Ei vain kirjailijoita ja näyttelijöitä: Miehistön työntekijät kamppailevat Hollywoodin lakkojen kesässä (2023)

Neljännesvuosisadan ajan Andi Brittan on työskennellyt tasaisesti elokuvien ja TV-ohjelmien sisustussisustajana, mutta kun Hollywood alkoi tänä vuonna hidastua odotettaessa sitä, mikä on tullut tunnetuksityötaistelun kesä, hän ei ole tehnyt yhtäkään tuotantotyötä.

Mid-Cityssä asuvan Brittanin viimeisin suuri show oli Prime Videon Emmy-ehdokas "Daisy Jones & the Six" viime vuonna. Saadakseen toimeentulonsa hän on ottanut sivukeikkoja, kuten opettanut lavasteiden koristelua lukiolaisille. "Se on ollut valtava taistelu", hän sanoi. "Tällä hetkellä en todellakaan saa loppua yhteen."

Henkilökohtaisista taloudellisista vaikeuksista huolimatta Brittan, 52, kieltäytyy ylittämästä lakkoviivaa. "Minusta tuntuu, että tämä on taistelu, jonka puolesta kannattaa taistella", Brittan sanoi. "Se ei ole vain kirjoittajille, se on meille kaikille."

Mainos

Brittan on niiden kymmenien tuhansien elokuva- ja tv-työntekijöiden joukossa, jotka ovat joutuneet hiusristikkoihintaisteluHollywood-studioiden ja kirjailijoiden ja näyttelijöiden välillä suoratoistopalkkojen, työolojen, tekoälyn ja muiden ongelmien vuoksi Hollywood on pysähtynyt.

Hän on lavasteensisustajan edustaja ja International Alliance of Theatrical Stage Employees Local 44:n edustaja – IATSE-liitto edustaa ihmisiä, jotka työskentelevät käsityössä, kuten puku-, meikkaus- ja elokuvien editoinnissa. He pitävät Hollywoodin huminaa. Näille työntekijöille, jotka ovat jo ennestään taloudellisesti haavoittuvia,historiallinen kaksoislakkoon ollut haastavaa.

Yhtiön kaupunki

Mitä tietää näyttelijöiden lakosta: Viiteen kysymykseen vastattu

Näyttelijät iskevät suuria Hollywood-studioita vastaan ​​ensimmäistä kertaa 43 vuoteen. Tässä on mitä sinun tulee tietää.

"Lakko aiheuttaa paljon sekasortoa IATSE:n jäsenyydessä, koska se ei ole sopimuksemme, ja silti se vaikuttaa meihin ikään kuin se olisi meidän lakkomme", sanoi Max Schwartz, valaistusteknikko ja Local 728:n jäsen.

Los Angelesissa toimiva Schwartz työskenteli Issa Raen luoman komedian "Rap Sh!t" toisella tuotantokaudella Maxilla, kun hän alkoi kerätä rahaa kuultuaan jyrinää, jonka mukaan kirjoittajat olivat valmiita iskemään. "Otan nämä asiat erittäin vakavasti", hän sanoi.

Vaikka Schwartz, 33, jonka teoksia ovat elokuvat "Nope" ja "Clemency" sekä truTV-komediasarja "Tacoma FD", säästi tarpeeksi pitääkseen hänet pinnalla kolme kuukautta, hän huomautti, että nykyisen umpikujan ja jyrkän tilanteen vuoksi.kommenttejaalkaenmolemmin puolin, lakko voi kestää kauemmin kuin hänen säästönsä.

"Minä henkilökohtaisesti alan tuntea vaikeuksia kolmen kuukauden kuluttua", hän sanoi. "Jos ei ole työtä, jos tälle ei ole loppua näkyvissä."

WGA:n ja SAG-AFTRA:n yksiselitteisenä tukena Schwartz on kuitenkin alkanut harkita omaisuutensa, mukaan lukien golfmailansa ja "Magic: The Gathering" -korttikokoelmansa myyntiä "puskurina".

"Taloudelliset seuraukset linjan alapuolella oleville miehistön jäsenille ovat todellisia", sanoi IATSE:n presidentti Matthew D. Loeb.viestijulkaistu liiton verkkosivuilla. "Jos studiot todella välittäisivät ennaltaehkäisevän työn hidastumisen taloudellisesta seurauksesta linjan alapuolella olevia miehistön jäseniä vastaan, he voisivat jatkaa miehistön jäsenten palkkaa ja rahoittaa heidän terveydenhuoltonsa täysimääräisesti milloin tahansa, kuten he tekivät vuonna 2020 COVID-epidemian alkaessa. 19 pandemia."

Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) kieltäytyi kommentoimasta. SAG-AFTRA ei vastannut kommenttipyyntöön.

