Joten haluat pelata Counter-Strike: Global Offensivea (2024)

Aloin pelata Counter-Strike: Global Offensivea, kun se oli avoimessa betavaiheessa. Se oli pelottavaa aikaa minun kaltaiselleni Counter-Strike-nörttille. Olin pelannut CS 1.6:ta (versio ennen Counter-Strike: Sourcea ja Global Offensivea) vuoden 2005 alusta lähtien. Jollain tapaa se tuntui lopun ajoilta. Rakas pelini, joka oli pitänyt minut terveenä kouluvuosieni ajan, oli hitaasti mutta varmasti kuolemassa.

Muutaman kuukauden valituksen jälkeen yksityiskohdista, jotka erottivat CS:GO:n 1.6:sta (miksi heillä olisi tulipommeja Counter-Strike-pelissä, itkin), ystäväni ehdotti, että osallistuisimme tulevaan Dreamhack Winter -tapahtumaan Jönköpingissä, Ruotsissa. En ollut koskaan ennen käynyt tämän kokoisessa lähiverkossa, joten hyväksyin sen ja kokosimme joukkueen, joka koostui ystävistä 1,6 päivän ajalta sekä ystävästä nimeltä John, joka ei ollut koskaan aiemmin pelannut CS:tä. Ollenkaan.

Jos muistini ei petä, niin tapahtumaan meni noin neljä kuukautta, kun aloimme harjoitella. Olimme juuri oppineet, että tuo oma tietokone -turnaus toimisi karsinnana päätapahtumaan, joka sattui olemaan ensimmäinen CS:GO Major. Muutaman yön jälkeen minun on myönnettävä, että olin valmis luovuttamaan. John oli kauhea. Mukava kaveri, mutta hän ei vain voinut pelata peliä.
Sitten jokin muuttui. Muutaman viikon kuluttua huomasin, että John oli alkanut lyödä laukauksiaan ja että hän ymmärsi joukkuepelin ja sijoittelun perusteet. Kävin hänen Steam-profiilissaan ja huomasin, että hän työskentelee keskimäärin vajaat kymmenen tuntia (!) päivässä.

Muutaman päivän kuluttua päätimme tavata ystävän luona lähempänä Jönköpingiä saadaksemme LAN-tunnit turvaan ennen turnausta. Meillä oli niin hauskaa, sekä pelissä että ulkona. Tuntui todella siltä, ​​että edistyimme joka päivä.

Joten haluat pelata Counter-Strike: Global Offensivea (1)

Kun vihdoin pääsimme tapahtumapaikalle ja laitoimme tietokoneemme, aloin hermostua. Oliko tämä virhe? Tarkoitan, että olemme melko hyviä, mutta emme niin hyviä, eikö niin? Ilmoittauduimme turnaukseen, kävimme läpi pelikirjan strategiat viimeisen kerran ja myöhemmin samana iltana oli aika lähteä. Ensimmäinen pelimme oli kartalla Inferno. Voitimme pelin 16-0. Ehkä me kuitenkin selviäisimme ryhmistä?

Nopeasti eteenpäin seuraavaan peliin. Aioimme kohtaamaan brittijoukkueen, joka oli matkustanut aina Ruotsiin tämän tapahtuman vuoksi. Ilmeisesti he tarkoittivat bisnestä. Tällä kertaa peli pelattiin Miragella, tuolloin vahvimmalla kartallamme. Ensimmäisellä kierroksella päätimme mennä B-jakoon. Otimme keskikohdan hallintaansa ja painoimme sitten heidän puolustustaan ​​kahdelta puolelta. Joukkuetoverini keräsivät muutaman nopean tappomme ja jouduimme 5 vastaan ​​1 tilanteeseen. Piilouduin keittiöön ja onnistuin pysymään näkymättömänä, kunnes yksinäinen terrorisminvastainen oli kulkenut ohitseni.

Sekuntia myöhemmin olin vetänyt veitseni, varmistanut pyörteen ja nöyryyttänyt häntä samaan aikaan. Sillä hetkellä tunsin itseni supertähdeksi. Olin maailman huipulla. Tämä tunne ei kuitenkaan kestänyt kauan, koska se oli ainoa kierros, jonka voitimme siinä pelissä. 1-16 oli lopputulos ja unelmamme murskattiin. Jälleen yhden pelin jälkeen sijoituimme ryhmässämme toiseksi viimeiseksi ja turnauksen juoksumme päättyi äkillisesti.

