Elinkustannukset – viimeisin: Kolme suurta lainanantajaa leikkaa asuntolainojen korkoja (2023)

Avainkohdat
  • Kolme suurta asuntolainanantajaa leikkaa korkoja
  • Asuntoturvattomuus yleistyy | Paul Kelso
  • Nousevatko korot tällä viikolla ja jos nousevat, kuinka paljon? Ekonomistien ennusteet
  • Osuuskunta tuo halvemmat hinnat kanta-asiakasjärjestelmän jäsenille
  • Käytä kulutuslaskuriamme nähdäksesi, mitkä hinnat ovat nousseet tai laskeneet
  • Lue lisää:Miksi vuokralaiset ovat alttiimpia koronnousuille kuin asuntolainan haltijat
  • Jess Sharpin live-raportti

14:31:09

Onko korkojen nousu vaikuttanut sinuun pahasti?

Onko 13 koronnousu peräkkäin vaikuttanut sinuun pahasti? Onko sinulla vaikeuksia maksaa asuntolainasi tai vuokrasi?

Sinä pystytlähetä meille viestiä WhatsAppissajos haluat olla esillä tai sinulla on tietoa.

Lähettämällä meille videomateriaalisi/valokuvasi/äänitiedostosi hyväksyt, että voimme lähettää, julkaista ja muokata materiaalia ja välittää sen muille vastaavaa käyttöä varten missä tahansa mediassa eri puolilla maailmaa ilman, että sinulta peritään maksua. Älä lähetä lahjoitustasi, ellet hyväksy tätä.

13:25:01

Valtava kilpailu vuokramarkkinoilla näkee viisi henkilöä kilpailevan jokaisesta huoneesta

Joely Santa Cruz ja Daniel Dunford, datatoimittajat

Häätö yksityisistä vuokra-asunnoista voi johtaa asunnottomuuteen - ja yksi syy tähän on kilpailu vuokramarkkinoilla.

"Avun tarpeessa olevien ihmisten määrä on alkanut lisääntyä huomattavasti ja päätyy tilapäiseen asuntoon, koska heillä ei ole minnekään muualle mennä", sanoi kodittomien hyväntekeväisyysjärjestön Crisis politiikan ja kampanjoiden johtaja Jasmine Basran.

Viisi ihmistä kilpailee jokaisesta SpareRoomin talo- ja asuntoosakkeissa mainostetusta huoneesta, kun taas Rightmove raportoi vuokra-asuntojen kysynnän 42 prosentin kasvun vuodesta 2019 vuoteen 2023.

Tätä Englannin vuokramarkkinoiden puristamista on johtanut sekä huonetta etsivien vuokralaisten lisääntyminen että saatavilla olevien huoneiden määrän väheneminen.

SpareRoomin tiedot osoittavat, että 69 000 vuokraajaa kilpailee yli 27 000 huoneesta vähemmän kuin vuonna 2017.

13:00:02

Asdasta tulee ensimmäinen supermarket, joka mainostaa bensiinin hintoja verkossa

Asdan huoltoasemilla tankkaavien kuljettajien ei enää tarvitse poistua kotoa saadakseen selville, kuinka paljon tankki maksaa.

Supermarket on tänään alkanut julkaista paikallisia polttoaineiden hintoja verkossa muiden tärkeiden tietojen ohella jokaisesta kaupasta.

Autoilijoiden tarvitsee vain kirjoittaa postinumeronsatässänähdä, missä heidän lähin Asda-tankkausasema on, ja selvittää bensiinin tai dieselin litran hinta.

Yrityksen tiedottaja sanoi, että muutto auttaa asiakkaita löytämään "parhaan vastineen pumpuista".

RAC on kuitenkin sanonut, että siirto ei pakota vähittäiskauppiaita alkamaan veloittaa asiakkailta "reilumpia hintoja", ja vaati virallisen valvontaelimen perustamista.

"Todellinen kilpailu on avainasemassa, ja tämä on jotain, mitä meiltä valitettavasti tällä hetkellä puuttuu, paitsi Pohjois-Irlannissa, jossa polttoaine on yli 4 p litraa halvempaa kuin muualla Isossa-Britanniassa", sanoi polttoaineen tiedottaja Simon Williams.

"Emme usko näkevämme todellista muutosta ennen kuin meillä on Kilpailu- ja markkinaviraston suosittelema virallinen hintaseurantaelin, jolla on valtuudet sakottaa yrityksiä, jotka eivät heijasta kunnolla huomattavia tukkumarkkinoiden laskusuuntauksia. heidän etupihoillaan."

12:19:09

Gatwickin lakot keskeytettiin tänä viikonloppuna 10,3 prosentin palkankorotuksen jälkeen

Tämän viikonlopun Gatwickissa suunnitellut lakot on keskeytetty, kun matkatavaroiden käsittelijät hyväksyivät parannetun palkkatarjouksen.