Tekniikka ja Internet

Kolumni: Hollywood on lakossa, koska toimitusjohtajat ihastuivat Piilaakson maagiseen ajatteluun

Netflixin menestyksen innoittamana Hollywood-studiot tavoittelivat Piilaakson tyylistä hyperkasvua Uberin ja Lyftin kaltaisten taktiikkojen avulla.

AMPTP, joka edustaa suurimpia studioita ammattiliittojen kanssa neuvotteluissa, on sanonut tarjonneensa näyttelijöille miljardin dollarin sopimuksen, joka sisälsi historiallisia palkankorotuksia. Studiot syyttivät SAG-AFTRAa neuvottelujen vetäytymisestä, mikä johti taloudellisiin vaikeuksiin alasta riippuvaisille ihmisille.

WGA ja SAG-AFTRA ovat sanoneet, että studiot eivät osallistuneet mielekkäästi keskeisiin asioihin, joista he taistelivat, syytöksen, jonka AMPTP on kiistänyt voimakkaasti. "Meidän lakkomme, SAG-AFTRAn lakko ja kaikki alallemme tapahtuneet häiriöt ovat aiheutuneet siitä, että studiot kieltäytyivät jakamasta menestystä liiketoimintaansa rakentavien työntekijöiden kanssa", WGA sanoi lausunnossaan. "IATSE:n jäsenet, Teamsters, Laborers ja kaikki Hollywoodin ammattiliitot ovat liittyneet ja kunnioittaneet lippujamme, usein suurilla henkilökohtaisilla kustannuksilla. Hollywoodia ei olisi olemassa ilman sen työvoimaa, ja kun olemme yhtenäisiä, me voitamme."

Mainos

Tunnelmassapuhettaaiemmin tässä kuussa, SAG-AFTRAPresidentti Fran Dreschermyönsi vaikutuksen, jonka lakon avaaminen toisella rintamalla vaikuttaisi koko alaan. "Teimme vaikean päätöksen, jonka kerromme teille seisoessamme tänään edessänne", Drescher sanoi. "Tämä on tärkeää. Se on todella vakavaa, ja se tulee vaikuttamaan jokaiseen synnytykseen osallistuvaan.

Heinäkuun 7. päivästä lähtien Motion Picture & Television Fund (MPTF), joka tarjoaa tilapäistä rahoitusta ja joukon terveys- ja sosiaalipalveluita viihdeyhteisön työskenteleville ja eläkkeellä oleville jäsenille, onkin saanut yli 2 500 taloudellista apua koskevaa pyyntöä, pääasiassa linjan alapuolella olevat työntekijät voittoa tavoittelemattoman järjestön lausunnon mukaan.

Yhtiön kaupunki

Hollywoodin kirjailijoiden lakkojen historia

Nykyinen kirjoittajien lakko on vain uusin Hollywoodissa. 1950-luvulta lähtien kirjailijat ovat olleet lakossa kahdeksan kertaa.

Yrittäessään auttaa kirjoittajien lakon jälkeen IATSE sanoise lahjoittaisi 2 miljoonaa dollariahyväntekeväisyysjärjestöille jäsentensä tukemiseksi. Unionisanoivarat on varattu MPTF:lle, Entertainment Community Fundille (entinen Actors Fund) ja Actors’ Fund of Canadalle.

Toiset ovat ryhtyneet tarjoamaan apua.

Rekvisiittamestari Alicia Haverland johtaa Drive 4 Solidarity -nimisen hyväntekeväisyysjärjestön perustamista, joka auttaa elokuva- ja tv-työntekijöitä ja tarjoaa heille taloudellista tukea 500–2500 dollarilla. "Niin monilla jäsenillämme ei vain ole minnekään mennä", Haverland sanoi.

Kirjailijoiden ja ohjaajien perustama Union Solidarity Coalition järjesti 15. heinäkuuta tapahtuman, jossa esiintyi rockbändi Fishbone Berricsissä, skeittipuistossa Los Angelesin keskustan lähellä, kerätäkseen terveydenhuoltovaroja lakosta kärsineille miehistön jäsenille.

Sadat kirjailijat, näyttelijät, IATSE:n jäsenet ja teollisuuden ulkopuoliset kannattajat ostivat arpalippuja tilaisuudesta nähdä Taylor Swift konsertissa, nauttia taikureiden temppuista ja illuusioista tai tanssia 90-luvun hiphopin tahdissa kaupunkia riehuvasta helleaallosta huolimatta. Ryhmä keräsi 190 182 dollaria.