Sinä viikonloppuna katsoimme Majoria, ja kun oli finaalin aika, voit todella tuntea hypen. Maailman paras joukkue NiP aikoi pelata altavastaajia, Fnaticia. Muutaman kierroksen jälkeen yleisö alkoi huutaa "Friberg! Friberg! Friberg!” hienojen kierrosten jälkeen NiP:n Adam 'friberg' Fribergiltä. Sillä hetkellä tiesin, että tämäei ollutlopun ajat. Tämä oli alku. Se on osa Counter-Striken kauneutta: se ei koskaan todella kuole, vaikka se olisi joskus tullut lähelle.

Sitten näimme pelin lyhyen historian suurimman järkytyksen siihen asti, kun Fnatic voitti mestaruuden.

Mitä CS:GO oikeastaan ​​on?


Saatat ihmetellä, miksi kerroin sinulle tuon tarinan hieman naivistisesta yrityksestämme päästä ensimmäiseen Major-turnaukseen. Minulle se on CS:GO:n ydin: se on kilpailua puhtaimmillaan. Sinulla ei ole erityisiä kykyjä. Ei typerää taikuutta, ei lämpöä etsiviä ohjuksia, ei mitään. Käytössäsi on perusasearsenaali. Sen lisäksi olet vain sinä ja joukkuetoverisi. Tavoitteesi on asentaa pommi jollekin kahdesta pommipaikasta ja varmistaa, etteivät terrorismin vastaiset terroristit pysty purkamaan sitä ennen kuin se räjähtää 40 sekuntia myöhemmin. Jos olet toisella puolella, tavoitteenasi on estää terroristeja tekemästä niin.

Se, mikä todella tekee Counter-Strike: Global Offensivesta ainutlaatuisen, on talousjärjestelmä. Se on kierrospohjainen peli, ja ensimmäisellä kierroksella aloitat 800 dollarilla ja peruspistoolilla. Se raha riittää vain vartalosuojan, kranaattien tai paremman pistoolin hankkimiseen. Sinun on valittava viisaasti. Jos voitat kierroksen, saat enemmän rahaa seuraavalle. Samalla saat bonusrahaa peräkkäisistä tappioista. Tämä järjestelmä lisää peliin uuden strategiakerroksen. Joskus on parempi olla ostamatta mitään. Vaikka tämä tarkoittaisi, että häviät todennäköisesti kyseisen kierroksen, se tarkoittaa myös sitä, että sinulla on enemmän rahaa jäljellä tuleville kierroksille, mikä lisää mahdollisuuksiasi voittaa kierros ja muuttaa vauhtia haluamallasi tavalla.

Joten haluat pelata Counter-Strike: Global Offensivea (2)

Yksinkertainen grafiikka ja puhtaat pintakuviot tekevät pelaajat helposti havaittavissa. Se ei ole kuin Battlefieldissä, jossa voit piiloutua pensaan ja tappaa ihmisiä ilman, että sinut nähdään. Koska ensimmäiset luodit ovat tarkkoja useimmissa aseissa, kätesi liikkeiden ja näytöllä tapahtuvan välinen yhteys on äärimmäinen. Se on paljon kuin jääkiekkoilija ja hänen mailansa: helppo oppia, mutta sen hallitseminen kestää eliniän.

Fyysisen kätevyyden lisäksi CS:GO asettaa henkiset kykysi koetukselle. Erilaisten strategioiden määrä, joita voit käyttää, on niin suuri, että se on todennäköisesti lähes ääretön. Menisin niin pitkälle, että sanoisin, että CS:GO:lla ei ole taitojen kattoa. Aina on mahdollista parantaa.

Mitä tarvitset?

Tarvitset Steam-tilin ja kopion pelistä. Ei ole piilotettuja maksuja. Ei DLC:itä, joista joudut maksamaan. Jos ostat pelin, pääset käyttämään kaikkea pelaamiseen tarvitsemaasi sisältöä.

