Keilailu - opas | Kickguiden.no (2023)

Jos etsit yksinkertaista ja selkeää yhteistä toimintaa, johon pääsee helposti ja kaikki voivat osallistua, keilailu on vinkki. Ryhmä on jaettu ryhmiin ja kilpailee keskenään. Paljon hauskaa ja sitoutumista taattu. Entä jos haastatte toisensa? Keilailu sopii hyvin "töiden jälkeen" -harrastukseksi tai taukoksi kokouksissa tai kiireisessä arjessa. Täydellinen tiimijärjestely.

Keilailu sopii kaikille!

Keilailu sopii kaikille ja on täydellinen tapahtumatoiminta. Se on helppo yhdistää muihin aktiviteetteihin, radat ovat helposti saavutettavissa, keilarataa on yli 100Norja.

Jos sinä ja kollegasi haluatte investoida lisää, on olemassa monia klubeja (linkkibergenkeilaklubi) ja useita tuhansia aktiivisia pelaajia. Seuroissa on kaikenikäisiä ja kaikentasoisia pelaajia. Lisätietoa seuroista löytyy keilahallista

Näin sinusta tulee vielä parempi keilaaja

Jos haluat tulla hyväksi urheilussa, resepti on harjoitella, harjoitella ja harjoitella. Sama pätee keilaukseen.

Tässä on muutamia yksinkertaisia ​​neuvoja kuinka voit menestyä paremmin keilaradalla.

Oikeat varusteet

Keilailussa pallo on tärkein väline. Käytä aikaa valitaksesi oikean kokoinen, painoinen ja sopiva sormikahva.

Pelaa usein

Paljon harjoittelua on välttämätöntä, joten sinun tulee pelata vähintään kerran viikossa, kaikki tietysti riippuen kunnianhimostasi. Taloudellisesti järkevä tapa harjoitella paljon on osallistua liigaan. Siellä lasku jaetaan useiden ihmisten kesken ja sinulla on hyvä tilaisuus oppia kokeneemmilta.

Tekniikka

Keilapalloa ei saa heittää, vaan sitä tulee rullata. Ota aikaa pallon heittämisen oppimiseen.

Tarkkaile itseäsi

Keilailu ei ole vain pallon heittämistä, sen on oltava myös henkisellä tasolla. Yksi temppu on tarkkailla itseäsi ja visualisoida tekemiäsi liikkeitä kuvina. Näin saat käsityksen siitä, mitkä liikkeet toimivat ja mitkä eivät. Tämä antaa lopulta oikean "tunteen".

Keilailun säännöt

Jos olet menossa keilailutapahtumaan, sinun ei tarvitse miettiä liikaa sääntöjä. Kaikki on hyvin yksinkertaista ja hyvin järjestetty. Kaikki laitteet voi vuokrata. Joka tapauksessa, tässä pari vinkkiä säännöistä:

Kohta

Se pelataan 10 kierroksen sarjana (kutsutaan myös reittiksi), joista jokaisessa on kaksi heittoa kullekin osallistujalle. Kartiot nostetaan jokaisen kierroksen välissä. Jos kaikki kartiot jaetaan ensimmäisellä heitolla, sitä kutsutaan "iskuksi", joka antaa 10 pistettä sekä bonuksen kahdesta seuraavasta heitosta. Tekijä:lakkoreitti päättyy yleensä yhden heiton jälkeen. Jos osut viimeisellä kierroksella/reitillä, saat kaksi ylimääräistä heittoa. Bonuksena. Jos kaikki kartiot jaetaan kahden heiton sisällä, se on "säästättävä", mikä antaa 10 pistettä plus bonuksen seuraavasta heitosta. Jos säästät viimeisellä käännöksellä/reitillä, saat lisärullan. Jos kaikki käpyt kahdessa heitossa eivät ole samoja, jokaisesta kaatuneesta kartiosta saa yhden pisteen. Maksimipistemäärä on 300.

