Joten haluat pelata Counter-Strike: Global Offensivea (2024)

Aloin pelata Counter-Strike: Global Offensivea, kun se oli avoimessa betavaiheessa. Se oli pelottavaa aikaa minun kaltaiselleni Counter-Strike-nörttille. Olin pelannut CS 1.6:ta (versio ennen Counter-Strike: Sourcea ja Global Offensivea) vuoden 2005 alusta lähtien. Jollain tapaa se tuntui lopun ajoilta. Rakas pelini, joka oli pitänyt minut terveenä kouluvuosieni ajan, oli hitaasti mutta varmasti kuolemassa.

Muutaman kuukauden valituksen jälkeen yksityiskohdista, jotka erottivat CS:GO:n 1.6:sta (miksi heillä olisi tulipommeja Counter-Strike-pelissä, itkin), ystäväni ehdotti, että osallistuisimme tulevaan Dreamhack Winter -tapahtumaan Jönköpingissä, Ruotsissa. En ollut koskaan ennen käynyt tämän kokoisessa lähiverkossa, joten hyväksyin sen ja kokosimme joukkueen, joka koostui ystävistä 1,6 päivän ajalta sekä ystävästä nimeltä John, joka ei ollut koskaan aiemmin pelannut CS:tä. Ollenkaan.

Jos muistini ei petä, niin tapahtumaan meni noin neljä kuukautta, kun aloimme harjoitella. Olimme juuri oppineet, että tuo oma tietokone -turnaus toimisi karsinnana päätapahtumaan, joka sattui olemaan ensimmäinen CS:GO Major. Muutaman yön jälkeen minun on myönnettävä, että olin valmis luovuttamaan. John oli kauhea. Mukava kaveri, mutta hän ei vain voinut pelata peliä.
Sitten jokin muuttui. Muutaman viikon kuluttua huomasin, että John oli alkanut lyödä laukauksiaan ja että hän ymmärsi joukkuepelin ja sijoittelun perusteet. Kävin hänen Steam-profiilissaan ja huomasin, että hän työskentelee keskimäärin vajaat kymmenen tuntia (!) päivässä.

Muutaman päivän kuluttua päätimme tavata ystävän luona lähempänä Jönköpingiä saadaksemme LAN-tunnit turvaan ennen turnausta. Meillä oli niin hauskaa, sekä pelissä että ulkona. Tuntui todella siltä, ​​että edistyimme joka päivä.

Joten haluat pelata Counter-Strike: Global Offensivea (1)

Kun vihdoin pääsimme tapahtumapaikalle ja laitoimme tietokoneemme, aloin hermostua. Oliko tämä virhe? Tarkoitan, että olemme melko hyviä, mutta emme niin hyviä, eikö niin? Ilmoittauduimme turnaukseen, kävimme läpi pelikirjan strategiat viimeisen kerran ja myöhemmin samana iltana oli aika lähteä. Ensimmäinen pelimme oli kartalla Inferno. Voitimme pelin 16-0. Ehkä me kuitenkin selviäisimme ryhmistä?

Nopeasti eteenpäin seuraavaan peliin. Aioimme kohtaamaan brittijoukkueen, joka oli matkustanut aina Ruotsiin tämän tapahtuman vuoksi. Ilmeisesti he tarkoittivat bisnestä. Tällä kertaa peli pelattiin Miragella, tuolloin vahvimmalla kartallamme. Ensimmäisellä kierroksella päätimme mennä B-jakoon. Otimme keskikohdan hallintaansa ja painoimme sitten heidän puolustustaan ​​kahdelta puolelta. Joukkuetoverini keräsivät muutaman nopean tappomme ja jouduimme 5 vastaan ​​1 tilanteeseen. Piilouduin keittiöön ja onnistuin pysymään näkymättömänä, kunnes yksinäinen terrorisminvastainen oli kulkenut ohitseni.

Sekuntia myöhemmin olin vetänyt veitseni, varmistanut pyörteen ja nöyryyttänyt häntä samaan aikaan. Sillä hetkellä tunsin itseni supertähdeksi. Olin maailman huipulla. Tämä tunne ei kuitenkaan kestänyt kauan, koska se oli ainoa kierros, jonka voitimme siinä pelissä. 1-16 oli lopputulos ja unelmamme murskattiin. Jälleen yhden pelin jälkeen sijoituimme ryhmässämme toiseksi viimeiseksi ja turnauksen juoksumme päättyi äkillisesti.

