleensä tarkoitettu pienille lapsille tai niille, joilla on vakava fyysinen vamma, mikä estää heitä heittämästä yhtään raskaampaa palloa.

Raskain keilapallo, joka sallitaan useimmissa keilahallissa, useimmissa liigoissa, ja Yhdysvaltain keilakongressin mukaan on kuusitoista puntaa. Tämä antaa keilailijoille kymmenen punnan valikoiman, joista valita keilapallo – laaja valikoima, mikä tekee tällaisesta keilapallon paino-oppaasta hyvä idea, kun sinulla ei ole aavistustakaan mitä tehdä ja mitä valita!

Voitko lisätä painoa keilapalloon?

On mahdollista lisätä staattisia painoja keilapallon painon muuttamiseksi, mutta yleensä nämä painolaakerit ovat paheksuttuja tai ne ovat suorastaan ​​kiellettyjä useimmissa liigoissa. Itse asiassa monet ammattiliikkeet kieltäytyvät lisäämästä staattisia painoja keilapalloon puolestasi, jos tekemäsi muutokset eivät ole normaalien USBC-säännösten mukaisia.

Eräs laillinen tapa muuttaa keilapallon kokonaispainon siirtymää on porata palloon tasapainoreikä, joka muuttaa pallon kokonaisvoimamittauksia siten, että se maksimoi parhaiten keilaajan laukauskuvion. Liiga- ja ammattipeleissä on olemassa erittäin tiukat ja nopeat tasapainoreikien säännökset, joiden rajoitus on yksi unssi "sivupainoa" (tasapainoreiästä siirretty paino) sallittu peleissä, joissa Yhdysvaltain keilakongressi on hyväksynyt.

Tarkista aina liigasi ylläpitäjiltä ennen kuin teet muutoksia keilapalloon. On parempi olla varma ja heittää laillista palloa kuin riski saada karkotus, jos palloa muutetaan sääntöjen vastaisesti.

Minkä painoista keilapalloa ammattikeilaajat käyttävät?

Ammattikeilaajat pitivät pitkään isompi on parempi -sääntöä. Vain muutama vuosikymmen sitten suurin osa ammattikeilailijoista heitti 16-kiloisia keilapalloja – suurin sallittu paino.

Tämä on muuttunut dramaattisesti viime vuosina. Useimpien raporttien mukaan noin 70 % ammattikeilailijoista miesten kiertueilla ympäri maailmaaheittää 15 kilon keilapallo. Osa ammattikeilailijoista käyttää 14-kiloisia palloja, mutta suurin osa muusta kentästä heittää silti maksimipainoltaan 16-kiloisen keilapallon.

Mitä tulee naisten ammattilaiskeilailijoihin, keskimääräinen heitetty keilapallon paino on noin 14 kiloa. Käytössä on muutamia 13 punnan keilapalloja ja useita 15 punnan palloja, mutta useimmilla naispuolisilla ammattikeilailijoilla se painaa yleensä 14 kiloa.

Jos markkinoit uutta keilapalloa, voit katsoa parhaat keilapallosuosituksettässä.

Loppuajattelua

Päivän päätteeksi sinun tulee olla oma keilapallon paino-opas. Käytä parasta harkintakykyäsi ja kuuntele kehoasi, kun olet kaistalla. Jos käyttämäsi keilapallo vaatii ylimääräistä vaivaa ja heikentää pelisi tehokkuutta kehysten pyöriessä, harkitse koon pienentämistä.

Keilapallon paino on olennainen osa jokaisen keilaajan laukausarsenaalia. Todellinen temppu on kuitenkin löytää oikea paino, ei suurin paino. Vain oikean painoinen keilapallo tekee oikean vahingon oikeaan aikaan, olipa kyseessä päivän ensimmäinen peli tai useampi peli.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated: 22/11/2023

Views: 6579

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.