Bane

Radan pituus on 18,28 m, leveys 107 cm. Rata on päällystetty ohuella öljykerroksella (älä siis kävele radalla, siellä on liukasta!).

Käpyjä

Käpyissä on yksikorkeus38,48 cm ja painon pitäisi olla 1,47 - 1,64 kiloa.

Tässä

Pallon enimmäispaino on 7,26 kg. Ympärysmitta ei saa ylittää 68,6 cm (halkaisija 21,8 cm).

Kenkä

Kengissä tulee olla pohja, joka ei jätä jälkiä radan lattiaan, muuten kengille ei ole erityisiä vaatimuksia. On yleistä käyttää erityistäbowlingsko. jotta jalusta liukuu viimeisenä askeleena. Jotta ei erotettaisi oikea- ja vasenkätisiä tai kumpaa askelta yksittäiset pelaajat käyttävät, vuokrakengissä on liukuvat pohjat molemmilla puolilla. Voit myös ostaa kenkiä, joissa vain yksi kenkä luistaa, ja kenkiä, joissa on vaihdettava pohja.

Onko keilailu urheilua?

Jos haluat menestyä keilailussa, tarvitset hyvää koordinaatiota, tarkkuutta ja tekniikkaa. Keilailu on siis tässä suhteessa samanlaistagolf. Et juokse kun pelaat keilailua, mutta ammattikeilaajat harjoittelevat voimaa ja kuntoilua. Kilpailu voi sisältää enintään 20 ottelua.

Jos olet menossa keilailutapahtumaan, tekniikka ei ehkä ole ensimmäinen asia, jota ajattelet, se tulee myöhemmin. Tärkeä tekninen taito on pallon ruuvaaminen. Radalla oleva öljy vaikuttaa ruuviin, ja tässä voi esiintyä eroja eri telojen välillä ja epätasaisesti jakautunut öljy yksittäiselle telalle. Myös keilapallon muoto on tärkeä. Palloissa on erilaisia ​​muotoja ja sormenreiät. Pallon voi esimerkiksi teroittaa siten, että päätät, tuleeko ruuvi heitossa aikaisin vai myöhään. Samalla tavalla kuin golfissa, niitä on erilaisiaklubejaKeilailussa sinulla on erilaisia ​​palloja.

Keilailun historiaa

Keilailu sai alkunsa muinaisesta Egyptistä, vuonna 3200 eaa. Sekä kreikkalaiset että roomalaiset pelasivat keilailua vuonna 2000 eaa. ja keilailu on ollut suosittu peli tähän päivään asti. Englannista on löydetty jälkiä eräästä keilailumuodosta 1300-luvulta. Peli oli suosittu ja vuonna 1366 kuningas Edward 3 kielsi sotilaita pelaamasta keilailua, jotta kyyhkyset eivät menettäisi keskittymistä pakolliseen harjoitteluun. Lähteiden mukaan hän rakensi itse keilaradan linnan viereen puistoon itselleen ja perheelleen.

Maailmassa on yli 100 miljoonaa aktiivista keilaajaa, joten keilailu on yksi maailman suurimmista urheilulajeista.

Keilailu ja uskonto

Keskiaikaisessa Saksassa keilailua käytettiin synnit anteeksi saamiseen kirkossa. Jos et pelannut hyvin etkä osunut kartioon, pappi tuomitsi sinut. Lähteet kertovat myös, että Martin Luther oli suuri keilailuharrastaja.
1800-luvun lopulla kaksi siirtolaista Euroopasta toi keilailun Yhdysvaltoihin. Amerikkalaiset kehittivät peliä edelleen ja lopulta standardisoivat pelin yhteisillä säännöillä. Sitten standardoitu keilailu palasi Eurooppaan (ruotsalainen esitteli sen vuonna 1908), ja siitä tuli lopulta standardoitu keilailu, jota pelaamme nykyään. Sodan aikana rakennettiin suuri määrä keilaratoja amerikkalaisten sotilaiden käyttöön. Tällä oli suuri merkitys keilailun leviämiselle sodan jälkeen.

