Chase Freedom vs Freedom Flex: Tuotemuutos vai uusi sovellus? | CreditCards.com (2023)

Chase ravisteli rahamaailmaa takaisin, kun se ilmoitti suositun Chase Freedom -kortin lopettamisesta – mutta onneksi uusi Chase Freedom Flex℠ on osoittautunut enemmän kuin arvokkaaksi seuraajaksi.

Freedom Flex perustuu Freedom-kortin perintöön ja tarjoaa uusia bonuspalkintoluokkia ja kortinhaltijaetuja, ja se erottuu jo nyt yhtenä markkinoiden parhaista käteispalautusluottokorteista, erityisesti aloitteleville matkailijoille ja joustavien palkkioiden ystäville.

Jos olet tällä hetkellä Freedom-kortin haltija, saatat jo suunnitella sitäpyydä tuotteen vaihtoa. Mutta odota: samankaltaisuuksistaan ​​huolimatta Freedom ja Freedom Flex ovat teknisesti kaksi täysin erilaista tuotetta.

Tämä herättää kysymyksen: Pitäisikö sinun vaihtaa vai ottaa uusi sovellus?

Kortin tiedot

KorttiChase Freedom*Chase Freedom Flex
Palkintoprosentti
  • 5 % käteistä takaisin vaihtuvissa luokissa (jopa 1 500 dollaria vuosineljänneksellä, sitten 1 %)
  • 1 % käteispalautus kaikista muista ostoksista
  • 5 %:n rahat takaisin pyörivistä bonusluokista, jotka sinun on aktivoitava joka vuosineljännes (jopa 1 500 dollaria per vuosineljännes)
  • 5 % käteispalautus Lyft-ostoksista (maaliskuuhun 2025 asti)
  • 5 % käteistä takaisin Chase Ultimate Rewardsin kautta ostetuista matkoista
  • 3% käteistä takaisin ruokailusta
  • 3 % käteistä takaisin apteekkiostoista
  • 1 % käteispalautus yleisistä ostoksista
IlmoittautumisbonusEi mitään (kortti ei ole enää uusien hakijoiden saatavilla)200 dollaria, jos käytät 500 dollaria ensimmäisten 3 kuukauden aikana
Vuosimaksu0 dollaria0 dollaria

Freedom vs. Freedom Flex: Keskeiset erot

Vaikka vanhoilla ja uusilla Chase Freedom -korteilla on pitkälti sama DNA, on joitakin keskeisiä eroja, jotka on pidettävä mielessä, jos harkitset vaihtoa tai uutta sovellusta. Hyvä uutinen nykyisille Freedom-kortinhaltijoille on, että Freedom Flex perustuu vain edeltäjänsä hienoihin.

Cash back -luokat

Merkittävin muutos on Freedom Flex -kortin bonusrahapalautuskategoriat. Sekä Freedom että Freedom Flex tarjoavat 5 prosentin käteispalautuksen pyörivissä bonusluokissa, enintään 1 500 dollarin kulutusta neljännesvuosittain aktivoinnin jälkeen, sitten 1 prosentin. Freedom Flexin vahvuus on kuitenkin sen lisäkiinteitä bonusluokkia. Freedom Flexillä ansaitset rajattomasti 5 prosenttia käteistä takaisin matkastasi, jonka varaat tämän kauttaChase Ultimate Rewards -portaalija 3 prosenttia takaisin ruokailu- ja apteekkiostoista.

Osa Freedom Flexin suosiosta johtuu pyörivien kategorioiden rakenteen jakamisesta, mikä teki alkuperäisestä Freedom-kortista niin hyvin pidetyn. Lisäksi Freedom Flex lisää kaivattua johdonmukaisuutta ympärivuotisten luokkien kautta.

Freedom Flex -kortin kiinteiden luokkien pitäisi parantaa merkittävästi käteispalautustulojasi, varsinkin josChase cash back -kalenteriei vastaa kulutustasi tietyllä vuosineljänneksellä. Käytännön, ympärivuotisen luokan, kuten ruokailun, sisällyttämisen ansiosta arvioimme, että Freedom Flexin keskimääräinen palkkioprosentti on 1,68 prosenttia pyörivien luokkiensa ulkopuolella (verrattuna tasaiseen 1 prosenttiin Freedom-kortilla).