Sinä viikonloppuna katsoimme Majoria, ja kun oli finaalin aika, voit todella tuntea hypen. Maailman paras joukkue NiP aikoi pelata altavastaajia, Fnaticia. Muutaman kierroksen jälkeen yleisö alkoi huutaa "Friberg! Friberg! Friberg!” hienojen kierrosten jälkeen NiP:n Adam 'friberg' Fribergiltä. Sillä hetkellä tiesin, että tämäei ollutlopun ajat. Tämä oli alku. Se on osa Counter-Striken kauneutta: se ei koskaan todella kuole, vaikka se olisi joskus tullut lähelle.

Sitten näimme pelin lyhyen historian suurimman järkytyksen siihen asti, kun Fnatic voitti mestaruuden.

Mitä CS:GO oikeastaan ​​on?


Saatat ihmetellä, miksi kerroin sinulle tuon tarinan hieman naivistisesta yrityksestämme päästä ensimmäiseen Major-turnaukseen. Minulle se on CS:GO:n ydin: se on kilpailua puhtaimmillaan. Sinulla ei ole erityisiä kykyjä. Ei typerää taikuutta, ei lämpöä etsiviä ohjuksia, ei mitään. Käytössäsi on perusasearsenaali. Sen lisäksi olet vain sinä ja joukkuetoverisi. Tavoitteesi on asentaa pommi jollekin kahdesta pommipaikasta ja varmistaa, etteivät terrorismin vastaiset terroristit pysty purkamaan sitä ennen kuin se räjähtää 40 sekuntia myöhemmin. Jos olet toisella puolella, tavoitteenasi on estää terroristeja tekemästä niin.

Se, mikä todella tekee Counter-Strike: Global Offensivesta ainutlaatuisen, on talousjärjestelmä. Se on kierrospohjainen peli, ja ensimmäisellä kierroksella aloitat 800 dollarilla ja peruspistoolilla. Se raha riittää vain vartalosuojan, kranaattien tai paremman pistoolin hankkimiseen. Sinun on valittava viisaasti. Jos voitat kierroksen, saat enemmän rahaa seuraavalle. Samalla saat bonusrahaa peräkkäisistä tappioista. Tämä järjestelmä lisää peliin uuden strategiakerroksen. Joskus on parempi olla ostamatta mitään. Vaikka tämä tarkoittaisi, että häviät todennäköisesti kyseisen kierroksen, se tarkoittaa myös sitä, että sinulla on enemmän rahaa jäljellä tuleville kierroksille, mikä lisää mahdollisuuksiasi voittaa kierros ja muuttaa vauhtia haluamallasi tavalla.

Joten haluat pelata Counter-Strike: Global Offensivea (2)

Yksinkertainen grafiikka ja puhtaat pintakuviot tekevät pelaajat helposti havaittavissa. Se ei ole kuin Battlefieldissä, jossa voit piiloutua pensaan ja tappaa ihmisiä ilman, että sinut nähdään. Koska ensimmäiset luodit ovat tarkkoja useimmissa aseissa, kätesi liikkeiden ja näytöllä tapahtuvan välinen yhteys on äärimmäinen. Se on paljon kuin jääkiekkoilija ja hänen mailansa: helppo oppia, mutta sen hallitseminen kestää eliniän.

Fyysisen kätevyyden lisäksi CS:GO asettaa henkiset kykysi koetukselle. Erilaisten strategioiden määrä, joita voit käyttää, on niin suuri, että se on todennäköisesti lähes ääretön. Menisin niin pitkälle, että sanoisin, että CS:GO:lla ei ole taitojen kattoa. Aina on mahdollista parantaa.

Mitä tarvitset?

Tarvitset Steam-tilin ja kopion pelistä. Ei ole piilotettuja maksuja. Ei DLC:itä, joista joudut maksamaan. Jos ostat pelin, pääset käyttämään kaikkea pelaamiseen tarvitsemaasi sisältöä.