Keilailu Norjassa

Norjan ensimmäinen keilahalli avattiin Bergeniin vuonna 1960. Keilailu kehittyi voimakkaasti Norjassa 1960-luvulla. Automaattinen kartiomatkakone vaikutti tähän suuresti. Keilahallien määrä Norjassa kasvaa voimakkaasti ja uusia ratoja avataan ympäri maata. Keilailusta on tullut myös iso bisnes, Norjan neljänneksi suurin.

Faktaa keilailusta

Organisaatio

Norjan Keilailuliitto (NBF) on Norjan urheiluliiton ja Norjan olympiakomitean (NIF/NOK) sekä kansainvälisen FIQ/WTBA:n jäsen. Yhdistykseen kuuluu 11 piiriä. Jokaisessa piirissä on useita seuroja. Kerhoon kannattaa liittyä saadakseen hyvää opetusta ja auttavan kehittymään.

Yrityksen keilailu

Hanki ryhmä töihin ja perusta oma keilajoukkue. Kaikki voivat osallistua, säännöt ovat yksinkertaiset ja päätät itse milloin voit pelata. Omia yrityssarjoja ja mestaruuksia järjestetään ympäri maata. Ota yhteyttä paikalliseen yritysurheilupiiriin, katso www.bedriftsidrett.no..

Aika siistiä

Hallissa lainaamissasi keilapalloissa on sormenreiät, jotka sopivat useammalle kuin sinä. Siksi on tärkeää käyttää muutama minuutti hyvin istuvan pallon löytämiseen. Pallon numero ilmaisee painon punoissa, mitä suurempi numero, sitä raskaampi pallo. Raskain luoti painaa 16 puntaa (7,2 kg).

Osta siistiä?

Jos päätät lopulta ostaa oman luodin, edessäsi on monia vaihtoehtoja, luoti ei ole vain luoti.
Palloilla on erilainen kovuus kenttien eri tasaisuuden vuoksi.
Pallon ulkonäkö ja painon jakautuminen määräävät "ruuvin ominaisuudet".
Aloittelijat ja amatöörit pärjäävät yleensä yleispallolla. Huippupelaajat käyttävät useita palloja, joilla on erilaiset ominaisuudet eri olosuhteisiin sopiviksi.

Kuinka lukea polku?

Vaikka keilaratojen välillä ei ilmeisesti ole paljon eroa, vaihteluita on suuria, radat ovat erilaisia. Teloissa on ohut öljykalvo, jotta pallo rullaa hyvin. Ongelmana on, että öljy ei pysy koko ajan samassa paikassa, vaan se liikkuu pelin aikana. Siksi on tärkeää saada tuntuma öljyongelmasta pelatessasi. Pallo käyttäytyy eri tavalla riippuen siitä, missä on paljon tai vähän öljyä.

Perustaa oman keilaklubin?

Useimmilla halleilla on yhteys seuran kanssa, johon voit liittyä. Jos haluat perustaa oman seuran, ota yhteyttä läänin urheiluseuraan. He auttavat sinua edelleen ja sinut hyväksytään klubiinNorjan Keilailuliitto. Sitten olet valmis matkustamaan ympäriinsä pelaamaan turnauksia omalla seurasi nimellä.

Sisäänvirtaus

On tärkeää olla rauhallinen ja rytminen, keilailu ei olestressi. Askelmäärä alusta heittoon vaihtelee kolmesta viiteen. On tärkeää, että saavutat ylitysviivan heittokäden vastakkaisella puolella. Jos ylität rajan, veto ei kelpaa. Peukalon tulee olla kartioita päin ja poistua pallosta ennen muita sormia.

Liity meihin - Pelaa myös keilailua!

SB

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated: 27/08/2023

Views: 6051

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.