Vaihda Visasta Mastercardiin

Toinen suuri muutos Freedomista Freedom Flexiin on maksukorttiverkkoprosessori: Freedom käyttää verkkoprosessorina Visaa, kun taas Freedom Flex Mastercardia.

Tämä kytkinVisa Mastercardilletuo mukanaan useita uusia kortinhaltijaetuja. Merkittävin on matkapuhelimen suojaus, joka sisältyy, kun maksat kuukausittaisen matkapuhelinlaskun Freedom Flex -kortilla. Saat 800 dollarin korvauksen korvausvaatimuksesta ja 1 000 dollaria vuodessa varkauden ja vahinkojen varalta kaikista laskussasi mainituista puhelimista.

Freedom Flex sisältää myös mahdollisuuden ansaita yhden 5 dollarin Lyft-hyvityksen kuukaudessa ja ilmaisen ShopRunner-jäsenyyden. Samaan aikaan Chase-kohtaiset edut, kutenostosuoja, laajennettu takuu ja rajoitetun ajan ilmainen DashPass-jäsenyys ovat siirtyneet Freedomista Freedom Flexiin.

Pitäisikö sinun vaihtaa Freedom Flexiin vai laittaa uusi sovellus?

Ottaen huomioon parannukset, joita Chase on tehnyt Freedom-korttiperheeseen Freedom Flexin käyttöönoton myötä, nykyiset Freedom-kortinhaltijat saattavat olla innokkaita tekemään vaihtoa. Ja sen tekeminen on yhtä helppoa kuin soittaa Chaselle ja pyytää tuotteen vaihtoa.

Niin kauan kuin tilisi maine on hyvä, pyyntösi pitäisi mennä läpi ongelmitta. Sinun palkintosi,luottoraja, oston vuosikoron ja kortin numeron pitäisi siirtyä Freedomista Freedom Flexiin, mikä tekee siirtymisestä saumattoman.

Freedomin vaihtaminen Freedom Flexiin ei kuitenkaan ole ainoa tapa edetä. Lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteistasi riippuen uusi sovellus voi olla älykkäämpi askel.

Kotelo vaihtamista varten

Koska Freedom Flexissä on myös Freedomin pyörivät bonuskategoriat ja se lisää uusia ympärivuotisia luokkia, palkintojen rintamalla on kaikki ylösalaisin, vaihdatko vai haetko uutta.

Kun vaihdat Freedomista Freedom Flexiin, voit nauttia entistä johdonmukaisemmasta palkkioiden ansaitsemisesta ja todennäköisesti enemmän rahanpalautteista kaiken kaikkiaan kuin jos olisit pysynyt Freedomissa – varsinkin jos käytät paljon ruokailuun, apteekkiostoksiin tai matkustamiseen (etkä Älä välitä varaamisesta Ultimate Rewards -portaalin kautta). Lisäksi saat useita arvokkaita uusia kortinhaltijaetuja osana muutosta Visasta Mastercardiin.

Yksi tuotemuutoksen suuri etu on, että vältytkova kyselyjoka tulee uuden luottokorttihakemuksen mukana. Kova kysely laskee luottopisteesi väliaikaisesti muutamalla pisteellä ja pysyy luottoraportissasi jopa kaksi vuotta. Liian monet kovat tiedustelut raporttiisi voivat heikentää mahdollisuuksiasi saada uusi kortti hyväksytyksi lyhyellä aikavälillä.

Vaihtaminen mahdollistaa myös aChase 24.5aukko auki. Chasen epävirallisen "5/24" -säännön mukaan sinulle ei todennäköisesti hyväksytä uutta Chase-korttia, jos olet avannut vähintään viisi luottokorttia minkä tahansa myöntäjän kanssa viimeisen 24 kuukauden aikana.

Koska Freedom Flexiä pidetään uutena tuotteena, saat yhden 5/24-paikan vähemmän, jos haet ja hyväksyt. Tämä voi olla sopimusten katkaisija, jos katselet Chasen myöntämää huippumatkakorttia, lentoyhtiön palkintokorttia tai käyntikorttia.

Uuden hakemuksen asia

Ilmeisin lisäys uuden sovelluksen käyttöönotossa vaihtamisen sijaan on Freedom Flex -kortin rekisteröitymisbonus. Koska Chase pitää Freedom Flexiä täysin uutena tuotteena, nykyiset Freedom-kortinhaltijat ovat oikeutettuja kortin rekisteröintibonukseen, vaikka he olisivat jo ansainneet bonuksen Freedom-kortilla.