On kuitenkin olemassa aseskinejä, joita voit ostaa joko muilta pelaajilta Steam-markkinoiden kautta tai ostamalla avaimia pelaamalla saamiisi laatikoiden avaamiseen. Nämä skinit ovat täysin valinnaisia, etkä saa siitä mitään etua. Sen lisäksi, että näytät siistiltä ja lisäät itseluottamusta, jos olet sellainen, joka nauttii upeimpien vaatteiden käyttämisestä tai näyttävien autojen ajamisesta.
Tarvitset myös aikaa. Kuten aiemmin mainitsin, CS:GO:ta on helppo oppia pelaamaan, mutta täysin mahdotonta hallita sitä. Jos tavoitteesi on parantaa, sinun on tehtävä paljon työtä. Lue oppaita, katso ammattilaisten pelaamista ja ennen kaikkea: harjoittele paljon! Jos toisaalta haluat pitää hauskaa ja pelata peliä silloin tällöin, tarvitset vain hieman yli tunnin, ja se on todella venyttävää. Suurin osa peleistä päättyytapaennen 60 minuutin merkkiä.

Siitä on myös hyötyä, jos olet ystävällinen joukkuetovereita ja vastustajia kohtaan: valitettavasti monet eivät ole. Ellet ole aiemmin pelannut kilpailevia pelejä verkossa, kohtaat todennäköisesti enemmän vastenmielisiä ihmisiä CS:GO:ssa kuin sinulla on koskaan ollut huono onni tavata aiemmin. Onneksi sinulla on mahdollisuus mykistää ihmiset.

Lopuksi suosittelen hankkimaan kuulokkeet, joissa on mikrofoni. Mahdollisuus kuulla askeleita ympärilläsi on iso osa peliä, ja yhtä tärkeää on mahdollisuus käyttää äänichattia vihollisasemien viestimiseen joukkuetovereillesi.

Resursseja aloittelijoille


CS:GO-osio on mahtava tapa löytää suosikkipelaajasi ja katsella heidän pelaavan peliä. Yritä oppia heiltä. Miksi he asettuivat sellaiseen tilanteeseen? Siellä on myös lähes loputon määrä hyödyllisiä videoitaYouTube. Etsi asioita, kuten suihkeenhallinta, välähdykset ja savu. Opi kokeneemmilta pelaajilta.

Kun olet oppinut perusasiat, haluat ehkä katsoa ammattilaisotteluita. Ne eivät ainoastaan ​​auta sinua kehittymään nopeammin, vaan ne ovat myös loistava viihteen lähde. Varsinkin kun tutustuu pelaajiin ja joukkueisiin. Yli kloheillä on yksityiskohtaiset aikataulut, joista löydät tietoa siitä, milloin joukkueet pelaavat. Ne tarjoavat myös linkkejä ottelustriimiin. Tarkista se!

Lopuksi haluan myös suositella valikoiman CS:GO-oppaita, jotka olen kirjoittanut PC Gamerille viimeisen vuoden aikana. Löydät hienoja temppuja käytettäväksi eri kartoissa, kranaattien käyttöä ja jopa oppaita eri rooleihin tiimissä.Kaikki nämä oppaat löytyvät alta.

Inferno terrorisminvastainen opasInferno-terroristin opasVälimuistin terrorisminvastainen opasVälimuistin terroristiopasOverpass terrorisminvastainen opasYlikulkusillan terroristiopasMukulakivinen terrorisminvastainen opasMukulakiviterroristiopasJuna terrorisminvastainen opasJuna terroristiopasMirage terrorisminvastainen opasMirage Terrorist opasDust2 terrorisminvastainen opasDust2 terroristiopasTukirooliopasSisäänpääsyn fragger-rooliopasLurker rooliopasAWPer-rooliopasRyhmänjohtajan opasSMG-opasTarkkuuskiväärien opasRynnäkkökiväärien opasPistolien opasHuonoin aseopasHE kranaattien ja tulipommien opas

PC Gamer -uutiskirje

Rekisteröidy saadaksesi viikon parhaan sisällön ja mahtavia pelitarjouksia toimittajien valitsemana.

Joten haluat pelata Counter-Strike: Global Offensivea (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6527

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.