On kuitenkin olemassa aseskinejä, joita voit ostaa joko muilta pelaajilta Steam-markkinoiden kautta tai ostamalla avaimia pelaamalla saamiisi laatikoiden avaamiseen. Nämä skinit ovat täysin valinnaisia, etkä saa siitä mitään etua. Sen lisäksi, että näytät siistiltä ja lisäät itseluottamusta, jos olet sellainen, joka nauttii upeimpien vaatteiden käyttämisestä tai näyttävien autojen ajamisesta.
Tarvitset myös aikaa. Kuten aiemmin mainitsin, CS:GO:ta on helppo oppia pelaamaan, mutta täysin mahdotonta hallita sitä. Jos tavoitteesi on parantaa, sinun on tehtävä paljon työtä. Lue oppaita, katso ammattilaisten pelaamista ja ennen kaikkea: harjoittele paljon! Jos toisaalta haluat pitää hauskaa ja pelata peliä silloin tällöin, tarvitset vain hieman yli tunnin, ja se on todella venyttävää. Suurin osa peleistä päättyytapaennen 60 minuutin merkkiä.

Siitä on myös hyötyä, jos olet ystävällinen joukkuetovereita ja vastustajia kohtaan: valitettavasti monet eivät ole. Ellet ole aiemmin pelannut kilpailevia pelejä verkossa, kohtaat todennäköisesti enemmän vastenmielisiä ihmisiä CS:GO:ssa kuin sinulla on koskaan ollut huono onni tavata aiemmin. Onneksi sinulla on mahdollisuus mykistää ihmiset.

Lopuksi suosittelen hankkimaan kuulokkeet, joissa on mikrofoni. Mahdollisuus kuulla askeleita ympärilläsi on iso osa peliä, ja yhtä tärkeää on mahdollisuus käyttää äänichattia vihollisasemien viestimiseen joukkuetovereillesi.

Resursseja aloittelijoille


CS:GO-osio on mahtava tapa löytää suosikkipelaajasi ja katsella heidän pelaavan peliä. Yritä oppia heiltä. Miksi he asettuivat sellaiseen tilanteeseen? Siellä on myös lähes loputon määrä hyödyllisiä videoitaYouTube. Etsi asioita, kuten suihkeenhallinta, välähdykset ja savu. Opi kokeneemmilta pelaajilta.

Kun olet oppinut perusasiat, haluat ehkä katsoa ammattilaisotteluita. Ne eivät ainoastaan ​​auta sinua kehittymään nopeammin, vaan ne ovat myös loistava viihteen lähde. Varsinkin kun tutustuu pelaajiin ja joukkueisiin. Yli kloheillä on yksityiskohtaiset aikataulut, joista löydät tietoa siitä, milloin joukkueet pelaavat. Ne tarjoavat myös linkkejä ottelustriimiin. Tarkista se!

Lopuksi haluan myös suositella valikoiman CS:GO-oppaita, jotka olen kirjoittanut PC Gamerille viimeisen vuoden aikana. Löydät hienoja temppuja käytettäväksi eri kartoissa, kranaattien käyttöä ja jopa oppaita eri rooleihin tiimissä.Kaikki nämä oppaat löytyvät alta.

Inferno terrorisminvastainen opasInferno-terroristin opasVälimuistin terrorisminvastainen opasVälimuistin terroristiopasOverpass terrorisminvastainen opasYlikulkusillan terroristiopasMukulakivinen terrorisminvastainen opasMukulakiviterroristiopasJuna terrorisminvastainen opasJuna terroristiopasMirage terrorisminvastainen opasMirage Terrorist opasDust2 terrorisminvastainen opasDust2 terroristiopasTukirooliopasSisäänpääsyn fragger-rooliopasLurker rooliopasAWPer-rooliopasRyhmänjohtajan opasSMG-opasTarkkuuskiväärien opasRynnäkkökiväärien opasPistolien opasHuonoin aseopasHE kranaattien ja tulipommien opas

PC Gamer -uutiskirje

Rekisteröidy saadaksesi viikon parhaan sisällön ja mahtavia pelitarjouksia toimittajien valitsemana.

Joten haluat pelata Counter-Strike: Global Offensivea (2024)

FAQs

What is the command for 16000 money in CS:GO? ›

Use mp_afterroundmoney 16000 , which will give you, and everyone else, up to 16 000 money, which is the maximum, at the start of each round.

Is a 144hz monitor enough for CS:GO? ›

Unless you get above 300 fps and can deal with a 24inch then yeah otherwise a 144/27 is the way to game for genreal use. 240hz 1440p master race reporting in.

Is Counter-Strike 2 awful? ›

It's safe to say that Counter-Strike 2 is not highly regarded in the shooter fandom. Most FPS players are nostalgic for Counter-Strike: Global Offensive and have left enough negative reviews on CS2 to make it the lowest-rated Valve game of all time.