Jos vaihdat uuden hakemisen sijaan, joudut missaamaan bonuksen – ja tässä tapauksessa se on suuri menetys. Freedom Flex tarjoaa tällä hetkellä 200 dollarin käteisbonuksen, jos käytät 500 dollaria kolmen ensimmäisen kuukauden aikana, mikä on suhteellisen vaikuttavaa vuosimaksuttomaan korttibonukseen verrattuna.

Uuden Freedom Flex -sovelluksen käyttöönotto ja Freedom-tilisi aktiivisena pitäminen mahdollistaa myös korkeamman kokonaiskulutuskaton Chasen pyörivissä käteispalautuskategorioissa. Koska luokat ovat samat molemmilla korteilla, jos haet Freedom Flexiä ja pidät Freedom-tilisi auki, voit maksimoida vuorottelevat luokat molemmilla korteilla ja ansaita 5 prosenttia takaisin jopa 3 000 dollarin yhdistetyistä kuluista neljännesvuosittain.

Vaikka 3 000 dollarin neljännesvuosittainen kulutuskatto voi olla epäkäytännöllinen joissakin bonusluokissa, se voi merkittävästi lisätä cashback-tulojasi toisissa, kuten verkkokaupoissa (Amazon.com-ostoksilla on oikeus saada bonusta takaisin loka-joulukuussa 2022 ilmoittautumisen yhteydessä).

Palkkioetujen lisäksi uusi sovellus voi myös auttaa luottopisteitäsi. Vaikka koet tiedustelut väliaikaisesti, uuden tilin avaaminen lisää käytettävissä olevaa kokonaismäärää.Luoton käyttömuodostaa 30 prosenttiaFICO luottopisteet, ja uuden Freedom Flex -luottorajan pitäisi antaa sinulle entistä enemmän tilaa pitää luottojen käyttöaste alhaisena.

Bottom line

Vaikka tuote vaihtaa FreedomistaFreedom Flexon ilmeisin reitti useimmille kortinhaltijoille, uusi Freedom Flex -sovellus on ehdottomasti järkevä.

Sen lisäksi, että voit saavuttaa suuren rekisteröitymisbonuksen ja korkeamman kulutusrajan Chasen pyörivissä käteispalautuskategorioissa, voit myös nauttia mielenrauhasta ja luottopisteiden eduista, joita saa enemmän saatavilla olevasta luotosta. Ellet voi säästää Chase 5/24 -kolikkopeliä, Freedom Flexin hakemista kannattaa harkita.

Toimituksellinen vastuuvapauslauseke

Tämän sivun toimituksellinen sisältö perustuu yksinomaan kirjoittajiemme objektiiviseen arvioon, eikä sitä ohjaa mainosdollarit. Luottokortin myöntäjät eivät ole toimittaneet tai tilannut sitä. Saatamme kuitenkin saada korvausta, kun napsautat linkkejä kumppaniemme tuotteisiin.

Nouri Zarrughon CreditCards.comin ja Bankraten henkilökunnan toimittaja, joka keskittyy luottokorttiarvosteluihin, tuoteuutisiin ja suosituksiin. Hän on myös fiktiokirjailija, hän voitti Keene-kirjallisuuspalkinnon ja hänellä on luovan kirjoittamisen MFA Michener Center for Writers -yliopistosta Texasissa Austinissa.

FAQs

Is the Chase Freedom Flex better than the Chase Freedom Unlimited? ›

Chase Freedom Unlimited® is the winner over Chase Freedom Flex℠. The difference between Chase Freedom Unlimited and Flex is how much cash back you'll earn on each purchase. Chase Freedom Unlimited gives 1.5% back on most purchases, while Chase Freedom Flex gives 5% in rotating categories and 1% on most other purchases.

Is there a difference between Chase Freedom and Chase Freedom Flex? ›

Both the Freedom and Freedom Flex offer 5 percent cash back in rotating bonus categories, up to $1,500 in spending per quarter after activation, then 1 percent. However, the strength of the Freedom Flex is its additional fixed bonus categories.

Should I upgrade Chase Freedom to Chase Freedom Flex? ›

Chase Freedom Unlimited vs Freedom Flex

On the earning side of the equation, the Chase Freedom Flex is potentially more lucrative (albeit more hands-on), earning 5% cash back (5x points) on up to $1,500 in combined spending in categories that rotate every quarter when you activate the bonus.

