Keilailun pisteytysjärjestelmien ymmärtäminen (2023)

Jos olet keilaaja, tiedät, että maalinteko voi olla hieman hämmentävää.

Lakoilla, varaosilla ja splitteillä ei ole aina helppoa seurata tulostasi. Mutta pisteytysjärjestelmän ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää, jos haluat parantaa peliäsi ja maksimoida pistemääräsi.

Tässä artikkelissa erittelemme erityyppisiä keilauksen pisteytysjärjestelmiä ja annamme sinulle vinkkejä niiden toiminnan ymmärtämiseen.

Lisäksi näytämme sinulleonline-työkalu, jonka avulla voit helposti laskea pisteesi, riippumatta siitä, mitä pisteytysjärjestelmää käytät. Joten jos olet valmis viemään keilapelisi uudelle tasolle, sukeltakaamme sisään!

Keilailun pisteytysjärjestelmien ymmärtäminen (1)

1Keilauksen pisteytyksen perusteet

2Perinteinen keilauksen pisteytysjärjestelmä

3 Nykyaikaiset keilailujärjestelmät

4 Vinkkejä keilauksen pisteytyksen ymmärtämiseen

5. Päätelmät

Keilailun pisteytyksen perusteet

Keilauksen pisteytyksen ymmärtäminen on tärkeä osa keilailukokemuksesi parhaan mahdollisen hyödyn saamista.

Keilailu on pohjimmiltaan peli, jossa lasketaan keiloja.

Joka kerta kun vierität pallon alas kaistaa, yrität kaataa mahdollisimman monta keilaa ennen kuin saavutat kaistan päähän. Jokaisella rullalla kaatuneiden tappien määrä lasketaan yhteen kunkin kehyksen kokonaispistemääräksi.

Täysi peli koostuu 10 kehyksestä, ja jokaisen kehyksen lopussa kokonaispistemääräsi päivitetään.

Perinteisessä keilauksessa jokainen keila laskee yhden pisteen, ja jos kaadat kaikki 10 keilaa yhdellä heitolla (kutsutaan strike), saat 10 bonuspistettä keilojen lukumäärän lisäksi kyseisestä kehyksestä. Jos et pudota kaikkia 10 keilaa yhdellä heitolla (kutsutaan varaksi), saat 5 lisäpistettä keilojen lukumäärän lisäksi kyseisestä kehyksestä.

Nykyaikaiset keilauksen pisteytysjärjestelmät käyttävät elektronisia näyttöjä tulosten seurantaan tarkemmin, ja käytössä on myös joitain uusia pisteytyssääntöjä.

Jos esimerkiksi tallennat kolme varoitusta peräkkäin (tunnetaan nimellä "kalkkuna"), saat 15 bonuksen lisäpisteen sen lisäksi, mitä olet jo ansainnut näillä kolmella varoituksella. Vastaavasti, jos tallennat neljä peräkkäistä varaosaa (tunnetaan nimellä "neljä laukkua"), saat 20 bonuksen lisäpisteen sen lisäksi, mitä olet jo ansainnut näillä neljällä varalla.

Keilauksen pisteytysjärjestelmien ymmärtämiseksi paremmin on tärkeää harjoitella tulosten seurantaa pelaamisen aikana.

Voit myös kysyä kokeneilta keilailijoilta tai erotuomareilta neuvoja nykyaikaisten näytösten tulosten lukemiseen tai tiettyjen sääntöjen soveltamiseen eri tilanteissa.

Ennen kaikkea muista, että se on silti vain peliä ja pidä hauskaa!

Perinteinen keilauksen pisteytysjärjestelmä

Perinteinen keilauksen pisteytysjärjestelmä on yksi yleisimmin käytetyistä menetelmistä, ja siihen kuuluu yhden kehyksen aikana kaatuneiden keilojen laskeminen.

Tämä järjestelmä edellyttää, että keilaajat pitävät kirjaa kokonaispisteistään laskemalla yhteen kunkin kehyksen kaatuneiden keilojen määrä.

Perinteisessä keilauksessa peli koostuu 10 kehyksestä, joista jokaisessa on kaksi mahdollisuutta pudottaa kaikki 10 keilaa.