How to be better at CS2? ›

How to play better Counter Strike 2
  1. Tips and Tricks to Improve in CS 2. Here we have some tips and tricks for you to win more games: ...
  2. Try to Stay Alive Whatever it Takes. ...
  3. Manage your Economy. ...
  4. Use Grenades. ...
  5. Learn your Spray Patterns. ...
  6. Do not use Burst Fire. ...
  7. Check the Bullets and Reload. ...
  8. Communicate with Your Teammates.
Aug 9, 2023

How to get unlimited money in CS? ›

CS2 Money Command: Step-By-Step
  1. In-game, open the console using the (~) key.
  2. Enter the command 'mp_maxmoney 65535'. ...
  3. Enter the commands 'mp_startmoney 65535' and 'mp_afterroundmoney 65535'. ...
  4. Optional: enter the commands 'mp_buytime 60000' and 'mp_buy_anywhere 1'. ...
  5. Restart the game for changes to take effect.
Nov 25, 2023

What is Sv_cheats 1 in CS:GO? ›

The default value is 0, when sv_cheats is set to 1, it means that it has been activated. Please note, that it is not only activated for you, but for everyone in the server. So everyone else will be able to use the same commands, except bots.

Is 75Hz good for CS:GO? ›

Is 75Hz enough for CS:GO? - Quora. It's good enough until you get a taste for what 120fps gaming is. Most people are fine with 60 fps and again it is “fine.”

Is 144Hz vs 240Hz noticeable? ›

Basically everyone notices the difference between 60Hz/120Hz and 240Hz. When talking about 144Hz and 165Hz, the move to 240Hz may not be as immediately visible, but the lower lag and smoother response will still be there regardless of whether or not you can “see” them.

Can the human eye tell the difference between 144Hz and 240Hz? ›

Although everyone perceives motion and input lag differently, the vast majority of people will likely have a hard time seeing any difference above 240Hz.

Is Counter-Strike 2 really coming? ›

Counter Strike 2 release date and platforms

CS2 is out now. The game released on September 27 for PC via Steam.

Does Counter-Strike 2 exist? ›

On September 1, 2023, the Limited Test was released to all that purchased Global Offensive before it became free-to-play in 2018 and were active in competitive matchmaking. Counter-Strike 2 released to the public on September 27, 2023, replacing Global Offensive on Steam.

Is Counter-Strike 2 confirmed? ›

The wait is over.

Counter-Strike 2 was announced back in March. Running on Source Engine 2, the same game engine used on other Valve games, including Dota 2 and Half-Life: Alyx, Counter-Strike 2 is not a separate sequel to the original game but rather a major free update to Counter-Strike: Global Offensive.

How hard is it to be good at CS:GO? ›

Counter Strike: Global Offensive is a challenging FPS, undoubtedly. Getting better at it can take a long time. But it will take even longer if you don't approach it correctly. Over a longer time, you can develop muscle memory that will lead you to dominate on more CS:GO maps than before.

How to level up faster in CS:GO? ›

By far one of the best ways to get quick and easy XP in CS:GO is playing deathmatch games. These typically last for 10 minutes, rather than prolonged sessions of casual matches. Whether you're hosting a server with friends or joining a public lobby, this is a great method to obtain XP since it doesn't last long.

Is CS2 beginner friendly? ›

CS2 can be pretty tough if you're a beginner, especially if you haven't played an FPS before.

What is the max money in CS:GO console commands? ›

CS2 & CS:GO mp_maxmoney Command

This command sets the maximum amount of money that any player can have at a given time. Maximum possible value is 65,535 due to technical limitations.

What is CS:GO commands? ›

CS:GO console commands allow players to customize certain game settings that improve performance and other such aspects. Console commands can be used to alter user interface of the game, adjust lots of settings, improve system performance, and much more.

How do you get money in CS:GO? ›

The easiest and most reliable way of making money in CS:GO is trading skins. It's a win-win investment that pays off depending on how much money and time you put into it. You can even earn money simply by investing in skins because the price of many of them grows drastically over time.

How do you write commands in CS? ›

How to Use CSGO Commands
  1. Startup your CSGO game and load into a server or match.
  2. Press the ~ key, and that will open the console.
  3. After that, copy and paste the command in the text box in the console. ...
  4. Once you have it in the field, press Enter or click Submit to the right of the command.
Sep 2, 2022

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6527

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.