Unite-liitto vahvisti, että perjantaina alkava nelipäiväinen ulosmarssi oli peruttu.

GGS:n työntekijät, jotka käsittelevät matkatavaroita British Airwaysille, äänestivät 10,3 prosentin palkkasopimuksen puolesta.

"Tämä on merkittävä palkankorotus GGS:n työntekijöille. Jäsenemme ovat alusta alkaen olleet kiinteitä päättäväisyydestään varmistaa oikeudenmukainen palkankorotus, mikä on johtanut oikeudenmukaiseen ratkaisuun", sanoi Uniten pääsihteeri Sharon Graham.

DHL Ground Handlingin, ASC:n ja Menziesin maaohjaajien suunnittelemat lakkotoimet oli jo peruttu.

Lentokentällä on kuitenkin luvassa uusia ulosmarsuja.

Red Handlingin Uniten jäsenet, Wilson James ja DHL Gatwick Direct, ovat kaikki äänestäneet lakon puolesta palkkakiistoissa.

Jos lakot jatkuvat, se aiheuttaa huomattavia häiriöitä ja viivästyksiä lentokentällä, ammattiliitto varoitti.

12:16:28

Mitkä ovat vuokraoikeutesi?

Elinkustannuskriisi on painanut vuokralaisia, jotka kamppailevat asumiskustannusten kanssa todennäköisemmin kuin asuntolainanottajat.

Mitä oikeuksia vuokralaisilla on, kun kerrotaan, että yksityiset vuokrahinnat ovat nousseet inflaation mukana?

Meidänkauppakirjeenvaihtaja Paul Kelsoselittää, että vuokranantajan on noudatettava tiettyjä vuokrankorotuksia koskevia sääntöjä - eivätkä he voi nostaa sitä milloin haluavat.

Heidän on myös noudatettava tiukkoja ohjeita ihmisten häätössä, joita he eivät enää halua omaisuuteensa. Vuokralaisten on voitava kyseenalaistaa kohdan 21 mukaiset ilmoitukset (niin sanotut "syytön häätö"), jotka he pitävät epäoikeudenmukaisina.

Katso Kelson koko selittäjä täältä...

12:15:26

Loistavat elokuvan välipalat huijaavat – kuinka britit maksavat 216 %:n palkkion

Barbenheimer on muistuttanut monia meistä, kuinka hieno elokuvamatka voi olla - mutta myös kuinka kallis se on.

Koska lippujen hinnat ovat keskimäärin noin 10 puntaa per henkilö ja välipalat maksavat suunnilleen saman verran, jotkut etsivät halvempia tapoja nauttia uusimmasta hittisarjasta valkokankaan edessä.

Huolimatta laajalle levinneestä uskomuksesta, että et voi tuoda omaa ruokaa ja juomaa elokuvateattereihin, voit varmasti (edellyttäen, että se ei ole kuumaa, haisevaa tai alkoholista).

Näin tekemällä voit säästää keskimäärin 68 % välipaloista kahden hengen vierailulla Getirin mukaan.

Itse asiassa, kun valitset elokuvateatterin hintalappuja, joudut kuluttamaan noin 216 % enemmän – tämä perustuu suuren popcornin jakamiseen, kahden tavallisen virvoitusjuoman ja yhden jaetun suklaa- tai makeispussin ostamiseen.

Miksi Getir on ollut niin antelias ja ratkonut tämän puolestamme? No, ilmeisesti he yrittävät mainostaa jotain.

Päivittäistavarakaupan verkkopalvelu tarjoaa elokuvateatterin välipalanippuja, joista kahdella henkilöllä on mahdollisuus saada iso popcorn, kaksi virvoitusjuomaa ja jaettu pussi suklaata/makeisia hintaan 5,86 puntaa.

He sanovat, että vastaava hinta elokuvateattereissa olisi 18,52 puntaa.

Olemme selailleet itseämme ja todenneet, että jos olet valmis juomaan samasta pullosta kuin kumppanisi (tai ottamaan paperimukeja) ja noudat mielelläsi sen itse sen sijaan, että odotat toimitusta, voi saada samanlaisen kätkön vielä halvemmalla Aldista, jota pidetään jatkuvasti Ison-Britannian halvimpana supermarketina...

11:19:16

Kiire ostaa leimaveroloman aikana tarkoittaa, että monet kohtaavat nyt piikkien takaisinmaksuissa

Joely Santa Cruz ja Daniel Dunford, datatoimittajat

Korot ovat nousseet 0,1 prosentista 5 prosenttiin viimeisen 18 kuukauden aikana, ja Englannin keskuspankin torstaina julkaiseman ilmoituksen odotetaan nousevan edelleen korkeammalle.