Jos kaikkia 10 keilaa ei kaadu ensimmäisellä pallolla, jäljellä olevien keilojen määrä vähennetään alkuperäisestä 10 keilan määrästä määrittääkseen, kuinka monta pistettä kyseisessä kehyksessä ansaittiin. Esimerkiksi jos keilaaja kaataa seitsemän keilaa ensimmäisellä pallollaan, hän olisi ansainnut kolme pistettä kyseisestä kehyksestä (10 – 7 = 3).

Laskettuaan pisteet ensimmäisestä pallosta, keilaajat voivat sitten yrittää kaataa jäljellä olevat keilat toisella pallollaan saadakseen lisäpisteitä.

Kun kaikki 10 kehystä on suoritettu, bonuspisteitä voidaan lisätä sen mukaan, saavutettiinko minkä tahansa kehyksen aikana lyönti (kaikki 10 nastaa kaadettiin yhdellä heitolla) vai vara (kaikki 10 keilaa kaadettiin molemmilla heitoilla).

Lako ansaitsee keilaajalle kymmenen bonuspistettä plus kahden seuraavan heiton aikana ansaitun summan, ja ylimääräinen ansaitsee viisi bonuspistettä plus sen, mitä ansaittiin seuraavan heiton aikana.

Niin kauan kuin keilaajat ymmärtävät nämä perusasiat ja pitävät kirjaa tuloksistaan ​​jokaisen kierroksen jälkeen, heidän pitäisi pystyä helposti ymmärtämään, kuinka tehdä maalin tämän perinteisen keilauksen pisteytysjärjestelmän mukaisesti.

Nykyaikaiset keilauksen pisteytysjärjestelmät

Nykyaikaiset keilauksen pisteytysjärjestelmät tarjoavat laajan valikoiman ominaisuuksia, jotka auttavat parantamaan peliä ja tekevät siitä hauskempaa pelaajille. Keilaradoissa on otettu käyttöön tekniikka, joka mahdollistaa automaattisen pisteytyksen ja radan näyttämisen sekä interaktiiviset pelivaihtoehdot. Joitakin näistä ominaisuuksista ovat:

 • Sähköiset tulostaulut:Nämä tulostaulut näyttävät jokaisen pelaajan tulokset reaaliajassa, joten on helppo seurata sitä, kuka johtaa ja mitkä kehykset on suoritettu.
 • Interaktiiviset pelit:Monilla moderneilla keilaradoilla on interaktiivisia pelejä, jotka lisäävät hauskuutta perinteiseen keilaukseen. Pelaajat voivat osallistua turnauksiin tai pelata pelejä, kuten Fantasy Bowling, jossa he voivat muokata omia hahmojaan ja kilpailla muita vastaan ​​verkossa.
 • Automaattiset keilojen asettimet:Nämä koneet mahdollistavat nopeammat asetusajat kehysten välillä ja auttavat vähentämään manuaalisen työn tarvetta. Tämä auttaa pitämään pelin vauhdissa, jolloin pelaajat voivat keskittyä tekniikkaansa huolehtimatta keilojen asettamisesta joka kerta kun he keilaavat.
 • Kaistanäytöt:Näillä näytöillä pelaajat voivat tarkastella tuloksiaan kehys kuvalta, mikä auttaa heitä tunnistamaan mahdolliset parannuskohteet koko pelin ajan. Lisäksi monet keilaradat tarjoavat myös video-opetusohjelmia, jotta pelaajat voivat katsoa onnistuneiden laukausten uusintoja ja oppia virheistään.

Kaiken kaikkiaan nykyaikaiset keilauksen pisteytysjärjestelmät tarjoavat loistavan tavan parantaa perinteistä peliä pitäen sen mukaansatempaavana ja hauskana kaiken ikäisille.

Saatavilla on niin monia jännittäviä ominaisuuksia, joten lakon tai varaosan hankkiminen on varmasti vieläkin palkitsevampaa!

Vinkkejä keilailupisteiden ymmärtämiseen

Keilailupisteiden tekemisen ymmärtäminen on loistava tapa varmistaa, että saat kaiken irti pelistäsi.

Perusasioiden tunteminen auttaa sinua ymmärtämään erilaisia ​​pisteytysjärjestelmiä ja niiden toimintaa.