Is it hard to get approved for Chase Freedom Flex card? ›

You'll need a good to excellent credit score (a FICO score of 670 or higher) to qualify for the Freedom Flex. Luckily, you can check if you prequalify for the Freedom Flex and a selection of other Chase cards via the issuer's website or Bankrate's CardMatch tool.

What is the highest limit on a Chase Freedom Flex card? ›

Everyone who gets approved for Chase Freedom Flex is guaranteed a credit limit of at least $500, and especially creditworthy cardholders could get limits a lot higher than that. There are reports of some customers getting a Chase Freedom Flex credit limit of over $18,000.

What is the minimum credit limit for Chase Freedom Unlimited? ›

The Chase Freedom Unlimited credit limit is $500 at a minimum, for everyone who's approved. Applicants with the best credit standing can also get starting credit limits of $5,000 or higher from the Visa Signature version of the Chase Freedom Unlimited card.

Is it hard to get approved for Chase Freedom Unlimited? ›

The Chase Freedom Unlimited card is fairly hard to get because you need good to excellent credit to qualify for it, which is a credit score of 700 or better. Applicants for Chase Freedom Unlimited will also need an annual income that demonstrates an ability to make at least the card's minimum payment every month.

Is Chase Freedom Flex for beginners? ›

The Chase Freedom Flex℠ is a good credit card for beginners and experts alike. Because it has no annual fee, it's free to keep forever, and it earns generous rewards — up to 5x points in rotating categories each quarter. For a no-annual-fee card, it also comes with a compelling welcome bonus offer.

Why didn ti get approved for Chase Freedom Flex? ›

Most Chase credit cards require a credit score of at least 670 to get approved. That means you need good credit or better to qualify for the majority of Chase credit cards. For example, the credit score requirement for both the Chase Freedom Flex℠ card and the Chase Sapphire Preferred® Card is 700+.

Can I switch my Chase Freedom Flex to Freedom Unlimited? ›

Yes, you can upgrade your Chase Freedom card to Chase Freedom Unlimited®. To do so, call customer service at (800) 945-2000. A representative will review your account to make sure you're eligible.

How many credit cards should you have? ›

However, it's generally a good idea to have two or three active credit card accounts, in addition to other types of credit such as student loans, an auto loan or a mortgage. Just remember: The number of credit cards you own is less important than how you use them.

Does Chase Freedom Flex automatically increase credit limit? ›

Chase, like most other banks, will automatically increase your credit if you are using your card responsibly and paying your balance in full and on time. These automatic bumps generally happen every 6 to 12 months. If you're patient, you might get a credit limit increase without doing anything!

What annual income do you need for Chase Freedom Flex? ›

There's no specific annual income required to qualify for a credit card, especially because credit card companies look at many factors to help determine whether or not you qualify. However, one thing to consider is your debt-to-income ratio (DTI), which helps determine your risk as a borrower.

What is the easiest Chase card to get? ›

The easiest Chase credit card to get is the Chase Freedom® Student credit card, but it's only available to students.

Why did I get denied for Chase Freedom Unlimited? ›

Chip Lupo, Credit Card Writer

You Chase Freedom Unlimited® could be denied because of a low credit score (below 700), not enough annual income, or too many recent credit inquiries.

Can I upgrade my Chase Freedom Unlimited to Freedom Flex? ›

If you have the Freedom card, but also want to have Flex, you have two options: Call Chase and request a product change to Flex. Submit a new application for Flex.

Can I have Chase Freedom Flex and Freedom Unlimited at the same time? ›

Yes, you can have both Chase Freedom Unlimited and Chase Freedom Flex. Having both the Freedom Unlimited and Freedom Flex cards can be a good idea, because their rewards programs work well together and neither card has an annual fee.

Can you upgrade Chase Freedom Flex to unlimited? ›

You can upgrade to Chase Freedom Unlimited once the Chase Freedom account has been open for at least 12 months. It should take just a few minutes to receive a decision. Also, it won't hurt your credit score, because there's no hard inquiry.

Can I have Chase Freedom Flex and Freedom Unlimited? ›

Although it might seem counterintuitive to have both the Chase Freedom Flex and Freedom Unlimited or to have two of the same card, there are cases where it can be beneficial. With the Freedom Unlimited card, there's no benefit to owning more than one as the card earns 1.5% cash back with no limits on all purchases.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated: 02/08/2023

Views: 5593

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.