Monet asuntolainan maksajat – ne, jotka maksavat vaihtuvakorkoisia tai joiden kiinteät sopimukset ovat umpeutuneet – ovat joko kärsineet merkittävistä kuukausimaksujen noususta tai joutuneet pidentämään lainaehtoja, mikä tarkoittaa, että he maksavat lainaa hitaammin.

Ja lisää tuskaa on vielä tulossa, jyrkästi ehkä tulevina kuukausina - asuntolainoja järjestettiin suuri piikki ennen pandemian aikakauden leimaveroloman päättymistä - kaikki kaupat, joilla oli kahden vuoden korjaus, tulevat päätökseen noin nyt.

10:52:01

Vuokralainen: "Miksi minun pitäisi käynnistää uudelleen?"

Pysymme tämän päivän teemassamme vuokralaisten kohtaamista kamppailuista, ja tutkimusten mukaan suurin osa vuokrakohteista on kiinnitettyinä, ja monet ovat vain korkosopimuksia, mikä tekee niistä alttiina koronmuutoksille.

Se tarkoittaa, että vuokranantajat, joiden takaisinmaksukustannukset kasvavat merkittävästi, saattavat nostaa vuokria odotettua enemmän varmistaakseen, että he eivät menetä rahaa.

Näin kävi 51-vuotiaalle Andi Michalakisille, joka on asunut kolmen hengen talossa 14-vuotiaan poikansa kanssa viimeiset yhdeksän vuotta.

Useiden vuosien hallittavissa olevien vuokrankorotusten jälkeen hänen vuokranantajansa on nostanut hintaa merkittävästi. Hän kohtaa nyt luvun 21 mukaisen "ei vikaa" koskevan häätöilmoituksen, joka alkaa prosessin, jolla hänet siirretään pois paikasta, josta hän oli tehnyt kodin viimeisen vuosikymmenen aikana.

Katso hänen haastattelunsa...

10:23:01

Islanti lanseerasi päivittäistavarat 1 p:llä, mutta ne ovat saatavilla vain verkossa ja 10 päivän ajan

Tästä päivästä lähtien islantilaiset asiakkaat voivat ostaa erilaisia ​​tuotteita penniin joka päivä.

Holiday 1p Helpers -ohjelma tarjoaa eksklusiivisen tarjouksen Iceland Bonus Card -sovelluksessa, mutta se on saatavilla vain 10 päivän ajan.

24 tunnin välein ostajat saavat koodin, jolla he voivat lunastaa valitun 1 p:n päivittäisen tuotteen verkkokassalla.

Näistä tiedotetaan Islannin Instagramissa ja sovelluksessa.

Tämän päivän tarjous on paketti Islannin 50pk rapeita broilerin dipperejä, jotka voit lunastaa koodilla HH-DIPPERS.

Muita tulevia tuotteita ovat Nestle 14pk KitKat ja 10pk savustettua selkäpekonia.

Tarjouksia ei voi lunastaa kaupassa, ja voit käyttää vain yhtä koodia tapahtumaa kohden - lue täydelliset ehdottässä.

09:53:29

Yhdysvaltain luottoluokitus laskettiin

Yhdysvaltain luottoluokitusta on laskettu kuukausia kestäneen velkarajan nostamisesta käydyn keskustelun jälkeen, joka toi maan maksukyvyttömyyden partaalle.

Fitch on pudottanut luokituksen AAA:sta - korkeimmasta mahdollisesta - tasolle AA+ velka- ja hallintoon liittyvien huolenaiheiden vuoksi.

Matalammat luottoluokitukset voivat lisätä valtion lainan kustannuksia, mikä lisää veronmaksajien laskuja.

Valkoisen talon lehdistösihteeri Karine Jean-Pierre sanoi: "On todellisuutta uhmaavaa alentaa Yhdysvaltojen luokittelua hetkellä, jolloin presidentti Biden on elpynyt voimakkaimmin kaikista suurista taloudesta maailmassa."

Lue koko yritystiimimme tarina täältä...

09:25:01

Missä korot saavuttavat huippunsa?

Tässä yhteydessä puhumme selvästi pankin korosta, joka on tällä hetkellä 5 prosenttia 13 peräkkäisen nousun jälkeen vuoden 2021 lopusta.

Huomenna odotetaan uutta nousua - 0,25 tai 0,5 prosenttiyksikköä.

Ennen viimeisintä inflaatiotietoa, joka osoitti hintojen nousun hidastuneen odotettua enemmän kesäkuussa, pankin koron ennustettiin nousevan joulukuussa 6,5 ​​prosenttiin.

Tämä huippuennuste on sittemmin laskenut 5,78 prosenttiin jälleen joulukuussa.

Markkinat ennustavat tällä hetkellä peruskoron pysyvän yli 5 prosentissa koko vuoden 2024 ajan.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated: 03/10/2023

Views: 6383

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.