Tässä on muutamia vinkkejä keilauksen pisteytyksen ymmärtämiseen:

 • Tiedä, mitkä nastat laskevat pisteitä. Jokainen pudotettu keila lasketaan yhdeksi pisteeksi, ja vain seisovat keilat lasketaan mukaan pisteeseen. Jos esimerkiksi pudotat alas seitsemän nastaa ensimmäisessä kehyksessäsi, saat seitsemän pistettä.
 • Ole tietoinen lakoista ja varaosista. Isku on, kun kaikki kymmenen nastaa kaadetaan yhdellä rullalla; tämä ansaitsee keilaajalle kymmenen pistettä sekä mahdolliset ylimääräiset nastat, jotka kaadetaan kahdessa seuraavassa heitossa. Vara on, kun kaikki kymmenen tappia kaadetaan kahdessa rullassa; tämä ansaitsee keilaajalle kymmenen pistettä sekä mahdolliset ylimääräiset nastat, jotka kaadetaan seuraavassa heitossa.
 • Kiinnitä huomiota bonuskehyksiin. Bonuskehykset syntyvät sen jälkeen, kun pelaaja on suorittanut 10. kehyksen, kun hän on heittänyt varapallon tai lyönnin viimeiselle ruudulle ja hänen on suoritettava yksi tai kaksi ylimääräistä heittoa saadakseen täyden pistemääränsä kyseiselle kehykselle.
 • Ymmärrä, mitä tapahtuu, kun pelaaja voittaa useita pelejä peräkkäin (liigapelissä). Liigapelissä kukin pelaaja pelaa kolme peliä per istunto, ja näiden kolmen pelin aikana kaatuneiden pinssien kokonaismäärä lasketaan yhteen kokonaispistemääräksi kyseisen istunnon lopussa.
 • Ota huomioon mahdolliset haitat liigapelin aikana. Jotkut liigat tarjoavat tasoitusta, mikä tarkoittaa, että pelaajat, joilla on huonommat pisteet, voivat keilailla pelaajia vastaan, joilla on korkeammat pisteet, mutta silti antaa kaikille yhtäläiset mahdollisuudet voittaa, koska he aloittavat eri pisteistä aiemman suorituksensa perusteella.
  Tämä auttaa tasoittamaan kilpailua eri tasoisten keilajien kesken, jotta kaikki voivat pitää hauskaa ja nauttia pelistä!
 • Yksi parhaista tavoista keilajille ymmärtää pisteytysjärjestelmä on käyttää akeilailutuloslaskin.

Johtopäätös

Keilauksessa käytettävien pisteytysjärjestelmien ymmärtäminen on välttämätöntä tarkan pisteytyksen ja edistymisen seuraamiseksi pelaamisen aikana.

Perinteinen keilauksen pisteytysjärjestelmä on suhteellisen helppo ymmärtää.

Jokaisessa kehyksessä on kymmenen nastaa, jotka asetetaan pelin alussa. Kun pelaaja kaataa kaikki kymmenen keilaa ensimmäisellä pallollaan, hän saa lyönnin ja saa 10 pistettä plus pisteet kahdesta seuraavasta heitosta.

Jos he kaatavat kaikki 10 keilaa toisella heitolla, he saavat ylimääräisen ja saavat 10 pistettä sekä seuraavan heiton arvon. Jos he eivät lyö kaikkia 10 tappia kahdella rullalla, he saavat avoimen kehyksen ja arvostavat vain kunkin rullan kaatuneiden tappien lukumäärän.

Nykyaikaiset keilauksen pisteytysjärjestelmät on kehitetty helpottamaan keilajien seuraamaan tuloksiaan pelien aikana.

Automaattiset pisteytyskoneet antavat välitöntä palautetta siitä, kuinka monta nastaa kaadettiin ja kuinka paljon jokaisesta kehyksestä ansaittiin. Näiden järjestelmien avulla pelaajat voivat myös verrata tuloksia helpommin eri pelien välillä tai yhdessä pelaavien ystävien kesken.

Ymmärtääkeilauksen pisteytys, on tärkeää tietää, miten kukin kehys toimii sekä kuinka lyönnit, varaosat ja avoimet kehykset vaikuttavat kokonaispisteisiin.

On myös hyödyllistä harjoitella omien tulosten kirjaamista paperille pelien aikana, jotta näet, kuinka useiden kehysten tulosten laskeminen toimii käytännössä, ennen kuin käytät automatisoitua järjestelmää tai kilpailet muita vastaan. Pienellä harjoittelulla keilauksen pisteytyksen perusteiden ymmärtäminen tulee toissijaiseksi!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated: 18/05/2023

Views: 5973

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.