James Eddy, 51-vuotias rekvisiittamestari, joka työskenteli äskettäin HBO:n "The Sympathizer" -elokuvassa, sanoi, että hänen puhelimensa lakkasi soimasta uutta työtä varten viime lokakuussa. Tyypillisesti hän sai muutaman puhelun kuukaudessa nähdäkseen, oliko hän vapaa, mutta ala oli hiljaa kuukausia ennen lakkoa, kun ala valmistautui, hän sanoi.

Yhtiön kaupunki

"Paljon verta vedessä." Miksi näyttelijöiden ja kirjailijoiden lakot ovat iso isku Hollywoodin studioille

Kun SAG-AFTRAn jäsenet liittyvät kirjailijoiden joukkoon, laskeuma häiritsee Hollywoodin elokuva- ja TV-tuotantoa maailmanlaajuisesti. "Vedessä tulee olemaan verta", sanoi eräs analyytikko. "Tämä ei lopu hyvin."

"Yleensä voit napata seuraavan esityksen ennen kuin olet edes saanut valmiiksi nykyisen esityksen", hän sanoi. "Mutta siellä ei ollut töitä."

Eddy on oikeutettu työtapaturmavakuutukseen saadakseen toimeentulon, mutta muuten hän arvioi, että hänellä on noin kolme kuukautta säästöjä jäljellä, ja hän arvioi, että hänen on ehkä muutettava Studio City -kotoaan. "Minulla ei todellakaan ole varaa vuokraan ilman työtä", Eddy sanoi. "En voi muuta kuin pysyä optimistisena."

Myös monet elokuvateollisuuteen liittyvät yritykset kärsivät, ja jotkut joutuvat irtisanomaan tai leikkaamaan palkattua työaikaa. Viime viikolla Sony Picturessuljinsen Culver Cityn rekvisiittatalo vastauksena tuotantojen sulkemiseen.

Jo ennen kuin kirjoittajat aloittivat lakon, Los Angelesin teollisuus oli rekisteröinyt useita neljänneksiä tuotannon hidastumisesta studio-aallon jälkeen.leikkauksia ja pelkoja lähestyvästäKävellä ulos. Kesään mennessä käsikirjoitettu tuotanto oli lähes pysähtynyt.

On arvioitu, että 100 päivää kestäneen kirjailijoiden lakon aikana vuosina 2007–2008 Los Angelesin talous kärsi 2,1 miljardin dollarin iskun ja menetti 37 700 viihdeteollisuuteen suoraan ja välillisesti sidoksissa olevaa työpaikkaa.Milken Instituten analyysi.

Tällä kertaa muutama asiantuntijaennustaakustannukset voisivat ylittää työskentelyn keskeytyksen.

"Nämä olosuhteet voivat aiheuttaa koko teollisuuden täydellisen romahduksen", sanoi Paramount Picturesin entinen puheenjohtaja Barry Diller CBS:n "Face the Nationissa".

Lesli Lytle, 59, lavastelija ja käsikirjoitusvalvoja 28 vuotta, toisti Dillerin kylmän ennusteen. IATSE Local 871:n ja Local 44:n aktiivinen jäsen Lytle on työskennellyt ohjelmissa, kuten "Big Shot", "Westworld" ja "Lethal Weapon", jotka ovat kokeneet alan huippuja ja alamäkiä.

Mutta nykyinen kaksoislakko on jättänyt hänet huolestuneeksi.

"En ole koskaan pelännyt alaa näin paljon", hän sanoi. "Pelkään menettäväni kaiken, mitä olen rakentanut vuodesta 1995 lähtien - ja sen takana on ura."

Lytle on ollut työttömänä viimeiset kuusi kuukautta toipuessaan polvileikkauksesta. Tämän seurauksena hän menetti sairausvakuutuksensa, eikä hän ole oikeutettu saamaan apua. Nyt meneillään olevat lakot ovat asettaneet Lytlen entistä epävarmempaan tilanteeseen. "Se on tämä valtava ympyrä, joka vain syö itsensä hännästä päähän ja jatkaa matkaansa", hän sanoi.

Olosuhteiden murskaus on jättänyt Lytlen harkitsemaan ruokapankkiapua sekä mahdollisesti myymään pois osan allekirjoitetuista elokuvamuistoesineistä ja antiikkihuonekaluista, jotka hänen vanhempansa jättivät hänelle. Hän sanoi myös, että hän saattaa vuokrata toisen makuuhuoneen Glendale-asunnossaan, jota hän on käyttänyt askarteluhuoneena.

Ja silti hän tukee yksiselitteisesti silmiinpistäviä kirjailijoita ja näyttelijöitä ja syyttää studioita. "Me ansaitsemme palan tuosta piirakasta osakkeenomistajienne sijasta, jotka eivät tehneet mitään sisällön luomiseksi", hän sanoi.

Times staff-kirjailija Kenan Draughorne osallistui tähän raporttiin.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated: 11/12/2023

Views: 6375

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.